Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
07, 2008, 01:35:05 am
42722 Mesaj 8083 Konu Gönderen: 17918 Üye
Son üye: tlord
Turk-Php.Com Forum  |  Turk-PHP  |  Sizden Bize  |  Güvenlik ile ilgili bölüm açabilir misiniz? « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Yazdır
Yazan Konu: Güvenlik ile ilgili bölüm açabilir misiniz?  (Okunma Sayısı 571 defa)
bilgisarayim
PHP Öğrencisi
*

pHp'nin En Yeni Öğrencisi

Üyelik Bilgileri WWW
Güvenlik ile ilgili bölüm açabilir misiniz?
« : 05, 2007, 11:13:26 am »

Sizler sayesin de php ve mysql öğrenmeye başladım. Kendi çapımda birşeyler yapalım dedik ve güzel bir şekilde yolumuza devam ederken. Birde nolsun sitemi hacklemişler. Sitemin üstünde Koskoca bir hacleyen ismi ve şu mesaj yazıyor . Büyük puntolarla.. Açıklarınızı kapatın. Ama nasıl diye düşünürken. Güvenlik açıkları hakkında birşeyler bilmediğimi düşünmeye başladım. Bazı sitelerden güvenlikle alakalı makaleler okumaya başlayınca öğrenebilmem için gerekli dökümanlar elde edemedim veya benim anlamadığım dilden anlatılıyordu. Sizlerden istirhamım bu güzel sitemizde birde güvenlik yardımı diye bir bölüm açmanızdır. Sadece php yi öğrenmek yetrmiyor.
qse
PHP Öğrencisi
*

Üyelik Bilgileri
Ynt: Güvenlik ile ilgili bölüm açabilir misiniz?
« Yanıtla #1 : 05, 2007, 06:03:15 pm »

ben şöyle bir php güvenlik el kitabı kullanıyorum
http://www.alazyigit.com/qse/qblog/index.php?q=7

güvenlik konusunda bölüm açılması iyi bir fikir ama üyeler olarak biz hazırmıyız yani şöyle başlıklar gönderilmiyeceğini bilsek
     yadrım haclendim, yardım acilll, buna ne olmuş,... gibi gibi
o nedenle genel yardım bölümünde phpden kaynaklanan güvenlik hataları konusunda da yardım verebiliriz ama benim karşılaştığım php den kaynaklanan değilde sunucudan kaynaklanan hack vakalarından genelde başımızın ağrıdığı
« Son Düzenleme: 05, 2007, 06:08:54 pm Gönderen: qse » Logged

iş aramayı meslek edinmişim fark etmedem
blog deneme

http://bux.to/?r=qse
mustklc
PHP Stajyeri
**

Üyelik Bilgileri WWW
Ynt: Güvenlik ile ilgili bölüm açabilir misiniz?
« Yanıtla #2 : 08, 2007, 05:30:18 am »

senin siteye index atmislar. bu biraz da senden degil hostingden kaynakli bir sorun

online alisveris: www.akntarz.com
BÖTE forum: www.maxibote.com
Sayfa: [1] Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

Turk-Php.Com Forum | SMF Forum Software © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.