|
|
|
Yazan
|
Konu: Database deki karakter değerlerin toplamı? [çözüldü!] (Okunma Sayısı 320 defa)
|
/usr/local
PHP Öğrencisi
|
Merhaba, Kodlama ile uğraşmayalı bi kaç ay oluyor bayaa hamlaşmışım. Ben database den çektiğim verileri strlen fonksiyonu ile karakter sayılarını alıyorum fakat toplam karakter sayısını bi değere aktaramıyorum. Şöyle bişiyler yaptım fakat sadece en son girilen datanın toplam değerini alıyor. Ben bütün girilen datanın değerlerini aldırmak istiyorum. $query = "SELECT id, StudentID, Yazan, Yazi FROM yazilar_2007 WHERE StudentID='$StudentID' ORDER BY id DESC"; $result=mysql_query($query);
while ($data=mysql_fetch_row($result)) { $counted= strlen($data[2]) + strlen($data[3]); }
echo "Yazilan toplam karakter sayisi:" . $counted ;
$counted değerini başka bir değere eklemem gerekiyor sanırım sonucu alabilmek için ama nasıl yapacağımı hatırlayamadım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 14, 2007, 05:11:42 pm Gönderen: /usr/local »
|
|
Daha öğreneceğim çoooooooooook şey var..
|
|
|
zombie
Global Moderatör
|
<?php $query = "SELECT id, StudentID, Yazan, Yazi FROM yazilar_2007 WHERE StudentID='$StudentID' ORDER BY id DESC"; $result=mysql_query($query); $counted=0; while ($data=mysql_fetch_row($result)) { $counted = $counted + strlen($data[2]) + strlen($data[3]); } echo "Yazilan toplam karakter sayisi:" . $counted ; ?> $counted değişkenine veritabanından gelen değerleri eklemen lazım. ayrıca mysql'in length fonksiyonu da yardımcı olabilir, onu da inceleyebilirsin.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 14, 2007, 01:09:05 pm Gönderen: zombie »
|
|
|
|
|
/usr/local
PHP Öğrencisi
|
Teşekkürler zombie deniyeceğim..
|
|
|
|
|
|
Daha öğreneceğim çoooooooooook şey var..
|
|
|
|
 |
|