Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
06, 2008, 09:36:44 pm
42720 Mesaj 8081 Konu Gönderen: 17918 Üye
Son üye: tlord
Turk-Php.Com Forum  |  Yardım Forumları  |  Genel Yardım  |  Acil yardıma ihtiyacım var... « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Yazdır
Yazan Konu: Acil yardıma ihtiyacım var...  (Okunma Sayısı 253 defa)
kem06
Yeni Kullanıcılar
*

Üyelik Bilgileri
Acil yardıma ihtiyacım var...
« : 14, 2007, 09:32:34 am »

Merhaba,

Şu şekilde bir problemim var:

Form'um var,bu formumun içerisinde  mesaj mail atmak için tasarladığım form öğeleri var; textbolar ,text area bir de submit button.
Gönder butonuna tıkladığımda formun onsubmit olayında textbox ve text area'ların içirğini kontrol ediyorum(yani mesajı gönderenin ismini,mesaj konusunu ve,mesajın boş olup olmadığını kontrol etmiş oluyorum.).Eğer boş ise uyarı gösteriyorum ve mesaj gönderme olayının yapılamamasını istiyorum. Kodumun ilgili bölümler şu şekilde:

Kod:

<form method="post" enctype="text/plain" name="from1" align="center" onsubmit='return formValidator()' action="mailat.php">
<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0">

<tr>
<td width="25"></td>
<td align="center"><input type="text" id="1"   value="İsminizi Giriniz" onclick="Aynimi(document.getElementById('1'))"
name="GndIsim"/></td>
</tr>

<tr>
<td width="25"></td>
<td align="center"><input type="text" id="2" name="GndKonu"/></td>
</tr>

<tr>
<td width="25"></td>
<td><textarea wrap="OFF" name="GndMesaj"  id="3" cols="40" rows="15"></textarea></td>
</tr>

<tr>
<td width="25"></td>
<td align="center"><input type="submit" value="Gönder"  id= name="GndDug" title="MesajGönder"/></td>
</tr>

</table>
</form>

text area ve texbox'ların kontrolünde sorunum yok.Yani gönder düğmesine basınca kontroller yapılıyor ve "ilgili alanları boş geçmeyin"  uyarısını gösteriyorum.Sorun şu mail gönderme olayını nasıl yapmalıyım? form'umun action kısmında action="mailat.php" diye aynı klasörde yer alan script dosayamı çağırıyorum ama hiç bir şey olmuyor..Kontrollerim yapıldıktan sonra mail atma olayını gerçekleştirmek istiyorum.Bunu nasıl yapabilirim? formun action kısmında mail atan script'i (mailat.php) çağırmam ve aynı formun onsubmit olayında ise textbox ve text area'yı kotrol eden script'i çağırmam mı yanlış anlamadım. Yardımcı olursanız çoooook sevinirim....

Şu da mail atan "mailat.php" isimli scriptimin kodları:

Kod:

<?
function checkOK($field)
{
if (eregi("\r",$field) || eregi("\n",$field)){
die("Invalid Input!");
}
}

$name=$_POST['GndIsim'];
checkOK($name);

$email=kemalesmer@yahoo.com;
checkOK($email);

$comments=$_POST['GndMesaj'];
checkOK($comments);

$to="kemalesmer@yahoo.com";
$message="shdgkıhweohowejbhpoejphj";

if(mail($to,"mesajın konusu...",$message,"From: $email\n")) {
echo "Thanks for your comments.";
} else {
echo "mesaj gönderme hatası....";
}
?>

« Son Düzenleme: 14, 2007, 09:39:52 am Gönderen: kem06 » Logged
Sayfa: [1] Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

Turk-Php.Com Forum | SMF Forum Software © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.