|
|
|
Yazan
|
Konu: ajaxda mysql e kayıtda türkçe karakter sorunu (Okunma Sayısı 1202 defa)
|
evrimdevrim
PHP Stajyeri

BEN ' in dayatıldıgı dünyada BİZ diyebilmek !
|
Merhaba Arkadaşlar nickden de anlaşıldıgı gibi sorun bu ajaxda mysql e kayıtda türkçe karakter sorunu Tüm işlem yaptıgım sayfaların charseti utf8 turkisch db nin ve tablonun charseti de utf8
nerde Ne sorun var anlamıyorum arkadaşlar
Normal ajax olmadan kayıt yapıyorum sorun olmuyo fakat ajax işin içine girince mort :S
yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar ajax kütüphansi olarak eburhan arkadaşımızın kini kullanıyorum
ii akşamlar
|
|
|
|
|
|
soru : basarinizin sirri nedir? cevap: dogru kararlar soru : peki hep dogru karar vermenizin sirri? cevap: tecrübe soru : himm. peki size bu tecrübeyi kazandiran şey? cevap: yanlış kararlar...
|
|
|
|
eburhan
|
AJAX ile verileri gönderirken fc_() fonksiyonunu kullanıyor musun? Bu fonksiyon türkçe karakteri düzeltir.
Aşağıdaki gibi kullanmalısın. Ayrıca 'kaydet.php' dosyasını Notepad ile aç, 'Dosya' menüsünden 'Farklı Kaydet'e tıkla. Açılan pencereden dosyanın dil kodlamasını UTF-8 olarak ayarla.
function Kaydet() { var isim = 'Mahmut'; var soyisim = 'YILMAZ';
var sc = 'isim='+fc_(isim)+'&soyisim='+fc_(soyisim)+'' JXP(1, 'sonuc', 'kaydet.php', sc); }
|
|
|
|
|
|
|
|
|
evrimdevrim
PHP Stajyeri

BEN ' in dayatıldıgı dünyada BİZ diyebilmek !
|
Teşekür ederim eburhan kardeş saol...
|
|
|
|
|
|
soru : basarinizin sirri nedir? cevap: dogru kararlar soru : peki hep dogru karar vermenizin sirri? cevap: tecrübe soru : himm. peki size bu tecrübeyi kazandiran şey? cevap: yanlış kararlar...
|
|
|
|
Besiroglu
|
eburhan , merhaba .. bende sitendeki ufak bir örneği kullandım div içine değişken göderme baya ilkel oldu ama 20 satır la select menüsünü diğer veritabanındaki değere göre şekillendirdim .. $marka=$_GET['degisken']; ?> Model<br> <select name="arac_model" style="width:150px; "> <option value="0">Seçiniz..</option> <?PHP $sql=mysql_query("SELECT * FROM model WHERE model_marka='$marka'"); while($yazdir=mysql_fetch_array($sql)) { $model_aciklama=stripslashes($yazdir['model_aciklama']); $model_id=stripslashes($yazdir['model_id']); ?> <option value="<?PHP echo $model_id ?>"><?PHP echo $model_aciklama ?></option> <?PHP } ?> </select>
bu şekilde il tablodan seçtiğim markaya göre ikinci select menüsü değişiyor buraya kadar sorun yok elle yazılan tr karekterlerinide düzelttim utf 8 olarak ama yinede veritabanından okuduğu tr karakterleri bozuk çıkıyor sayfam bu kadar bunu div içine alıyorum ama bir türlü option lar içindeki tr karakterleri düzeltemedim... karşılaştırma olarak latin 5 turkish kullanıyorum sorun bundan olabilirmi ?
|
|
|
|
|
|
Kim o gözlerindeki yabancı
|
|
|
|
aziz
|
bütün herşey ama herşey utf-8 olmalı
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Besiroglu
|
Şöyle bir sorun ortaya çıktı .. UTF olarak farklı kaydet yapınca session_start(); hata verdi  tüm sayfalar daa normalde meta taglarla veya dw de ayarlıyorum ama utf yapmadan bu işin bir yolu yokmu ?
|
|
|
|
|
|
Kim o gözlerindeki yabancı
|
|
|
mudkicker
Arif Ender
Admin
Mastered PHP
|
bu konuda sacma bır sey daha var prototype kullanarak mysql den select ıle aldıgın verıler de senın dedıgın gıbı gelmıyorç su an buna bır cozum arıyorum..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wxcode
Yeni Kullanıcılar
Witkey
|
bu konuda sacma bır sey daha var prototype kullanarak mysql den select ıle aldıgın verıler de senın dedıgın gıbı gelmıyorç su an buna bır cozum arıyorum..
Selamlar, Prototype kullandım ama böyle bir sorunla karşılaşmadım ? İyi çalışmalar, Onur
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
|