|
Yazan
|
Konu: RSA (Acik anahtarli sifreleme) (Okunma Sayısı 1498 defa)
|
iblis1923
Yeni Kullanıcılar
|
RSA algoritma kulanicam yazacak oldugum program icin, C disinda saglam baska bir dil onerebilirmisinz? Mesela javada nekadar saglam olur Acik anahtarli sifreleme?
Eger boyle birsey yapmis olan varsa cevaplariniz bekliyorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cellfish
Yeni Kullanıcılar
|
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Nisan 06, 2007, 12:21:41 pm Gönderen: cellfish »
|
|
CELLF1SH-----BEGIN GEEK CODE BLOCK----- Version: 3.1 GAT dpu s+:++ a---- C++(+++)>$ UL++++ P+>++ L++>++++ E W++ ?N ?o K w O M+ ?V PS PE Y+ ?PGP t+@ 5 X++ R+ tv+ b+++(+) DI D+++ G++ e-<++ h@ r--(++) y ------END GEEK CODE BLOCK------
|
|
|
iblis1923
Yeni Kullanıcılar
|
Cok sagol kardes, ozelden seninle bir gorusebilirsek memnun olurum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
airwebb
PHP Öğrencisi
|
RSA yı geç derken kastın nedir ? anlayamadım RSA bugune kadar gelen en gelişmiş açık anahtarlı şifreleme metodudur en güvenilir olanı da RSA dır. Mantığı çok büyük asal sayıların ortak bölenlerine ayrılamamasına dayanır.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cellfish
Yeni Kullanıcılar
|
RSA yı geç derken kastın nedir ? anlayamadım RSA bugune kadar gelen en gelişmiş açık anahtarlı şifreleme metodudur en güvenilir olanı da RSA dır. Mantığı çok büyük asal sayıların ortak bölenlerine ayrılamamasına dayanır.
RSA yi gec dememin sebebi yillar once yapilmis bir algoritma. Bilmesi onemli tabi, daha uretken olmasi icin gecmesini tavsiye ettim. Evet akilica uretilmis bir algoritma ama unutma ki o algoritma cok uzun zaman once kirildi. Bugun en guvenilir olarak gecmiyor sizin belirtdiginiz gibi. Cok daha guvenli algoritmalar var. Daha uretken olmasi icin kendisinin deney ve arastirma yapip kendi algoritmasini uretmesini tavsiye ettim. RSA ayrica C dilinde yapildi, C dili cok eski makina dili olarak geciyor bugunde fazla kulanilmiyor.
|
|
|
|
|
|
CELLF1SH-----BEGIN GEEK CODE BLOCK----- Version: 3.1 GAT dpu s+:++ a---- C++(+++)>$ UL++++ P+>++ L++>++++ E W++ ?N ?o K w O M+ ?V PS PE Y+ ?PGP t+@ 5 X++ R+ tv+ b+++(+) DI D+++ G++ e-<++ h@ r--(++) y ------END GEEK CODE BLOCK------
|
|
|
airwebb
PHP Öğrencisi
|
RSA yi gec dememin sebebi yillar once yapilmis bir algoritma. Bilmesi onemli tabi, daha uretken olmasi icin gecmesini tavsiye ettim. Evet akilica uretilmis bir algoritma ama unutma ki o algoritma cok uzun zaman once kirildi. Bugun en guvenilir olarak gecmiyor sizin belirtdiginiz gibi. Cok daha guvenli algoritmalar var. Daha uretken olmasi icin kendisinin deney ve arastirma yapip kendi algoritmasini uretmesini tavsiye ettim. RSA ayrica C dilinde yapildi, C dili cok eski makina dili olarak geciyor bugunde fazla kulanilmiyor. RSA dan gunumuzde daha guclu bir algoritma yapısı yoktur. Kırılmış kim kırmış söyleyebilirmisin?Halen en büyük asal sayı hesaplanamadı ...kaldı kı bunların bu buyuk asal sayıların bolunebilmesi daha da zor. Halen bankacılık işlemlerinde açık anahtarlı olarak RSA kullanılır eğer kırılmış olsa banka hesabı felan olmazdı. RSA C dilinde felan da yapılmamıştır RSA bir algoritmadır program değildir. Daha fazlası için google ' a RSA yazıp detaylarını bulabilirsin. iyi çalışmalar
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cellfish
Yeni Kullanıcılar
|
RSA dan gunumuzde daha guclu bir algoritma yapısı yoktur. Kırılmış kim kırmış söyleyebilirmisin?Halen en büyük asal sayı hesaplanamadı ...kaldı kı bunların bu buyuk asal sayıların bolunebilmesi daha da zor. Halen bankacılık işlemlerinde açık anahtarlı olarak RSA kullanılır eğer kırılmış olsa banka hesabı felan olmazdı. RSA C dilinde felan da yapılmamıştır RSA bir algoritmadır program değildir. Daha fazlası için google ' a RSA yazıp detaylarını bulabilirsin. iyi çalışmalar
