|
|
|
Yazan
|
Konu: Javascript te admin paneli? (Okunma Sayısı 726 defa)
|
aKaLes
Yeni Kullanıcılar
|
Javascriptle bir admin paneli yazmak istiyorum örneğin belirlediğim sayfaya haber ekleyecek,kategoriler vs elinde örnek proje olan veya açıklayacak olan varmı?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aKaLes
Yeni Kullanıcılar
|
Cvp vercek Kimse Yokmu?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
BotanGuner
|
Javascript Clientside bir dilidir dolayısıyla admin panelini javascriptte yazabileceğini pek zannetmiyorum. Mesela eklediğin haberleri nerede saklayacaksın? İstediğin şey için php kullanabilirsin ama.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
merakli
Yeni Kullanıcılar
|
Hocam bunu biz yapamayız ki. Sen nasıl bir internet sitesi tasarladıysan kendi isteklerine göre tablolar yapıp ayarlıyacaksın sonra verileri post edeceksin. Öbür yana ben daha site yapmadığım için :-(( yanlıs düsünyor olabilirim.
|
|
|
|
|
|
en sevdiğim js kodu: setTimeout
|
|
|
|
|
|
obareey
|
javascriptte neden böyle bir şey yapamazsın : 1. bir admin paneli için ihtiyacın olan veritabanına bağlanamazsın. 2. bir şifre giriş yönetimi yapamazsın çünkü js ile yazdığın kodlar kullanıcı tarafından görülür, engellenebilir veya tarayıcının kodları farklı yorumlaması sağlanabilir. işte biz buna kullanıcı taraflı dil diyoruz (client-side). 3. yani hadi bir şekilde yapabilsen bile hiçbir zaman güvenliğini sağlayamazsın ve kaydedilen verilerin kalıcılığını sağlayamazsın.
oysa;
php gibi dillerin kaynak kodları kullanıcı tarafından görülemez, yalnızca ürettiği html,js,vb kullanıcı taraflı kodları görülebilir. yani php kodu önce sunucu tarafından yorumlanarak bir çıktı üretir ve bu çıktıyı tarayıcıya gönderir. işte biz buna sunucu taraflı dil diyoruz. (server-side) asp,jsp,vb bu dillerdendir
peki js ile neler yapabilirsin:
1. sayfa yenilemeye gerek duymadan olay tabanlı uygulamalar yaparsın. (mesela butona tıklandığında arkaplan rengi kırmızı olsun) 2. belli zaman aralıklarıyla kendini yineleyen uygulamalar yapabilirsin. (mesela kayan yazı)
biraz daha araştır derim ben bu projeye başlamadan önce
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bendeseni
Arya Emini
PHP Stajyeri

Şebnem Ferah Fanatiği
|
Arkadaş sanırım Ajax olayından bahsediyor. Her koşulda sunucu taraflı bir dil kaçınılmaz. Lamer forumlarından uzak duralım, kafamız karışmasın.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|