|
|
|
Yazan
|
Konu: Kripto Hileleri (Okunma Sayısı 897 defa)
|
iblis1923
Yeni Kullanıcılar
|
Bazi kripto yontemleri denemek istiyorum verilerimi daha da guvenli etmek icin.
Ubuntu 6.10 kulaniyorum (dapper drake)
Loop-AES uzerine baya bir bilgi edindim yanliz Ubuntu da nasil ve hangi yontemler ile yukliyecegimi bilmiyorum.
Bu konuda yardimci olabilicek arkadaslara simdiden tesekkur ederim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cellfish
Yeni Kullanıcılar
|
Oncelikle neden Loop-AES?
Loop-AES komplexlesebilir ve ayrica soylendigi kadar saglam degil. Bir kac dusuk duzeyli (low level tricks) makina hileleri yapiyor ancak, Loop-AESi kurmak ve dosyalama sistemi ile kulanmak guvenli analizin onune geciyor. Karisik kaynak kodundan (source code) dolayida gercekden soyledigi isi yapdigini bilmek gercekden cok guc.
Ubuntu Loop-AES Yukleme: 01 :~$ sudo aptitude install loop-aes-utils loop-aes-source
02 :~$ sudo module-assistant update
03 :~$ sudo module-assistant prepare
04 :~$ sudo module-assistant build loop-aes
05 :~$ sudo dpkg -i loop-aes-2.6.15-26-686_31b-8+2.6.15-26.45_i386.deb (kulandigin makina gore bu dosya degisik olabilir, ona gore indirm benim makinam i386)
06 :~$ losetup -e AES256 /dev/loop0 /dev/hda6
07 :~$ mkfs.xfs /dev/loop0
08 :~$ mount /dev/loop0 /home/kulaniciisim/loopaes
kolay gelsin!
cellfish
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 24, 2007, 01:14:37 pm Gönderen: cellfish »
|
|
CELLF1SH-----BEGIN GEEK CODE BLOCK----- Version: 3.1 GAT dpu s+:++ a---- C++(+++)>$ UL++++ P+>++ L++>++++ E W++ ?N ?o K w O M+ ?V PS PE Y+ ?PGP t+@ 5 X++ R+ tv+ b+++(+) DI D+++ G++ e-<++ h@ r--(++) y ------END GEEK CODE BLOCK------
|
|
|
iblis1923
Yeni Kullanıcılar
|
cok cok tesekkur ederim, hersey oldu yanliz su kismini anlamadim: 08 :~$ mount /dev/loop0 /home/kulanici isim/loopaes cellfish
/kulanici isim/loopaes olmiyor? Bu arada Loop-AESden haric onerebilecegin varsa onuda deneyebilirim. cok tesekkur ederim gercekden, ne yalan soyliyeyim cevap alicagimi zanetmiyordum burdan bu konu uzerinde bukadar hizli hele hic! Gorunun o ki bu sitede herseyden anlayan arkadaslar var! :-) saygilar
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cellfish
Yeni Kullanıcılar
|
/kulaniciisim (bu senin kulanici ismin username yani, benimki cellfish mesela)
08 :~$ mount /dev/loop0 /home/cellfish/loopaes
Denemekde fayda var tabiki ben sadece merak ettim, deney yapmak kadar guzel bisey yoktur, hep deney yap zaten (hack & hack again).
Bununla oynadiktan sonra biraz, asagidaki belirtdigim kriptolari arastir, ve deney deney deney!
- LUKS - DM-Crypt - Truecrypt - Crypto-FS - enc-FS
cellfish
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 24, 2007, 01:14:20 pm Gönderen: cellfish »
|
|
CELLF1SH-----BEGIN GEEK CODE BLOCK----- Version: 3.1 GAT dpu s+:++ a---- C++(+++)>$ UL++++ P+>++ L++>++++ E W++ ?N ?o K w O M+ ?V PS PE Y+ ?PGP t+@ 5 X++ R+ tv+ b+++(+) DI D+++ G++ e-<++ h@ r--(++) y ------END GEEK CODE BLOCK------
|
|
|
iblis1923
Yeni Kullanıcılar
|
super, cok sagol!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cellfish
Yeni Kullanıcılar
|
Truecryptide deneyebilirsin. Istedigin baska kriptolarda yardimci olmaya calisirim.
Truecryp Ubuntu Yukleme:
01 :~$ sudo aptitude install build-essential linux source gawk
02 :~$ cd /usr/src
03 :~$ sudo tar xvjf linux-source-2.6.15.tar.bz2
04 :~$ cd linux-source-2.6.15
05 :~$ sudo cp /boot/config-2.6.15-26-686 .config
06 :~$ sudo make prepare
07 :~$ cd /usr/src
08 :~$ tar xvzf truecrypt-4.2a-source-code.tar.gz
09 :~$ cd truecrypt-4.2a/Linux
10 :~$ sudo ./build.sh
11 :~$ sudo ./install.sh
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
|