Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
05, 2008, 12:41:57 am
42710 Mesaj 9329 Konu Gönderen: 17902 Üye
Son üye: Remark
Turk-Php.Com Forum  |  Yardım Forumları  |  Genel Yardım  |  Merhabalar « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Yazdır
Yazan Konu: Merhabalar  (Okunma Sayısı 707 defa)
irrite
Yeni Kullanıcılar
*

Üyelik Bilgileri
Merhabalar
« : 23, 2005, 10:58:38 pm »

Herkese merhabalar;

Bu siteyi tanımam çok iyi oldu. Çünkü php öğrenmeye karar verdim ve böyle bir siteyle karşılaşınca inanın çok sevindim. Öncelikle bu siteye emeği geçenlere teşekkürler.  Eskilerin "Marifet iltifata tabidir" sözüne binaen sizleri tebrik etmek istedim.

Siteyi ve forumu biraz dolaştım ama istediğim şeyi bulamadım. (yeterince aramamış da olabilirim).

Yukarıda da dediğim gibi php öğrenmeye yeni başlıyorum. Ben gibi daha "echo", "isset" gibi konutları yeni yeni öğrenmeye başlayan biri acaba nasıl bir yol izlemelidir? Yararlanacağı kaynaklar ve siteler nelerdir? Tavsiye edeceğiniz metodlar nedir? Kitap veya e-kitap nelerdir? gibi soruların cevabını bulamadım maalesef. Eğer bu konuda bilgi verebilirseniz çok sevinecem.

Hatta eğer bunu sabit bir konu yaparsanız sanırım çok kişinin hayır duasını alırsınız.

Not: belki forumda vardır bu istediklerim. Ancak ben arama yapmama rağmen bulamadım. Özür diliyorum.
mudkicker
Arif Ender
Admin
*

Mastered PHP

Üyelik Bilgileri WWW
Ynt: Merhabalar
« Yanıtla #1 : 24, 2005, 05:45:06 am »

1. İLerlemek istiyorsan bol bol kod yazmalısın kendi kendine.

2. En başta sana bir kaynak kitap elinin altında olması gereken bir kaynak olmalıdır. O yüzden bir PHP ve MYSQL kitabı almanı tavsiye ederim. Bunun için www.ideefixe.com'da PHP diye aratıp bulursan bir iki kitap var. İniglizce istiyorsan milyonlarca kaynak var.

3. Yapmak istediklerini daha önce dediğim gibi kendin yap ve oradan buradan kırpıp kopyalayıp yapıştırarak kod yazdım deme bu seni ilerletmez geri götürür.

4. Bu siteyi ve bunun gibi siteleri özenle takip et, makaleleri zaman ve fırsat buldukça oku.

5. Takıldığın her yerde "böyle iş olmaz bırakıyorum lan!" Smiley diye pes etme. Gel bu sitede sor aç kitapları interneti araştır, kesin bir çözüm bulacaksın. Her aştığın problem seni bir adım ileriye götürecektir.

Benim söyleyebileceklerim bu kadar; hepimiz senin şu an geçtiğin yollardan geçtik.

Oytun Tez
Oytun Tez
PHP Memuru

Üyelik Bilgileri
Ynt: Merhabalar
« Yanıtla #2 : 24, 2005, 06:15:41 am »

Evet, özellikle kod yazmak çok önemli.
Mesela başlangıç olarak, yardım ala ala ziyaretçi defteri yap. Ben böyle başlamıştım.
Sorunlarla karşılaştıkça onların çözümünü de öğreniyorsun.
Sana gerekli olsa da olmasa da öğrenmek için scriptler yaz.
Sayfa: [1] Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

Turk-Php.Com Forum | SMF Forum Software © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.