Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
20, 2008, 02:17:35 pm
42892 Mesaj 8131 Konu Gönderen: 18002 Üye
Son üye: Hope1983
Turk-Php.Com Forum  |  Yardım Forumları  |  Linux/Unix Yardım Forumu  |  MySQL - Linux « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Yazdır
Yazan Konu: MySQL - Linux  (Okunma Sayısı 933 defa)
mhmtlgrr
Yeni Kullanıcılar
*

Üyelik Bilgileri
MySQL - Linux
« : 26, 2007, 04:38:48 am »

Merhabalar;

PHP'yi kendi evinde, Linux üzerinde çalışarak öğrenmek istiyorum. Linux'u yeni kurdum, Fedora Core 6.

Kullandığım kitapta MySQL'in kurulumundan başlıyor, ancak ben gerekli işlemleri yapamadığım için kullanamaıyorum.

Linux'ta MySQL komutlarını nasıl gireceğim. Terminal penceresi açmam gerekiyor ama kaynakta gösterildiği üzere komutları "#" satırında giriyor. Benim terminalim ise (root@localhost~) olarak açılıyor.

Komutları girmek için nerede işlem yapmam gerekiyor?

(Eğer Linux üzerinde PHP geliştiren arkadaşlardan biri MSN'ini verebilirse çok sevinirim)
cellfish
Yeni Kullanıcılar
*

Üyelik Bilgileri
Ynt: MySQL - Linux
« Yanıtla #1 : 26, 2007, 09:38:36 am »

root olarak neden kaliyorsunuz, normal bir kulanici olun, yukleme yapmak istediginiz veya indirmek istediginiz birsey oldugu zaman root olun, zaten size bu komutu verir root olmaniz gerek diye. root olarak kulanmaniz pek saglikli degil zaten.

Normal bir kulanici olarak girin sisteme, sonra terminal acin ve bu asagidaki komutu girin:

Alıntı
01 :~$ su yum install mysql-server && service mysqld start

NOT: normal bir kulanici olarak girdiginiz zaman root@localhost~ olmaz, o kulanicinin ismi olur ayrica # de olmaz cunku bunlar root oldugunu gosterir.

CELLF1SH
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.1
GAT dpu s+:++ a---- C++(+++)>$ UL++++ P+>++ L++>++++ E W++ ?N ?o K w
O M+ ?V PS PE Y+ ?PGP t+@ 5 X++ R+ tv+ b+++(+) DI D+++ G++ e-<++ h@
r--(++) y
------END GEEK CODE BLOCK------
morad
Morad
Yeni Kullanıcılar
*

Üyelik Bilgileri WWW
Ynt: MySQL - Linux
« Yanıtla #2 : 09, 2007, 07:49:13 am »

yeni başlayanlar için CentOS öneririm, her türlü yardımı falan mevcut, eğer ingilizcen varsa çok daha iyi CentOS = RHEnt 4+ dir ve oracle bile kurabilirsin Smiley

http://www.centos.org/

Biz Öğrenelim Diye yazıyorum
http://www.morad.info/
Sayfa: [1] Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

Turk-Php.Com Forum | SMF Forum Software © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.