|
|
|
Yazan
|
Konu: red hat linux (Okunma Sayısı 1142 defa)
|
acemi_php
Yeni Kullanıcılar
|
Merhaba; Ben şimdilik windows kullanıyorum. Bir süre önce Pardus'u da indirip ikisini birlikte kurdum neyse sonra pardusu kaldırdım. Duyduğum kadarıyla linux'un en iyi sürümlerinden biri Red Hat' mış. Ben red hat'ı nerede bulabilirim (gördüğüm kadarıyla çoğu sitede parayla satılıyor !) ve nasıl kurabilirim (windovs ile birlikte çalışacak). Açıkçası linux'u kullanmayı çok istiyorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Quadim
|
Red Hat linux surumudur ve para ile satılamaz. O parası sadece cd değeri ve kargo değeridir. Open source tur diğer linux surumleri gbi. İnternetten bulabılırsın. Download edebılırsın. Ben yollayabılırım ıstersen ama bayramdan sonraya kalır.. Ödemeli yollarım  Kıbrıstan ödemeli yollanırsa 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
eburhan
|
Red Hat Linux, 9. sürümünden sonra ikiye ayrıldı: 1. Kurumlar için Red Hat 2. Ev kullanıcıları için Red Hat (Fedora) FEDORA, Red Hat kullanan ev kullanıcıları için verilen yeni bir isim oldu. Yani siz de evde kullanacağınıza göre Rad Hat değil FEDORA dağıtımını kullanmalısınız. http://www.linux34.com/ adresinden düşük bir maliyetle FEDORA CD'lerini sipariş edebiliyorsun.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
acemi_php
Yeni Kullanıcılar
|
Açıkçası ben FEDORA kullanmaya karar verdim. Fakat kurulumunu bilmiyorum. Çok zor mu. Bilgisayarımda şuan windows yüklü, kurulumda sorun çıkmasından ve tüm bilgilerimin kaybolmasından korkuyorum. Bilgilerimi yedeklemeli miyim ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
eburhan
|
Elbette yedek alman gerekiyor. Yeni kullanıcıların tüm diski uçurma riski her zaman vardır  Benim tavsiyem şu şekilde olacak. İlk önce Windows'tan Fedora'yı kuracağın bir disk alanı oluştur. Bunu Partition Magic adlı yazılımla da yapabilirsin. Daha sonra Fedora kurulumu esnasında bu disk alanına kurulumu yaparsın.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
oktay
|
RedHat ve Fedora'dan ziyade Ubuntu veya Mandrake tavsiye ederim yeni başlayacak birine. http://linux34.com/ 'dan uygun fiyata CD alabilir veya internetten CD'nin ISO'sunu indirebilirsin. Bu arada Linux sürümleri satılabilir. Fiyati da kendileri belirlerler. Fakat aynı zamanda kaynak kodlarına da ücretsiz veya cüzzi bir ücretle erişim sağlamak durumundalar. Örneğin Redhat AS ve ES ürünleri (kurumsal ürünler) sadece parayla satılıyor ve halka açık paketleri sadece Source RPM. oktay
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Quadim
|
mandriva olmadan önce Mandrake surumleri cok kararlı bır yapısı wardı bana gore. 1.5 seneye yakın mandrake kullandım. mandriva ilede terkettım. ubuntuda hala sorunlar var dıyebılıyorum. sıza kubuntu mubuntu xbuntu gibi şeyler cıktı . fedora core öneririm 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
|