|
|
|
Yazan
|
Konu: AJAX ile ilgili sorular ve cevapları ... (Okunma Sayısı 1848 defa)
|
|
eburhan
|
Ajaxta olaylar kullanıcı tarafında cereyan ettigi için veri tabanı şifreleri aşikar ortada. Bunu halletmenin bir yolu varmıdır. Ben gmail kodlarını aradım taradım ortalıkta sifre yok. adamlar bir sekilde gizlemişler. Nasıl? ? ? ?
Veritabanı şifreleri nasıl ortada oluyor ki? Senin veritabanı şifren ayrı bir php dosyasında kayıtlı olmalı. Ajax kullanırken veritabanı şifresiyle ne alâkan var pek anlamadım? Göndereceğin bilgilerin gizli gitmesini istiyorsan GET yerine POST yöntemini kullanabilirsin. ajax.open("post", "uyeler.php"); ajax.send("uye_adi=eburhan&id=1f3870be274f6c49b3e31a0c6728957f");
Bir de her istek yapışımızda aynı Header bilgisi göndermezsek sanırım sorun olmaz. Her seferinde farklı bir header bilgisi gönderebilirsek sanırım güvenlik ile ilgili bir sorun kalmayacaktır. Bunu nasıl yapabileceğimizi tam bilmiyorum ama sanırım setRequestHeader() üzerinde oynama yapmak gerekiyor. Bi araştıralım bakalım.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 23, 2005, 03:46:06 am Gönderen: eburhan »
|
|
|
|
|
|
|
|
muratmoon
|
Koda baktım biraz, url ile veri gönderirken escape ile encode etmişsin.
Escape urlencode yapmaz. Sorunla karşılaşabilirsin. Uyarmak istedim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
s_arslan
|
Teşekkürler.. Basit bir örnekti...
Bütün iş JavaScript e bakıyor...
JavaScript i iyi bilmek gerekiyor...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
orcunyucel
Yeni Kullanıcılar
|
Merhaba arkadaslar. http://www.turk-php.com/smf/index.php/topic,469.15.html linkinde turkce karakter sorunuyla ilgili bir soru sormustum. http://www.crackajax.net/grid.php linkindeki ajax uygulamasini su anda gelistirmekte oldugum intranet portalina uyguladim. tum sitede turkce destegi aktif halde yani hicbir problem yok ve mysql 4.1+apache2+php 4.4 kullaniyorum. ancak turkce karakterler bozuk geliyor. character encodingi nasil yapabilirim? eburhan arkadasimizin da dedigini yaptim: @ orcunyucel Öncelikle aramıza hoşgeldin. AJAX ile ilgili soru sormak istiyorsan http://www.turk-php.com/smf/index.php/topic,525.0.html adresi altındaki konuya mesajını bırakabilirsin. Burası soru sormak için uygun yer değil. Sorununa geçelim. Veritabanı sorgusu yapmadan önce yani mysql_query() fonksiyonundan önce aşağıdaki kodları kullan. Kod: mysql_query("SET NAMES 'latin5'"); mysql_query("SET CHARACTER SET latin5"); mysql_query("SET COLLATION_CONNECTION = 'latin5_turkish_ci'"); PhpMyAdmin ile tablodaki alanların "Collation (Karşılaştırma)" değerlerinin de "latin5_turkish_ci" olarak ayarlanmış olması gerekir. ancak sorun halen devam ediyor. bu arada hosbulduk 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
eburhan
|
Apache 2 kullandığını farkettim. Apache 2'de varsayılan dil kodlamasını ayarlamak gerekiyor. Bir de buna bak derim. Apache'nin kurulu olduğu klasör içerisinde "conf" dizini var. Conf dizininde "httpd.conf" dosyasını not defteri ile aç. Bu dosya içerisindeki "AddDefaultCharset ISO-8859-1" satırını "AddDefaultCharset ISO-8859-9" yap ve Apache'yi yeniden başlat.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
orcunyucel
Yeni Kullanıcılar
|
tesekkurler eburhan. o satir bende hic yokmus. bu yuzden atlamisim  birde arti verme modulu eklense foruma guzel olurdu. sana +1 verirdim. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mudkicker
Arif Ender
Admin
Mastered PHP
|
Var zaten
İsimlerişn altında Yarımları : "sayı" Onun altında İyi ve Kötü diye linkler var onlardan karma verebiliyorsunuz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
orcunyucel
Yeni Kullanıcılar
|
o zaman post sayim yetersiz oldugu icin veremiyorum sanirim  borcum olsun
|
|
|
|
|
|
|
|
|
orcunyucel
Yeni Kullanıcılar
|
bir sorum daha olacak arkadaslar. kusura bakmayin surekli uzerinde ugrasiyorum ama bir turlu cozemedigim bir sorunum var. intranet portalda soldaki sirket isimlerinden birine tiklandigindi zaman javascript ile cookie olusturuyorum ve cookie'ye sirket adini deger olarak veriyorum. sagdaki tablarda da bu sirkete ait haberler makaleler vs. cikiyor. ancak soldan baska bir sirkete tikladigimda cookie'nin degeri degismesine ragmen tablarin icerigi degismiyor ayni kaliyor. ajax kodu ile content.php dosyasindan cekiyorum verileri. ancak sayfa refresh bile olmasina ragmen tablarin icerigi degismiyor. ancak tarayiciyi kapatip actigimda diger sirketin verilerini goruyorum .fakat baska bir sirketinkini gorecegimde yine tarayiciyi kapatim acmak zorundayim. content.php dosyasinin cektigi verileri tarayici acikken degistirmenin bir yolu yok mu?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
|