Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
06, 2008, 06:08:28 pm
42719 Mesaj 8080 Konu Gönderen: 17917 Üye
Son üye: halukakin
Turk-Php.Com Forum  |  Turk-PHP  |  Sizden Bize  |  Komik bir iş görüşmesi (Ohaa felan olmayın :) ) « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Yazdır
Yazan Konu: Komik bir iş görüşmesi (Ohaa felan olmayın :) )  (Okunma Sayısı 943 defa)
Besiroglu
PHP Stajyeri
**

Üyelik Bilgileri WWW
Komik bir iş görüşmesi (Ohaa felan olmayın :) )
« : 02, 2007, 03:05:07 am »

Şuan da ünv devam ettiğim için hemde daha önceden çalıştığım şekilde bu sefer Konyada bir yerde proje bazlı çalışırım die iş olanaklarına bakıyordum bir ilan gördüm.. başvuralım dedim.. vurmaz olaydım.. aradım telefonda bir ön bilgi aldım ön bilgi şu şekilde.. "Bize templateleri düzenleyebilecek html felan bilen birisi lazım asp ve php den birisinide bilirse güzel olur " . Bende iş kolay geldiği için görüşelim dedim..

Neyse iş sahibiyle görüşmeye gittik yüzyüze .. laf öyle böyle maaşa geldi .. Haftanın iki günü çalışmayacagimi söyledim Smiley (Pztesi ,Çarşamba) Cevap şu o o zaman 4*2=8 Smiley Bir ayın 8 günü çalışmyacaksın  Sanırım Webmasterlar Haftanın 7 günü hiç durmadan çalışıyolar .. neyse kafadan olmayacagini anladım ama bir türlü kendimi dışarı atamadım .. ya ne kadar maaş istersin felan dedii  nerden bilim  işi veren sensin sanki isteyecemi vercek aslında aklındki düşünce belki onun verecegi paradan daha az isterim de aklınca karlı çıkacak .. sen öğrencisin felan başladı muhabbete senin sağlam aylık 300 YTL verelim işlerden de %10 alırsın olay koptu Smiley Aylık sigara paramın yarısı Bide bu iş yerine ben gidecem gelecem aylık 60 Ytl de ordan yani aylık die verdi para  hiç bişey ..

Sonra  donanım bilgin nasıl die bir soru .. anlamam dedim formatta atamazmısın yavs dedii atarız herhalde dedimm.. oo  iyi iyi die bir cevap geldi (Teknik servisede El attırdı ). Araba kullanmayı biliyonmu hoba  bomba üstüne bomba ..Biliyorum dedim (Ama bitse bu işkence de gitsem die aklımdan  geçiriyorum muhabbeti bir türlü getirmeme izin vermiyor.).. neyse

ilk önce template felan düzenleyecektik ya .. 1 ay içinde 7 web sitesini bitirmemi istedii tabi ben artık duyularımı kaybettim bitsede gitsem diyorum .. Birisi Host Domain Satan bir web sitesi diğeri Bir şirketin MssQL de tutulan ürünlerini internete aktarma .. Şirket rehberleri Türkticaretteki gbi.. ve böyle uzayan giden 7 site bunları 1 ayda bitirecekmişiz Cheesy he 4 siteden de % komisyon almayacas  bide 350 Ytl ye bide site yapılacakmış % 10 35 YTL alacakmışım ondan Oto kiralama için ufak bir web otomasyonu...

Artık şunu anladımki Cheesy Web işinde ya kendi yerini açacaksın oda çooooooook riskli iş iyi para kazanmak için ya da  Ben gibi Hobi olarak bakacaksın bu PHP işine ...

Yani 300 YTL maaş sadece , yol yemek sigara  sigorta yok

Sonumu ne oldu .. bir çıktım ordan bir daha 1 km yakınından geçmedim Cheesy

Kim o gözlerindeki yabancı
GaziMarşı
PHP Stajyeri
**

Üyelik Bilgileri
Ynt: Komik bir iş görüşmesi (Ohaa felan olmayın :) )
« Yanıtla #1 : 02, 2007, 09:33:41 am »

Selam.

Ben bu tür insanlara çok kızıyordum. Resmen kurnazlık yapıyorlar... Bir çok kez iş görüşmelerinden kavga ile ayrıldım... Ancak son zamanlarda daha mantıklı düşünmeye başladım artık bu tip işverenlere kızamıyorum... Zaten büyük firmalar ile rekabet edemiyorlar, mali durumları zayıf  bu da çalışanlara negatif olarak yansıyor... İşte; sigorta yapmam, yemek vermem aç bırakırım, sabah yedi gece oniki çalışırsın, üç kişinin işini yaparsın mesai yazmam felan...

Kapitalist ekonomik sistemde ne kadar sermayen varsa o kadar para kazanırsın bu da yanında çalışanlara yansır. Ülkemizin ekonomisi yabancı sermaye ve sıcak parayla ayakta durduğu göz önüne alınırsa, Türk işçilerin sermaye tarafından nasıl sömürüldüğünü daha iyi anlayabiliriz...

eburhan
PHP Stajyeri
**

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : 04, 2007, 04:24:57 am »

Ohaaa Smiley

Yahu bu adam BAKKAL dükkanı falan açsa olurmuş. Yanlış işe girmiş Smiley

Quadim
PHP Stajyeri
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : 04, 2007, 07:07:39 am »

antalyada bi yazılım firmasında 2 ay kadar calıstım. tam yazılım firması değildi aslında manyaklar topluluguda diyebiliriz.
1milyar net maaş wardı. birde öğle yemeği o kadar..
giriş çıkış saatin sana kalmıs. adamın verdiğini proje tarihi bitimine kadar yapacaksın.
öğlen 12 akşam 10 arasında calısmıstım Smiley eğlenceli bir yerdi Smiley
vai
PHP Stajyeri
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : 15, 2007, 06:07:48 pm »

en mantıklısı freelance calismak, php bnm için bir hobi fakat profesyonel anlamda bu işle uğrassaydım, ya kendi firmamı kurardım bir kaç kişi ile yada freelance calisirdim. gerçekten bakkal zihniyeti var bu insanlarda, ekmek parası evet ama yazık yani calisanada..
herkeze allah kolaylık versin diyorum
Quadim
PHP Stajyeri
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : 16, 2007, 09:23:40 am »

freelance ewet cok daha mantıklı.
ama sure sınırlaması oluyor. ve bazen adamı sıkabılıyor.
su anda freelance olarak calısıyorum.
adamı sadece msn de goruyorum Tongue ayrıca ben sıteyı 100 mılyona yapıyorsam adam bu sıteyı 400 mılyona satıyor.
bıraz haksızlık ama hıc yoktan ıyıdır..
universite de internetim iyi olsa devam edecegım ama malesef.. 22 sı son Sad
SesVer
PHP Öğrencisi
*

Vendetta

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : 19, 2007, 05:18:19 pm »

iş başı ücret en iyisi. Bir firma da part time (firmaya hiç gitmedim) Cheesy olarak çalışıyorum. Bi örnek veriyor php de bunu yapabilirmisin tarzında soruyor (mesela iletişim formu, resim yükleme veritabanı olayları falan) hay hay diyorum 100 milyon 200 milyon cebe alıyorum en geç 2.günde bitirdim bu güne kadar, En erken de 2 saatte. (sağol varol Türk PHP ) inanın şimdi başladığım günle kendimi kıyasladığımda çok büyük yol katetmişim. Teşekkürler Türk Php
Sayfa: [1] Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

Turk-Php.Com Forum | SMF Forum Software © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.