Eger konuyu duzgun okumus olsaydiniz arkadasin program yazmak istedigini bilirdiniz. Sana burda kiran kisilerin listesini vericek degilim, bahsetdigin arama motorunu sen kulan eminim karsina cikar. Ben iki tikladim cok cikdi, ayrici bu iki verdigim link haberlere manset olanlar, birde haberlere manset olmayanlar var! 1. http://news.zdnet.co.uk/internet/0,1000000097,2070539,00.htm2 . http://findarticles.com/p/articles/mi_m0NEW/is_1999_Jan_20/ai_53618661Turkiyeyi bilemem orda yasamiyorum cunku malesef. Burda ingiliterede kulanmiyorlar demek ki ulkemiz gercekden teknoloji bakimindan gelismemis. Hala 1973de cikan ve algoritmasi herkes tarafindan bilinen bir sistem kulaniliyor eger dediginiz dogruysa tabi. Biraz mantikli olun, RSA algoritma diyorsun algoritmayi programlamadan, bir program olarak kulanmadiginiz takdirde ne ise yarar? Hadi programlamayi gectim, bir algoritma neden yapilir? Bir sisteme yerlestirilmedigi takdirde o algoritma ile ne yapabilirsin merak ediyorum soylermisin? RSA program degil diyorsunuz ama bankalarda kulaniliyor dediniz, peki nasil kulaniliyor?? Ben algoritma olmadigini idaa ettim mi? RSA C dilinde yazildi buyrun:http://www.koders.com/c/fid0E482E3AB08FB5504EC01E4A0EB01727FE674D49.aspxBu nedenden dolayi ABDnin "National Security Agency" cok karsi oldugu ve banlamaya calisdigi bir kitapi size tavsiye ederim eger bulabilirseniz. Bulamazsaniz size e-book (PDF veya CHM olarak) verebilirim. Tavsiye etdigim bir kitap.Applied Cryptography; BRUCE SCHNEIER ISBN: 0-471-11709-9
|
|
|
|
|
|
|
|
|
airwebb
PHP Öğrencisi
|
RSA dan gunumuzde daha guclu bir algoritma yapısı yoktur. Kırılmış kim kırmış söyleyebilirmisin?Halen en büyük asal sayı hesaplanamadı ...kaldı kı bunların bu buyuk asal sayıların bolunebilmesi daha da zor. Halen bankacılık işlemlerinde açık anahtarlı olarak RSA kullanılır eğer kırılmış olsa banka hesabı felan olmazdı. RSA C dilinde felan da yapılmamıştır RSA bir algoritmadır program değildir. Daha fazlası için google ' a RSA yazıp detaylarını bulabilirsin. iyi çalışmalar
Eger konuyu duzgun okumus olsaydiniz arkadasin program yazmak istedigini bilirdiniz. Sana burda kiran kisilerin listesini vericek degilim, bahsetdigin arama motorunu sen kulan eminim karsina cikar. Ben iki tikladim cok cikdi, ayrici bu iki verdigim link haberlere manset olanlar, birde haberlere manset olmayanlar var! 1. http://news.zdnet.co.uk/internet/0,1000000097,2070539,00.htm2 . http://findarticles.com/p/articles/mi_m0NEW/is_1999_Jan_20/ai_53618661Turkiyeyi bilemem orda yasamiyorum cunku malesef. Burda ingiliterede kulanmiyorlar demek ki ulkemiz gercekden teknoloji bakimindan gelismemis. Hala 1973de cikan ve algoritmasi herkes tarafindan bilinen bir sistem kulaniliyor eger dediginiz dogruysa tabi. Biraz mantikli olun, RSA algoritma diyorsun algoritmayi programlamadan, bir program olarak kulanmadiginiz takdirde ne ise yarar? Hadi programlamayi gectim, bir algoritma neden yapilir? Bir sisteme yerlestirilmedigi takdirde o algoritma ile ne yapabilirsin merak ediyorum soylermisin? RSA program degil diyorsunuz ama bankalarda kulaniliyor dediniz, peki nasil kulaniliyor?? Ben algoritma olmadigini idaa ettim mi? RSA C dilinde yazildi buyrun:http://www.koders.com/c/fid0E482E3AB08FB5504EC01E4A0EB01727FE674D49.aspxBu nedenden dolayi ABDnin "National Security Agency" cok karsi oldugu ve banlamaya calisdigi bir kitapi size tavsiye ederim eger bulabilirseniz. Bulamazsaniz size e-book (PDF veya CHM olarak) verebilirim. Tavsiye etdigim bir kitap.Applied Cryptography; BRUCE SCHNEIER ISBN: 0-471-11709-9 slmlar öncelikle amacım senle polemik yaşamak değil sadece rsa nedir ne değildir bunu anlatmak. Rsa bankalarda kullanılıyor ama elbette bir algoritma olarak (program olarak değil) rsa 1970 lerde bulunmuş olabilir ama bu değildir ki eski birşey kırılmıştır ne de olsa bu mantıkda düz mntıktır bana göre. ingilterede kulllanılmıyor diosun ilginç internet evrenseldir.Ülke vs.. farketmez. Bu konu hakkında son mesajımdır çünkü bir daha cevap verecek olursam bu polemikten öteye gitmez. iyi çalışmalar
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |