Şuan da ünv devam ettiğim için hemde daha önceden çalıştığım şekilde bu sefer Konyada bir yerde proje bazlı çalışırım die iş olanaklarına bakıyordum bir ilan gördüm.. başvuralım dedim.. vurmaz olaydım.. aradım telefonda bir ön bilgi aldım ön bilgi şu şekilde.. "Bize templateleri düzenleyebilecek html felan bilen birisi lazım asp ve php den birisinide bilirse güzel olur " . Bende iş kolay geldiği için görüşelim dedim..
Neyse iş sahibiyle görüşmeye gittik yüzyüze .. laf öyle böyle maaşa geldi .. Haftanın iki günü çalışmayacagimi söyledim

(Pztesi ,Çarşamba) Cevap şu o o zaman 4*2=8

Bir ayın 8 günü çalışmyacaksın Sanırım Webmasterlar Haftanın 7 günü hiç durmadan çalışıyolar .. neyse kafadan olmayacagini anladım ama bir türlü kendimi dışarı atamadım .. ya ne kadar maaş istersin felan dedii nerden bilim işi veren sensin sanki isteyecemi vercek aslında aklındki düşünce belki onun verecegi paradan daha az isterim de aklınca karlı çıkacak .. sen öğrencisin felan başladı muhabbete senin sağlam aylık 300 YTL verelim işlerden de %10 alırsın olay koptu

Aylık sigara paramın yarısı Bide bu iş yerine ben gidecem gelecem aylık 60 Ytl de ordan yani aylık die verdi para hiç bişey ..
Sonra donanım bilgin nasıl die bir soru .. anlamam dedim formatta atamazmısın yavs dedii atarız herhalde dedimm.. oo iyi iyi die bir cevap geldi (Teknik servisede El attırdı ). Araba kullanmayı biliyonmu hoba bomba üstüne bomba ..Biliyorum dedim (Ama bitse bu işkence de gitsem die aklımdan geçiriyorum muhabbeti bir türlü getirmeme izin vermiyor.).. neyse
ilk önce template felan düzenleyecektik ya .. 1 ay içinde 7 web sitesini bitirmemi istedii tabi ben artık duyularımı kaybettim bitsede gitsem diyorum .. Birisi Host Domain Satan bir web sitesi diğeri Bir şirketin MssQL de tutulan ürünlerini internete aktarma .. Şirket rehberleri Türkticaretteki gbi.. ve böyle uzayan giden 7 site bunları 1 ayda bitirecekmişiz

he 4 siteden de % komisyon almayacas bide 350 Ytl ye bide site yapılacakmış % 10 35 YTL alacakmışım ondan Oto kiralama için ufak bir web otomasyonu...
Artık şunu anladımki

Web işinde ya kendi yerini açacaksın oda çooooooook riskli iş iyi para kazanmak için ya da Ben gibi Hobi olarak bakacaksın bu PHP işine ...
Yani 300 YTL maaş sadece , yol yemek sigara sigorta yok
Sonumu ne oldu .. bir çıktım ordan bir daha 1 km yakınından geçmedim