Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
18, 2008, 01:42:48 pm
42873 Mesaj 8121 Konu Gönderen: 17991 Üye
Son üye: powerturkiye
Turk-Php.Com Forum  |  Turk-PHP  |  Sizden Bize  |  PROTESTO(php veya bu site ile alakalı değildir!) « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Yazdır
Yazan Konu: PROTESTO(php veya bu site ile alakalı değildir!)  (Okunma Sayısı 864 defa)
bijehr
PHP Stajyeri
**

Üyelik Bilgileri
PROTESTO(php veya bu site ile alakalı değildir!)
« : 23, 2007, 01:14:36 pm »

Bu aşağıdaki yazı bana istanbulda oturan bir ablam tarafından yollandı. İett'de ona yapılan tabiri yerindeyse bi serefsizliği anlatıyor. Bunu arkadaslarınıza yollayabilirseniz sevinirim arkadaslar.

Bu toplumun paryası engelliler mi? Yoksa onlara ayrımcılık yapanlar mı?

2 Mart Cuma günü Saat 16;00 da annemle birlikte 34 YID 47 plakalı ve D123 no'lu Bahçeşehir-Taksim Özel Halk Otobüsüne bindik (2 katlı) .. Tekerlekli sandalyemle orta kapıdan giriş yapıyorum ve orta kapının yanındaki boşlukta duruyoruz.. Hareket ettikten 2 dakika sonra muavin sandalyemi katlayıp koltuğa geçmemi söyledi. Bunun mümkün olmayacağını çünkü %95 engelli olduğumu belirttim.. Şişhane durağına geldiğimizde bana otobüsten inmem gerektiğini çünkü yolcularını rahatsız ettiğimi belirtti. Diğer yolcular gibi ücretimi ödememe rağmen, gelen geçen insanların bana çarpıp rahatsız olmam düşünülmeden "diğer yolcuları" rahatsız edeceğimin ifade edilmesi ilk değil tabii ki.. Aynı otobüste bulunan gazeteci bir yolcu ve benim itirazlarım sonucunda otobüsten atılmadım.. Ayakta yolcu alıp otobüsü tıkabasa dolduran bu gayri insani zihniyetler tekerlekli sandalyede birini gördüler mi nedense diğer yolcularının rahatını düşünür oluveriyorlar..

17 yıldır engelli yaşıyorum. Bu olay yeni engelli olduğum günlere tesadüf etseydi bir daha dışarı çıkma cesareti bile gösteremezdim herhalde..

Bunun adı "ayrımcılık" değil midir? Hindistan'da paryalara (Hindistan Kast sisteminde insanlığın en aşağı tabakası sayılan sınıf) böyle davranılırdı herhalde..  Son 3 yıldır (ayda yılda bir) otobüse binen biri olarak, otobüslere her yaklaştığımda bu kez ne olacak acaba diye rahatsızlık hissetmem ya da bunun bana hissettirilmesi sizce olağan mı? Bu toplumda insanlar  sınıflandırılmış ta şoför ve muavinleri biliyor, benim mi haberim yok?

Daha önceki 3 şikayetimde de işlem yapıldı ve tarafıma bilgi verildi.. Ama görülüyor ki bu sonucu değiştirmiyor.. Hala her otobüse bindiğimde gene mi aşağılanacağım, gene mi insan yerine konulmayacağım tedirginliği yaşıyorum.. Her dışarı çıktığımda bir şeyleri şikayet etmek için dilekçe veya mektup yazmak hayat enerjimi düşürür hale geldi…

İnsanlara hizmet ederek para kazanan insanların bu tip bir ayrımcılık yapma hakkı var mıdır? Bu insanlara "engellilik" konusu nasıl anlatılır? Bu konuda nasıl bir çözüm üretilir bilemiyorum.. Ama inanın gerek ben gerek annem aynı kabusu yaşamaktan usandık.. Engelli ulaşamazsa ne işe ne eğitime ne de sosyal hayata katılabilir.. Bu durumda Engellilerle ilgili yasa çıkarıp durmak nafile çabadır.. 

-------------------------
Bu konuyu İETT'nin yetkili birimlerine şikayet ettiğim halde halde lütfedip bana yanıt vermediler.. Konuyla ilgili desteğinizi rica ediyorum.. Protesto için e-posta adresleri aşağıda..  Aynı metnin tekrar tekrar gönderilmesi nahoş olur, destek olmak isteyen kısa da olsa kendi görüşünü yazarsa hedefe varır sanırım..

Sevgi ve Saygılarımla
N. Teslime TABLACI

MEHMET ÖZTÜRK Görevi :GENEL MÜDÜR
e-posta : mozturk@iett.gov.tr   
Ali Bölükbaşı Görevi :GENEL MÜDÜR YARDIMCISI 
e-posta : abolukbasi@iett.gov.tr
Cemal Acar Görevi :GENEL MÜDÜR YARDIMCISI 
e-posta : cacar@iett.gov.tr
ALİ ÇELEBİ Görevi :PERS. VE SOS. IS. D. BSK.
e-posta : acelebi@iett.gov.tr   
FAZLI AYDOĞAN Görevi :HALKLA ILISKILER SUBE MÜD.
e-posta : faydogan@iett.gov.tr

GaziMarşı
PHP Stajyeri
**

Üyelik Bilgileri
Ynt: PROTESTO(php veya bu site ile alakalı değildir!)
« Yanıtla #1 : 23, 2007, 01:48:21 pm »

Nedir çektiğimiz bu özel halk otobüslerinden? 3-5 yolcu fazladan alacağız diye birbirleri ile yarışmalar ve onlarca insanın hayatını tehlikeye atmalar, duraklarda uzun süre yolcu beklemeler, zamanında hareket etmemeler; kaba, konuşmasını bilmeyen şöförler ve muavinler. bijehr bu tip insanların hayatını etkilemesine izin vermemelisin, moralini bozmaya bile değmez...

zombie
Global Moderatör
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : 23, 2007, 01:50:44 pm »

aslında sorun şöför ya da muavinlerde değil, sorun onca haksızlığa, saçmalığa ses çıkarmayan koyunlarda!

