|
|
|
Yazan
|
Konu: Grafikerler için Linux???? (Okunma Sayısı 1195 defa)
|
|
Ayhaner
|
Windowstan linux a geçiş yapacağım acaba benim için en uygun linux u nasıl seçebilirim?? iş yerimde grafik / tasarım / video edit ağırlıklı çalışmalar yapıyorum bu doğrultuda acaba hangisini seçmeliyim?
|
|
|
|
|
|
Gıdıklama CaNaVaRı
|
|
|
|
MercilessTurk
|
Windowstan linux a geçiş yapacağım acaba benim için en uygun linux u nasıl seçebilirim?? iş yerimde grafik / tasarım / video edit ağırlıklı çalışmalar yapıyorum bu doğrultuda acaba hangisini seçmeliyim?
Grafik programların ağırlıklı olarak toplandığı herhangi bir dağıtım duymadım. Resimler için gimp kullanabilirsiniz photoshop benzeri bir program, hemen hemen her dağıtımda default olarak var. Web tasarım için Nvu ve Quanta Plus kullanabilirsiniz. Video edit(sahne kesme, kopyalama, silme vs...) için ise Avidemux adlı program baya iyi iş görüyor. Tabi ben grafik konusunda profosyonel olmadığım için sadece bugüne kadar gözüme çarpan programları söyledim. Eminim siz araştırıp işininizi en iyi şekilde görecek programları bulursunuz.
|
|
|
|
|
|
BlogTo follow the path look to the master, follow the master, walk with the master, see through the master, become the master.
|
|
|
|
Ayhaner
|
yorumun için teşekkür ederim arkadaşım.... dediğin gibi araştırmaya devam..
|
|
|
|
|
|
Gıdıklama CaNaVaRı
|
|
|
cellfish
Yeni Kullanıcılar
|
|
|
|
|
|
|
CELLF1SH-----BEGIN GEEK CODE BLOCK----- Version: 3.1 GAT dpu s+:++ a---- C++(+++)>$ UL++++ P+>++ L++>++++ E W++ ?N ?o K w O M+ ?V PS PE Y+ ?PGP t+@ 5 X++ R+ tv+ b+++(+) DI D+++ G++ e-<++ h@ r--(++) y ------END GEEK CODE BLOCK------
|
|
|
|
|
|
Ayhaner
|
biraz araştırma yaptım ve malesef linux'un bu konuda yeterince destek görmediğini anladım... geliştiriciler işletim sistemini çok parçaladılar.. elli çeşit linux var halbu ki server, profesyonel ve ev kullanıcısı diye daha küçük gruplara ayırsalar geliştiricilerinde bu konuda birşeyler yapmak isteyenlere de çok faydalı ve iyi olacaktı.. hem belkide linux şimdi daha iyi bir konumda olacaktı.. piyasanın özgür yazılımı bi takım şirketlerin tekeline alınmış gibi gözüküyor.. bölünerek tabi.. neyse yanıtlarınız için teşekkür ederim.
|
|
|
|
|
|
Gıdıklama CaNaVaRı
|
|
|
cellfish
Yeni Kullanıcılar
|
Haksizlik etdiginizi dusuniyorum. Bir Linux kulanici olarak su ana kadar yapmak istedigim herseyi yaptim (inanin yapmak istediklerim basit seyler degildi). Bugun bir cok is yerinde kendi isyerim dahil Linux kulanirlar. Bir cok dagitimi var evet haklisiniz ama Linux bedavadir, ben kernelimi bir cok kez hata her ay degisiklikler yapdigimi soyliyebilirim ama bunu ben istedigim icin yapiyorum, kimse zorla bisey yaptirmaz kimseye. Yani demek istedigim yapilan dagitimlarda aralarinda cok fark gormezsiniz cunku hemen hemen aynidir, sadece bazi komutlar ve gorunus degisik olur. Sonra grafik programlarin agirlikli olarak toplandiği herhangi bir dagitimin olmasi gerekmiyor, biz programcilar bu yuzden variz isletim makinalari icin yazılım yapmak icin. Eger ozelikle yapmak istediginiz birsey varsa yazarsaniz yardimci olurum. Bazi arastirabilecegin Programlar:Kino - cekdiginiz videolari hard diske eklemek icin. ( http://www.robfisher.net/video/kino.html ) Cinelerra - video editing. ( http://www.robfisher.net/video/cinelerra1.html ) FORsceneMainActorGimplink calisiyor simdi. http://www.ubuntustudio.com bir goz at cellf1sh
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Haziran 23, 2007, 12:52:01 pm Gönderen: cellfish »
|
|
CELLF1SH-----BEGIN GEEK CODE BLOCK----- Version: 3.1 GAT dpu s+:++ a---- C++(+++)>$ UL++++ P+>++ L++>++++ E W++ ?N ?o K w O M+ ?V PS PE Y+ ?PGP t+@ 5 X++ R+ tv+ b+++(+) DI D+++ G++ e-<++ h@ r--(++) y ------END GEEK CODE BLOCK------
|
|
|
|
Ayhaner
|
haklı olabilirsiniz...
Linux henüz yeniyken bir kez deneme maksadıyla kurdum fakat malesef o zamanlar yeterli donanım desteği yoktu.. şimdi çok daha iyi durumda ben pek fazla Linux'u bilmiyorum Ubuntu sistemini deneyebilirim.. teşekkür ederim :)
|
|
|
|
|
|
Gıdıklama CaNaVaRı
|
|
|
|
 |