|
|
|
Yazan
|
Konu: çekilen verileri farklı renklerde alt alta sıralamak ? (Okunma Sayısı 361 defa)
|
flashkolia
Yeni Kullanıcılar
|
slm arkadaşlar benim bi sorum olacak diyelim veri tabanından bilgi çekiyorum buraya kadar bi sorunum yok htmlde yaptığım tabloya php ile veri tabanındaki bilgileri çekiyorum . sorunum şu htmlde yaptıuğım tabloda bilgiler alt alta has güzel geliyor ama ben öyle ağpmak istemiyorum diyelim ben gelmesi gereken bilgiler şimit olarak 5 yaptım. Veri tabanından gelen bu son 5 veri listenelirken aşşağıdaki gibi listelenmesini istiyorum  not : o vavi ve siyah zeminlerin üstüne veri tabanındaki son 5 verigelecek ben yapıyorum ama zemin rengi sabit oluyor ayrı ayrı yapamıyorum bunu yukkardaki gibi nasıl yaparım arkadaşlar şimdiden tekkürler ....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kyoto
Yeni Kullanıcılar
|
nasıl yani kodları verirsen daha iyi cewaplayabiliriz ben cevaplamasam bile başkaları cewaplar
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ALonon
Yeni Kullanıcılar
|
Merhaba ; mysql verileri listelerken if ( $renk == "red" ) $renk = "black; else $renk = "red";
bunu ekle hemen listeleme kodlarının başına ve TD kodlarını basarken ekrana bg=$renk kodunu ekle yani <td width=573 bgcolor=$renk>"; gibi olsun. Mantık şu, eğer renk değişkeni red (kırmızı) ise ilk değer olacak black (siyah) alacak, eğer siyahsa kırmızıyı olacak böylece bir döngü oluşuyor. kolay gelsin
|
|
|
|
|
|
|
|
|
fimeral
Yeni Kullanıcılar
|
şöylede yapabilirsin iki tane class oluştur css de row1 ve row2, bunlara istediğin görünüm özelliklerini ver sonrada while loopunun içinde oluşturulacak bir counter ile her satıra farklı classlar atayabilirsin $result = $ObjectMysql->query($query); $i = 0; // counter için kullanacağımız değişken while($row = $result->fetch_array()) { $sira++; if (($i % 2) == 0) // burada counter değerimize göre class değişkenine değer atıyoruz { $class= 'class="row1"'; } else { $class = 'class="row2"'; } echo " <tr $class></tr> "; }
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 15, 2007, 02:05:13 pm Gönderen: fimeral »
|
|
|
|
|
flashkolia
Yeni Kullanıcılar