|
|
|
Yazan
|
Konu: javascript hakkında yardım? (Okunma Sayısı 882 defa)
|
Phibes
Yeni Kullanıcılar
|
arkadaşlar ben ilk olarak select ile menu hazırlıyacağım, daha sonra menuden seçtiğim her değer için aşağıda text box açılmasını/gözükmesini istiyorum. bunu nasıl sağlıyabilirim? js ile birlikte yapıcam, ama ilk olarak text box ları nasıl gizleyeceğimi bulamadım, gizlemekden kastım hidden değil, sonra tekrar gözükmesini istiyorum.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 24, 2005, 11:34:56 am Gönderen: Phibes »
|
|
|
|
|
|
eburhan
|
Bu kodu biraz aceleyle yazdım. Onun için daha iyisini bulabilirsin. Ama daha iyisini buluncaya kadar seni idare eder sanıyorum  <html> <head> <script language="javascript1.1" type="text/javascript">
var toplam=3;
function gizle() { for (var i=1; i<=toplam; i++) { document.getElementById(i).style.display='none' } }
function goster() { var goster = document.formum.iller.value
document.getElementById(goster).style.display='' for (var i=1; i<=toplam; i++) { if ( i != goster ) { document.getElementById(i).style.display='none' } }
}
</script> </head>
<body onLoad="gizle();">
<form name="formum" action="form_isle.php" method="post"> <select name="iller" onChange="if (this.value==0) { gizle(); } else { goster(); }"> <option value=0>- - Nereden - -</option> <option value=1>İstanbul</option> <option value=2>Antalya</option> <option value=3>Ankara</option> </select> <br><br> <div id=1>Hangi İstanbul ilçesinden: <input type="text" name="istanbul"><br></div> <div id=2>Hangi Antalya ilçesinden: <input type="text" name="izmir"><br></div> <div id=3>Hangi Ankara ilçesinden: <input type="text" name="ankara"></div> <br> <input type="submit" value="G Ö N D E R"> </form>
</body> </html>
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 22, 2005, 04:02:26 pm Gönderen: eburhan »
|
|
|
|
|
Phibes
Yeni Kullanıcılar
|
kardeş çok sağol, kodlar çok güzel çalışıyor, ve istediğim gibi. kodların üstünde biraz oynama yapıcam, tam olarak işime yaraması için. eğer bir sorun çıkarsa tekrar sorarım. tekrar teşekkürler...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Phibes
Yeni Kullanıcılar
|
@eburhan <div id=1>Hangi İstanbul ilçesinden: <input type="text" name="istanbul"> </div> bu satırda ben ek olarak <input type="text" name="bisi" value=""> peki bu kendi girdiğim bisi adlı degikene deger atamayi js ile nasıl yapabilirim?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
eburhan
|
<input type="text" name="bisi" value=""> kodunu aynı form içerisine yazdın diyelim. Değer atamayı şu şekilde yapacaksın :
document.formum.bisi.value = 'Ben bir değerim'
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Phibes
Yeni Kullanıcılar
|
document.formum.bisi.value = 'Ben bir değerim' yaptığımızda bisi nin degeri veriliyor. eğer, bisi değil de; bisi1 bisi2, bisi3, bisi4, .... gibi yaptımızda bunu kod olarak nasıl yapabiliriz? yani, document.formum.bisi.value de bisi yanına sayı gelmesini nasıl sağlıyabilirim? ki bu sayade document.formum.bisi1.value document.formum.bisi2.value.... şeklinde olsun.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
|