|
eburhan
|
3-4 senedir PHP ile uğraşıyorum. PHP'nin yeri ayrı ama yeni bir dil öğrenme vakti de geldi. Son zamanlarda en çok Phyton ve Ruby On Rails ismini duyuyorum.
Ruby On Rails tam olarak dil değil. Bir framework. Fakat Phyton başlı başına bir dil. Bu yüzden gönlüm Phyton'dan yana fakat yine de yolun başındayken sizlere sorayım dedim.
Sizce hangisine devam edeyim? Ve neden?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
eburhan
|
Teşekkürler. Sanırım Phyton ile hem masaüstü hem de web uygulaması geliştirilebiliyor. Sen Phyton'u ne amaçla kullanıyorsun?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zombie
Global Moderatör
|
şu an için amacım öğrenmek, ama daha çok masaüstü programlama ile uğraşıyorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zombie
Global Moderatör
|
sende saol, ikinci verdiğin link başlangıç için çok iyi. kolay gelsin.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
SkorP
|
bence ikiside degil java , c# yada c++ ;)
|
|
|
|
|
|
<?php echo "nobody is perfect"; ?> http://www.skorp.eu.... klavyesi olan kendini phpci zanmaya basladi nere gidiyor bu php .....
|
|
|
zombie
Global Moderatör
|
neden acep?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
eburhan
|
Ben masaüstü uygulaması geliştirmeyeceğim. C#'ı zaten zaman zaman kullanıyorum. Okulda öğrenmiştim. Daha çok web programlama yapacağım. Dolayısıyla seçtiğim dilin bir "scripting dili" olmasını tercih ediyorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
andelek
PHP Öğrencisi
|
Bence hangi yuregin dili istiyorsa ve o dil ile yasamini geciriyorsan o dil onemli.
Visual Basic fena sayilmaz. Istedigim seyi yapabiliyorum ve yasiyorum! Insanlari mutlu edebiliyorum. Ama baska dillerdi de ogrenmek icin uyrasiyorum. Phyton iyi bir dil olabilir ama zaman gerek cok cok...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Quadim
|
okulda gorduklerım ; pascal c c++ c# asp php (giris bilgileri) visual studio delphi ama sadece php ıle ılgılenıyorum. ruby ye merak sardım. ama masaustu ılgını cekıyorsa phyton cok hos. bir iki deneme yapmıstım. zira apachetriad 1.5.4 paketi icinde geliyor kurulu olarak
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
eburhan
|
ruby ye merak sardım. ama masaustu ılgını cekıyorsa phyton cok hos. Python ile kesinlikle masaüstü uygulaması yazmayacağım. Onun için yeri geldi mi C# kullanıyorum zaten. Benim amacım PHP'nin yanında bir adet daha web programlama dili öğrenmek. Ruby ve Python arasında kaldım ben de :) Fakat Python'un kodlarına baktım de baya iyi anlaşacağız herhalde :D
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
muratmoon
|
C# ile web uygulaması da geliştirebilirsiniz. Madem C# az çok biliyorsunuz, ondan devam edin derim ben.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
eburhan
|
Evet C# ile de web programlama yapılabiliyor ama bana C# uygun değil. Öğreneceğim dilin Cross-Platform olması lâzım.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|