|
|
|
Yazan
|
Konu: Mysql için win 2003 mü, linüx server mi.. (Okunma Sayısı 592 defa)
|
oguzhan54
Yeni Kullanıcılar
|
merhaba arkadaşlar.. MySQL veritabanı kullanılarak Visual basicte yazılmış bir programım var.. yaklaşık 35 client bağlı..ben windows 2003 kullanıyorum, ama makina pentium 4 ve internet üzerinden yavaş çalışma sorunum var..(not: ram i artırmak çözüm olabilirmi) duyduğuma göre MySQL linüx ile daha performanslı ve hızlı çalışıyormuş.. tavsiyeniz ne olabilir.. linüx server kullanmak istiyorum, hızdaki problemimimi çözebilirmi bu, windows 2003 serverden daha iyi performans alabilirmiyim.. yada test için linüx server kullanabilirmiyim bildiğiniz varsa eğer.. geçici süre ile free server bulabilirmiyim.. test başarılı olursa kiralayabilirmiyim, yada ben kendi makinama linüx kursam.. müşterimin hızda şikayeti var. ve bu sorunu çözmeliyim bugün 35 yarın 60 olabilir bu kullanıcı sayısı...
MySQL in linüx ile daha hızlı çalıştığı gerçekten doğru ise.. sorunuma yardımlarınızı bekliyorum.. iyi çalışmalar diler.. teşekkür ederim..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
SkorP
|
bana göre söz konusu yavslik isletim sisteminden kaynaklanmiyor, siz internet hizini bir kontrol edin.
pc nin özellikleri?nekadar guc yiyor? bska hangi servisler ustunde calisiyor ? internet hizi ve özellikleri, ve yazilmis olan script in iyi yazilip yazilmamis oldugu da önemli.
|
|
|
|
|
|
<?php echo "nobody is perfect"; ?> http://www.skorp.eu.... klavyesi olan kendini phpci zanmaya basladi nere gidiyor bu php .....
|
|
|
oguzhan54
Yeni Kullanıcılar
|
cilentler en az celeron 2000 ya da pentium 4 ama hepsinde söz konusu.. serverin internet çıkışı 1024 clientlerin internet hızı 512 bundan server olarak kullandığım pc pentium 4 .. bundan önce kullanılan sistem oldukça hızlı idi ama linüx kurulu idi. ama kiralık bir sistem idi.. satıcı firmanın fiyatlarını aşırı artırması sonucu biz kendimiz yazmaya karar verdik.. program iyi sorun yok.. localde gayet başarılı ve 3 pc bağlanıyor.. yavaşlık haliyle local olduğu için sorun yok.. ama net üzerinden bağlananlar için bu biraz sorun oldu.. yoğun günlerde kasma oluyor sorgulardada eksiklik olabilir..
ama mysql in linüx ile daha performanslı çalıştığını okudum windowsa göre eğer bu gerçek ise linüx kursam performans artarmı..
birde en yoğun kullanılan tabloda yaklaşık 25 e yakın index var.. olması gerektiğinden fazla index sorguyu yavaşlatır diye biliyorum.. indexleri kaldırsam.. prg. içinden sorgu sırasında index versem, procedur sonunda o indexte kalkmış olurmu.. yoksa tabloda işaretlenirmi.. bu iki sorunu çözebilirsem Allahın izni ile bitmiş olacak.. teşekkür ederim..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
|