GaziMarşı
PHP Stajyeri
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : 23, 2007, 01:54:18 pm »

5-10 kişi sesini çıkarsa, polis terörist diye içeri alır muhtamelen işkenceye tabi tutar... Ama bu koyun olduğumuz gerçeğini değiştirmez.

bijehr
PHP Stajyeri
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : 23, 2007, 03:45:47 pm »

Ya insan ister istemez sinirleniyor. Nasıl bu kadar duyarsız bir toplum haline geldik onu sorgulamak gerek. Allah yardımcımız olsun
By_TutkuN
Yeni Kullanıcılar
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : 24, 2007, 05:39:41 am »

aslında sorun şöför ya da muavinlerde değil, sorun onca haksızlığa, saçmalığa ses çıkarmayan koyunlarda!

Arkadaşım; Tam düşündüğüm şeyleri yazmışsınız!

Ben geçenlerde, Sakayra Üniversitesi (SAÜ) ye giderken bir minübüse bindik. Şöför, durmadan yolcu alıyor, arkadaki insanlara hitaben: "Abicim/Ablacım, bi zahmet yer açar mısınız? Bayan gelsin" diyor. Ve kimsenin sesi çıkmıyor!

Tabî ki ben dayanamadım, ve şöföre şöyle seslendim;

"Ne bu ya! Hayvan nakliyatı mı yapıyorsunuz? İnsan mı? İnsanda az utanma olur! (Aslında yaşımdan dolayı bunu söylemeyi düşünmüyordum. O kadar büyük varken benim konuşamın saygısızlık olacağını düşünüyordum. Ama kimseden ses çıkmayınca, üstüne üstlük insanların iyice sıkışması sonucu önümdeki bayanın neredeyse üstüme düşecek hale gelmesi beni çok utandırdı! Artık oturamıyordum yerimde! Ve bunları söylendim!) Bunları söylememe rağmen hâlâ kimseden çıt çıkmıyordu! İşin en can alıcı noktası ne biliyor musunuz? 1-2 dakika sonra Kampüs'e yaklaştık. Uyanık şöförümüz ve biz kampüs girişinde Jandarma'nın durduğunu gördük. Şöför hemen durdu ve arkaya dönerek yolculara: Ya kusura bakmayın girişte jandarma var, ayaktaki ardeşlerim sizi burada bırakyım beş dakkaya kalmaz gelip alacağım, dedi. İşte, KOYUNLUK tabiri burada kendini salı veriyor... Adamlar ve bayanlar, kuzu gibi indiler... Yanımdaki arkadaşım bana seslendi; "Hadi Samet, bizde inelim istersen..." Benim heyheylerim zaten toplanmıştı. Ve patladım! "Ne inecem yaa! Almasaydı, bana mı sordu o kadar yolcuyu alırken..." Bunun üzerine utenmaz herif birde; "TEŞEKKÜR EDERİM ARKADAŞLAR" diyor.

"Ben de 17 yaşındayım. Ve bu olaylara her minübüse bindiğimde rastlıyorum!

Ve KOYUNLAR grev yapmadıkça bu olaylar son bulmayacak..!
Herkeze saygılarımla... Bir de George Orwell'in "HAYVAN ÇİFTLİĞİ" adlı kitabını okumasını tavsiye ediyorum. Tam bir çıkış noktası...

Kod:

enginna
PHP Memuru

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : 24, 2007, 06:32:41 am »

gerçekten çok sinir bozucu bir olay. insan nasıl bu kadar insanlıktan uzaklaşır hayret. bu işe belediyeninmi artık iett'nin mi el atması lazım gerçekten. normal iett'lerde pek olmuyor fakat özel halk otobüsleri çekilmiyor. bunlara ruhsat verirken biraz da eğitim vermek lazım.
---------------------------------------------------------
5-10 kişi sesini çıkarsa, polis terörist diye içeri alır muhtamelen işkenceye tabi tutar... Ama bu koyun olduğumuz gerçeğini değiştirmez.
biraz terbiyeli ol. benim kaç tane yakın polis arkadaşım var. sen kimi işkencecilikle suçluyorsun?

bir fikrim var. internetteki siteleri kaydeden bir site yapalım. isteyen bu siteler içinde arama yapsın. sitenin domaini'de google.com olsun nasıl?   Cheesy
GaziMarşı
PHP Stajyeri
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : 24, 2007, 06:48:46 am »

Gerçekler acıdır enginna. Senin polis arkadaşların var diye yalan söyleyecek değilim. Ya sen türkiye de yaşamıyorsun, ya da pembe gözlük takmışsın. Konu kitlenmesin diye fazla yazmayacağım.
« Son Düzenleme: 24, 2007, 06:55:53 am Gönderen: GaziMarşı » Logged

Sayfa: [1] Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

Turk-Php.Com Forum | SMF Forum Software © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.