Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
05, 2008, 10:33:38 pm
42717 Mesaj 8081 Konu Gönderen: 17909 Üye
Son üye: bytasarimci
Turk-Php.Com Forum  |  Yardım Forumları  |  Linux/Unix Yardım Forumu  |  MySQL / Apache - Ubuntu - kurulum « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Yazdır
Yazan Konu: MySQL / Apache - Ubuntu - kurulum  (Okunma Sayısı 574 defa)
mhmtlgrr
Yeni Kullanıcılar
*

Üyelik Bilgileri
MySQL / Apache - Ubuntu - kurulum
« : 29, 2007, 12:31:58 am »

Merhabalar.

Arkadaşlar ben PHP'yi kendi evinde, linux ortamında geliştirmeyi öğrenmek istiyorum. Bu sebeple bir kitap edindim. Öncelikle MySQL kurulumundan başlıyor ama benim bununla ilgili bir problemim var.

HDD'imde Ubuntu 6.10 kurulu. Elimde mysql-4.0.21'in RPM ve tarball dosyaları var (ikisi de aynı şeyleri içeriyor). Ancak kurulumun nasıl yapıldığını bilmiyorum. Linux'a yeni başladım ve açılım için

# gunzip < /mnt/MySQL/Linux/tarballs/source/mysql-5.0.20.tar.gz | tar xf komutu verilmiş. Ancak Ubuntu'da bunun için GCC kurulu olması gerekiyormuş sanırım.

Kurulumda yardımcı olabilir misniz?

Aynı problem Apache için de geçerli..

araştırırken programı netten çekip kuran yönergeler buldum (apt-get) ama INTERNET BAĞLANTISI SAĞLAYAMIYORUM(!!!)
« Son Düzenleme: 29, 2007, 12:43:02 am Gönderen: mhmtlgrr » Logged
cellfish
Yeni Kullanıcılar
*

Üyelik Bilgileri
Ynt: MySQL / Apache - Ubuntu - kurulum
« Yanıtla #1 : 29, 2007, 10:56:39 am »

Ne tur bir baglanti kulaniyorsun evde oncelikle? Ona gore yardimci olabilirim baglantiyi almak icin. Eger (wireless) kablosuz ag baglantisi kulaniyorsan ve bunun sifresi varsa bu yuzden calismiyor olabilir. Bir kac kiside bu sorun vardi Ubuntuda. ya sifreyi cikart simdilik, yada ethernet den baglanin.

Baglantiyi kurabilirsen eger bu asagada belirttiklerimi dene.

Synatic e gir ve search yerine: build-essential yaz.

build-essential isaretle ve yukle. (bu gcc, g++ vesayire derleyicileri yuklemis olicak.)

Internete baglandigin zaman apt-get calisir zaten orda deneylerinizi yapabilirsiniz.

Burda cevap yazmisdim sizin sorunuza daha once. Sanirim bi konuda kalirsaniz ve cevap/sorularinizi orda sorarsaniz daha iyi olur, bos yere her soruda bir konu acmaniza gerek yok!

http://www.turk-php.com/smf/index.php/topic,5973.0.html

cellfish
« Son Düzenleme: 29, 2007, 11:01:45 am Gönderen: cellfish » Logged

CELLF1SH
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.1
GAT dpu s+:++ a---- C++(+++)>$ UL++++ P+>++ L++>++++ E W++ ?N ?o K w
O M+ ?V PS PE Y+ ?PGP t+@ 5 X++ R+ tv+ b+++(+) DI D+++ G++ e-<++ h@
r--(++) y
------END GEEK CODE BLOCK------
Sayfa: [1] Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

Turk-Php.Com Forum | SMF Forum Software © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.