Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
18, 2008, 01:44:37 pm
42873 Mesaj 8121 Konu Gönderen: 17991 Üye
Son üye: powerturkiye
Turk-Php.Com Forum  |  Yardım Forumları  |  Veritabanı Yardım Forumu  |  2 mysql veritabanı « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Yazdır
Yazan Konu: 2 mysql veritabanı  (Okunma Sayısı 378 defa)
gockmens
Yeni Kullanıcılar
*

Üyelik Bilgileri
2 mysql veritabanı
« : 16, 2007, 12:01:46 am »

Arkadaşlar portalımda solda bir frame oluşturup wrapper linki ekledim.Sonra servera bir fotoğraf bileşeni atıp veritabanı olarak sitenin veritabanını gösterdim.Yükledi.Ama portalıma giriş yapan kişi fotoğraf bileşeninde giriş yapmış olarak görünmüyor. Birine giriş yaptığında öbürünede giriş yapmış gibi nasıl halledebiirim. Tşk ler.
gockmens
Yeni Kullanıcılar
*

Üyelik Bilgileri
Ynt: 2 mysql veritabanı
« Yanıtla #1 : 19, 2007, 12:26:40 pm »

Biraz daha açıklayıcı yazabilirim elimden geldiğince.
Sitemde 1 tane veritanabı var.Fakat farklı kayıt tabloları var. yani 2 tane users tablosu var.1-jos_users, 2-tst_users . Üye tst_users e üye olduğunda yani ikinci bileşene üye olduğunda öbür işlemleri yapamıyor.Bu nedenle Portalın kendisine ait olan jos_users e de kayıt olması gerekiyor. Ben bu kayıt işlemini 1 e indirgemek için Manuel olrak bileşene yani tst_users e kayıt yapan tüm kullanıcıları jos_users e atmak istiyorum.bunu nasıl yapabilirim.Tek tek yapmammı gerekiyor ?Peki Bir veritabanındaki üyeyi manuel olarak öbür veritabanına eklemek için ;Yada bu iki tabloyu birleştiremezmiyim ?
1-hangi değerleri doldurmak gerekiyor ?( id-name-user name-e-mail-password-block-gid- registerDate-lastvisitDate-params )
Lütfen  :(yardımcı olurmusunuz tşk ler.
GaziMarşı
PHP Stajyeri
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : 19, 2007, 12:39:34 pm »

tst_users tablosuna kayıt yaparken yeni bir sorguyla aynı anda jos_users tablosuna da kayıt yaparsın. aynı şey job_users içinde geçerli. Böylece aynı kullanıcıları barındıran 2 adet tablon olur. Bu pek mantıklı değil Cheesy Veya her iki kullanıcı kontrolunu de seçtiğin bir tablodan yaparsın. Yeni kullanıcıları buraya eklersin. Evvelden kayıt olunanları da bir döngüyle yeni tabloya atıp iki tabloyu eşitlersin. Bu mantıklı Tongue
« Son Düzenleme: 19, 2007, 12:41:57 pm Gönderen: GaziMarşı » Logged

gockmens
Yeni Kullanıcılar
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : 19, 2007, 12:44:17 pm »

Ya zahmet olmazsa bana yardım edebilirmisin bu konu hakkında ?
mahfuzgokmen@msn.com
Sayfa: [1] Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

Turk-Php.Com Forum | SMF Forum Software © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.