Sizler sayesin de php ve mysql öğrenmeye başladım. Kendi çapımda birşeyler yapalım dedik ve güzel bir şekilde yolumuza devam ederken. Birde nolsun sitemi hacklemişler. Sitemin üstünde Koskoca bir hacleyen ismi ve şu mesaj yazıyor . Büyük puntolarla.. Açıklarınızı kapatın. Ama nasıl diye düşünürken. Güvenlik açıkları hakkında birşeyler bilmediğimi düşünmeye başladım. Bazı sitelerden güvenlikle alakalı makaleler okumaya başlayınca öğrenebilmem için gerekli dökümanlar elde edemedim veya benim anlamadığım dilden anlatılıyordu. Sizlerden istirhamım bu güzel sitemizde birde güvenlik yardımı diye bir bölüm açmanızdır. Sadece php yi öğrenmek yetrmiyor.
güvenlik konusunda bölüm açılması iyi bir fikir ama üyeler olarak biz hazırmıyız yani şöyle başlıklar gönderilmiyeceğini bilsek yadrım haclendim, yardım acilll, buna ne olmuş,... gibi gibi o nedenle genel yardım bölümünde phpden kaynaklanan güvenlik hataları konusunda da yardım verebiliriz ama benim karşılaştığım php den kaynaklanan değilde sunucudan kaynaklanan hack vakalarından genelde başımızın ağrıdığı
« Son Düzenleme: 05, 2007, 06:08:54 pm Gönderen: qse »
iş aramayı meslek edinmişim fark etmedem blog deneme