|
|
|
Yazan
|
Konu: Ajax ile sayfa include etmek (Okunma Sayısı 1310 defa)
|
evrimdevrim
PHP Stajyeri

BEN ' in dayatıldıgı dünyada BİZ diyebilmek !
|
Merhaba Arkadşlar amacım nick deki gibi ajax ile sayfa include etmek,yani sayfayı yenilemeden sayfayı getirmek istiyorum
örnek sayfanın en üstünde bi tablo var Hakkımızda linkine tıklandıgında sayfa yenilenmeden altta bi divin içinde o hakkimizda.php dosyasını include etmek istiyorum
yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar....
|
|
|
|
|
|
soru : basarinizin sirri nedir? cevap: dogru kararlar soru : peki hep dogru karar vermenizin sirri? cevap: tecrübe soru : himm. peki size bu tecrübeyi kazandiran şey? cevap: yanlış kararlar...
|
|
|
|
enginna
|
|
|
|
|
|
|
bir fikrim var. internetteki siteleri kaydeden bir site yapalım. isteyen bu siteler içinde arama yapsın. sitenin domaini'de google.com olsun nasıl? 
|
|
|
evrimdevrim
PHP Stajyeri

|
engina saol kardeş de ben buraya baktım zaten şöyle bişeyler yaptım ama... <script language="javascript" src="eyceks/eyceks.js"> </script> <script language="javascript"> function hadi(sayfa) { var dosya = 'isle.php?sayfa='+sayfa; JXG(1,'divim', dosya) } </script> <title>Untitled Document</title> </head>
<body> <table width="100%" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0"> <tr> <td><a href=# onClick="hadi('sehir');">Şehir Ekle</a> </td> <td><a href=# onClick="hadi('brans');">Branş Ekle</a> </td> <td><a href=# onClick="hadi('doktor');">Doktor Ekle</a> </td> </tr> </table> <div align="center" id="divim"> </div> </body>
budad işle php i <?php
$sayfa=$_GET["sayfa"]; switch ($sayfa) { case "brans"; $deger="kategori_ekle.php"; break; case "doktor"; $deger="doktor_ekle.php"; break; case "sehir"; $deger="sehir_ekle.php"; break; } $yolla = '<? include('.$deger.'); ?>'; echo $yolla;
?>
ama olmuyor ?
|
|
|
|
|
|
soru : basarinizin sirri nedir? cevap: dogru kararlar soru : peki hep dogru karar vermenizin sirri? cevap: tecrübe soru : himm. peki size bu tecrübeyi kazandiran şey? cevap: yanlış kararlar...
|
|
|
|
DarkElder
|
$yolla = '<? include('.$deger.'); ?>'; yerine include($deger); kullan.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
evrimdevrim
PHP Stajyeri

|
<?php include($deger); ?>
yaparsam,divin içinde php tagı olmadıgı için çalışmıyor ? iyi çalışmalar arkadaşlar
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DarkElder
|
Zaten doğrusu da divin içinde herhangi bir php kodunun görünmemesi.
Senin görüntülediğin div zaten sunucu tarafından işlenmiş ve kullanıcıya gösterilmiş bir sayfa. Senin ajax ile bunun içine çektiğin verilerinde önce php'de işlenip sadece html çıktıları ajax tarafından alınıp kullanıcıya gösterilmeli.
$yolla = '<? include('.$deger.'); ?>'; yazarsan div içinde sadece <? include(falan_filan.php); ?> diye bir yazı görürsün.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
evrimdevrim
PHP Stajyeri

|
hımmm... ilgin için teşekürler kardeş ama ben yine bi sonuç alamadım yaptıgım uyugulama şu : <script language="javascript" src="eyceks/eyceks.js"> </script> <script language="javascript"> function hadi(sayfa) { var dosya = 'isle.php?sayfa='+sayfa; JXG(1,'divim', dosya) } </script> <title>Untitled Document</title> </head>
<body> <table width="100%" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0"> <tr> <td><a href=# onClick="hadi('sehir');">Şehir Ekle</a> </td> <td><a href=# onClick="hadi('brans');">Branş Ekle</a> </td> <td><a href=# onClick="hadi('doktor');">Doktor Ekle</a> </td> </tr> </table> <div align="center" id="divim"> </div> </body> </html>
isle.php <?php $sayfa=$_GET["sayfa"]; switch ($sayfa) { case "brans"; $deger="brans_ekle.php"; break; case "doktor"; $deger="doktor_ekle.php"; break; case "sehir"; $deger="sehir_ekle.php"; break; } include($deger); ?>
|
|
|
|
|
|
|
|
|
samety
Ziyaretçi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
evrimdevrim
PHP Stajyeri

|
tamam arkadaşlar ilginiz için tşşkler  koaly gelsin....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
|