|
|
|
Yazan
|
Konu: c++ ile mysql bağlantısı (Okunma Sayısı 1559 defa)
|
|
enginna
|
arkadaşlar c++ ile mysql'e bağlanmak istiyorum, nasıl yapabilirim. dev c++ derleyicisini kullanıyorum. internetten bulduğum bazı kodlar hata veriyor. teşekkürler kolay gelsin
|
|
|
|
|
|
bir fikrim var. internetteki siteleri kaydeden bir site yapalım. isteyen bu siteler içinde arama yapsın. sitenin domaini'de google.com olsun nasıl? 
|
|
|
samety
Ziyaretçi
|
hiç tavsiye etmiyorum mümkünse mssql filan kullanmanı öneririm ben delphide denemiştim mysql e baglantıyı localde hiç sorun yok yok yada yerel agda fakat internet ortamındaki bir mysql e baglamak oldukca kasıyor xeos kütüphanesini öneririm ben kurmayı basaramamıştım eger kurarsan onula mümkün diye duymuştum birde kendi nesnesi olan expres mi ne oyle bi ismi vardı sanırm borlandın onada bakabilirsin onunda istedigi dll ler var tabi ama baya bi kasacak seni bastan soylim 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
enginna
|
teşekkürler samety peki c++ genelde verileri nerede saklıyor. yada c++ ile sık kullanılan bir sql veritabanı varmı? veriler en güzel nerelerde saklanıp ulaşılabilir. teşekkürler
|
|
|
|
|
|
bir fikrim var. internetteki siteleri kaydeden bir site yapalım. isteyen bu siteler içinde arama yapsın. sitenin domaini'de google.com olsun nasıl? 
|
|
|
samety
Ziyaretçi
|
ben genel olarak söylemek istiyorum borland da eğer databse localdeyse yani network bi çalışma değilse hiç sorun deil her türlü tümünde kullanabilirsin gibi bişe ama ilk önce senin amacını ogrenelim yani network mü local mi çalışman ? ona göre bişe söyleyelim ok kolay gelsin
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
enginna
|
not defteri, müşteri takip vs.. programlar yazmak istiyorum. bu tarz uygulamalar için. teşekkürler
|
|
|
|
|
|
|
|
|
samety
Ziyaretçi
|
yani local baglantı için diyorsun o zaman mysql yapabilirsin ben ilk basta network kullanıcaksın sanmıştım borland kullandığını düşünüyorum odbc mysql kurman gerekiyor google de odbc mysql yazarsan bi exe cıkacak karsına onu kuruyorsun sonra denetim masasından mysql database ine bir allians tanımlıyorsun data sonra buna table nesneni filan baglayabilrisin mssql filan kullanırsan bu tür programa gerek kalmıyor bide database nesnesi var belki o denetim masasından yapmadan direk program içinden allians ı olusturabilirsin yada bi connection string yazarakta halledebilrsin diye düşünüyorum bide dediğim gibi dbexpress var buda halledebilir kolay gelsin
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zombie
Global Moderatör
|
c++ builder ile istediğiniz gibi masaüstü programlar geliştirebilirsiniz, neredeyse bütün veritabanı tiplerini de destekliyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
|