Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
Mayıs 13, 2008, 12:32:37 pm
41810 Mesaj 9080 Konu Gönderen: 17476 Üye
Son üye: cakcan
Turk-Php.Com Forum  |  Yardım Forumları  |  HTML & JavaScript & XML Forumu  |  AJAX  |  ajax ile id ye göre içerik çağarmak « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Yazdır
Yazan Konu: ajax ile id ye göre içerik çağarmak  (Okunma Sayısı 850 defa)
vertu
PHP Stajyeri
**

Üyelik Bilgileri WWW
ajax ile id ye göre içerik çağarmak
« : Mayıs 09, 2007, 07:37:31 am »

Arkadaşlar bir sorum daha var.
eyceks kütüpanesini kullanıyorum.
mysql de iki tablom var diğelim. içerik tablosu: id || icerik || baslik_id || username şeklinde
ajax ile sayfa yenilemeden açmak gibi bir şansımız var ama bende birde baslik diğe bir tablo daha var. id || baslik şeklinde başlığa göre içerik sıralanıyor. ekşi sözlük gibi düşünün.index.php de  ajax, php, mysql diğe başlıklar listelendi ajax a tıkladık (listele.php?baslik_id=ajax şeklinde olsun) yine index php de içerik tablosunda baslik_id si ajax olan içerikleri listelemek istiyorum. normalda index.php bu id yi alıp bu linke listele.php?baslik_id=ajax geçiriyoruz ajax ile  bu id yi JXP(1, "mesaj_alani", "islem.php", sc); buraya nasıl geçiricez gerçi get olacak ama bana yardımcı olurmusunuz?
samety
Ziyaretçi

E-Posta
Ynt: ajax ile id ye göre içerik çağarmak
« Yanıtla #1 : Mayıs 09, 2007, 08:13:16 am »

burdaki sc degeri post veya get degeri oluyor oraya ?id=1 gibi bir deger yazacaksın sc yazan yere bu sayede degeri ajax ile gönderecesksin gönderdiğin sayfada da sql cümlene id =1 olanları göster gibi bir where kosulu kullancaksın
vertu
PHP Stajyeri
**

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Mayıs 15, 2007, 06:32:06 am »

işte o 1 sayısını ben kendi elimle yazmak istemiyorum. o id değerinide  sayısınıda mysql den çekicem yani adam bi başlık altına gidicek ve ana sayfada bir sürü başlık var hepsinin de id değerleri farklı bu başlıklarınm altında da yazılar var mesele bu. tıkladığında sayfa yenilenmeden orda o başlığın altındaki yazılar çıkacak
FERDIKUCUK
Yeni Kullanıcılar
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Haziran 28, 2007, 04:37:51 am »

$print =mysql_query("select * from tabloadi ");
while($yaz = mysql_Fetch_array($print)){

$id = $yaz['tablondaki satır sayısını gosteen  yer']

<a href=\"maakleoku.php?id=$id\">oku</a>

}

sadece ornek arkadasim