|
|
|
Yazan
|
Konu: tarih geri sayım (Okunma Sayısı 371 defa)
|
AyBers
Yeni Kullanıcılar
|
arkadaşlar bir java script arıyorum veya ajaxta olabilir... bir kaç gündür bayağı bir forum gezdim ama canlı olanını blamadım aradığım script şu şekilde, bu gün 02.04.2007 12:00 diyelim ben scripte bir tarih ve saat gireceğim mesela 19.05.2007 15:30:00 gibi bugünden itibaren benim girdiğim tarih ve saate ne kadar kalmış bana vericek .. bi tane buldum ama o php ve hareketsiz.. yani sayfa refresh edilmeden saniye değişmiyor canlı olarak değişmesini istyorum... varmıdır bir yolu ? şimdiden teşekküler.. benim kullandığım yani saniyesi hareketsiz olan kod ise PHP olarak şu şekilde buyrun; <?php
define("SANIYE",1); define("DAKIKA_SN",60*SANIYE); define("SAAT_SN",60*DAKIKA_SN); define("GUN_SN",24*SAAT_SN);
class KalanZaman { var $snfark,$gun,$saat,$dakika,$saniye; var $durum="Var"; function KalanZaman($g) { $this->hesapla($g); } function hesapla($v) { $this->snfark = strtotime($v)-time(); if($this->snfark<0) { $this->snfark *= (-1); $this->durum = "Geçti"; } $this->gun = floor($this->snfark/GUN_SN); $this->snfark -= $this->gun*GUN_SN; $this->saat = floor($this->snfark/SAAT_SN); $this->snfark -= $this->saat*SAAT_SN; $this->dakika = floor($this->snfark/DAKIKA_SN); $this->snfark -= $this->dakika*DAKIKA_SN; $this->saniye = $this->snfark; } function rString() { $retVal = ""; if($this->gun!=0) $retVal .= $this->gun." Gün "; if($this->saat!=0) $retVal .=$this->saat." Saat "; if($this->dakika!=0) $retVal .=$this->dakika." Dakika "; if($this->saniye!=0) $retVal .=$this->saniye." Saniye"; return $retVal." ".$this->durum; } }
$girilen_zaman = "2007-05-19 15:30:00"; $kalan_zaman = new KalanZaman("$girilen_zaman"); //Girilen Değerler MySQL datetime Formatıdır. :)
echo "Girilen Zaman :$girilen_zaman<br>"; ?>
|
|
|
|
|
|
|
|
|
merakli
Yeni Kullanıcılar
|
dostum bunu yalancı frame kullanarak ve setTimeout komutuyla yapabilirsin kodları söyle olabilir bu yalancı frame;
var ,p=0,krnmtr function a() { var x,c,v,simdi=new Date()
x=simdi.getHours() c=simdi.getMinutes() v=simdi.getSeconds() document.frm.text1.value=""+x+" : "+c+" : "+v setTimeout('a()',100) } baska bir html dosyası yap ve hesaplatmak istediğin tarihi girdir
x,c,v ile karsılastır zamanı göstert :-)
|
|
|
|
|
|
en sevdiğim js kodu: setTimeout
|
|
|
|
 |