|
|
|
Yazan
|
Konu: Ajax belli saniyede kendini yenilemesi (Okunma Sayısı 1172 defa)
|
|
Besiroglu
|
Sorun şöyle mesela çoğu kişi site istatatistiğini tutar online ı sayfaya veriri ben bunu yaparken adam sayfayı açık bıraktı ama 5 dk başka sayfaya tıklamadıysa online görünsün die mesela chat bölümünde uzun süre sayfa yenilemeden duruluyor iframe kullandım ve iframe kendini yeniliyor ama click clik sesleri adamı hasta ediyor .. hiç bir yere tıklamadan eğer oturum acilmissa farkli bir veri acilmamissa farkli bir veriyi div icine (div icinde de farkli bir sayfa yenilenecek bunu elle yapabiliyorum ama otomatik kendini nasıl yapar  ) nasıl yollayabilirim ? örnek veya mantık kodları kurcalıyorum bununda köşesinden az da olsa bilmekte fayda var die ama başta ısınamadım hala öyle devam ediyor ..
|
|
|
|
|
|
Kim o gözlerindeki yabancı
|
|
|
|
MercilessTurk
|
Dün böyle bir yöntem yazmıştım başka bir sitede. Buradan ulaşabilirsiniz. Kolay gelsin.
|
|
|
|
|
|
BlogTo follow the path look to the master, follow the master, walk with the master, see through the master, become the master.
|
|
|
|
Besiroglu
|
function MesajlariGoster() { //Kayıtları gösterme işlemleri vs... setTimeout('MesajlariGoster()', 5000);//5 saniye arlıkla } bunu buldum sadece  biraz daha açarsan belki daha iyi olacak anlamak açısından
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aziz
|
ipucu vereyim: http_object.status 200 iken response.Text ten gelen veri Javascript içerebilir 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Besiroglu
|
aziz  saolasın ama ipin tamamını versen süper olur
|
|
|
|
|
|
|
|
|
BeyazSeytan
Yeni Kullanıcılar
|
himm ben soyle yapiyordum gelen [yenilenen] bolumun en altinda 1px2 lik bir transparan gif tutuyorum. gif'n onload kisminda iste Zaman(getir('onlineList.asp','onlineDIV'),5) gibi sinden bir sey koyuyorum 5 sn sonra Zaman fonksionum getir fonksionunu cağirio ve onlineDIV'in icine onlineList.asp nin o anki html iceriğini yazio. ben kendi yazdiğim JavascriptFramework.js dosyami kullandiğim icin bu sekilde bir cozum buldum. Hazir fonksion kullanacam dersen prototype'i oneririm yeni uygulamalarimda bende kullanacağim ki kendi classlarimida aktariyorum yawas yawas bunun icine. Ajax.PeriodicalUpdater fonksionunu incele mesela [ http://ajax-tr.com/prototype-4-ajax-insertion/ ] tam derdinin cagresidir =) icinde kendinden timer ozelliği var ve server da yorgunluk yapmasin die gecikme yapabilion  new Ajax.PeriodicalUpdater('items', '/items', { method: 'get', frequency: 3, decay: 2 });
frequency : istem suresi;decay ayni sonucu donduren istemler arasindaki zaman gecikmesi. <[3+2] [5+2] [7+2] [9+2] gibi gibi artarak serverdaki yuku azaltmak amacli dusunulmus>
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
|