|
|
|
Yazan
|
Konu: ağdaki windows tan linux serverdeki klasörü nasıl alabilirim, görmüyor (Okunma Sayısı 625 defa)
|
oguzhan54
Yeni Kullanıcılar
|
merhaba, arkadaşlar linux serverden ağdaki diğer tüm pc lere girebiliyorum, ama diğer windows yüklü pclerden servere giremiyorum, paylaşım verdiğim klasörler var ama göremiyorum, bana kullanıcı adı ve şifre soruyor, kullanıcı adına root ve şifremide yazıyorum olmuyor..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MercilessTurk
|
Selam. Linux genelde nfs ve samba kullanır paylaşım için. Eğer windows makinalarında rahatlıkla linux dosya paylaşımına erişmesini istiyorsanız linux sunucusunda sambayı kullanmalısınız. Yapmanız gerekenler kısaca: 1. Eğer linux sunucusunda firewall var ise windows file sharing(SMB yani SAMBA) nın kullandığı portu açmalısınız. 2. Sambada gerekli paylaşımları yapıp nobody userına okuma izinlerini vermelisiniz. 3. Samba deamon ı başlangıçta açılan servislere eklemesiniz. Ben bu işlemleri mandrivada denetim merkezi aracılığıyla yaptığım için komut olarak nasıl yapıldığını hiç araştırma gereği duymadım... Eğer kullandığınız dağıtımda bu işi halledecek toollar yoksa internette eminim birçok kaynak vardır komut satırında bu işlemlerin nasıl yapıldığını gösteren... Burada Türkçe bir döküman var belki işinize yarar... Kolay Gelsin...
|
|
|
|
|
|
BlogTo follow the path look to the master, follow the master, walk with the master, see through the master, become the master.
|
|
|
oguzhan54
Yeni Kullanıcılar
|
bende g-nome yüklü yani masaüstü.. orada toll larda vardır belki araştıracam teşekkür ederim.. ayrıca verdiğiniz döküman içinde teşekkürler..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
|