|
|
|
Yazan
|
Konu: Pratik Yollar (Okunma Sayısı 982 defa)
|
|
NikeFootball
|
merhabalar web sitesi yaparken daha kısa zamanda bitirmek için ne gibi pratik şeyler yaparsınız mesela önceden ben her sayfaya sol ve sağ blokları kopyala yapıştır felan yapardım üzerinde değişiklik yapmak istediğim zaman tüm sayfaları değiştirmek zorunda kalıyordum. şimdi mesela sol.php ve sag.php sayfaları yapıyorum ve bunları koymak istediğim her sayfaya include ediyorum değiştirmek istediğim zamanlar sadece bu sayfaları değiştiriyorum tabi herşey zamanla oluyor  daha bunun gibi nice pratik yollar olabilir bizlerin bilmediği herkes bildiği pratik yolları yazarsa iyi olur diye düşünüyorum tabi php ye tam giriş yapamadığımızdan bu tür şeyleri bilmiyor olabilirim. o nedenle siz kod yazarken yaptığınız pratik yolları ve web sitesi yaparken ki pratik yolları yazarsanız iyi olur
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Oytun Tez
|
Ben her sitemde mutlaka header.php ve footer.php kullanırım. tabi siteye göre değişir. hiçbir zaman bütün dosyayı aynı klasörde tutmamaya çalışırım. not alırım. sık sık yedek alırım; hem dosyaları hem db yi. küçük değişiklikler için notepad kullanırım..daha büyük değişiklikler için de wordpad  (herkes diyordu, notepad kullanıyorum diye.alla alla diyodum..meğerse ciddi anlamda en iyi editör o muş  - wordpad i de kodları daha iyi görmek için kullanıyorum..) include ı iyi kullanmaya çalışırım.. ayar dosyalarını include ile alırım.bu tür sabit dosyaları hep böyle alırım.. başka... başka da yok..aklıma gelirse bişiler aktarırım 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
shapcy
Mustafa Şapçılı
Admin
PHP Coding...
|
PHP için Zend Studio gibi bir editör sizi hızlandıracaktır...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Witkey
Ziyaretçi
|
Sistem kurmayı ogrenmek derım ben bende bu konu uzerıne kendımı gelıstırıyorum mesala.
Smarty->Template Engine ( Template için ) Normal kodlarımla da verıler uzerınde ıslemlerımı yapıyorum bu sayede herhangi bir degisikligi ani degil tabi gorsel olarak smarty sayesınde degıstırebılıyorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Oytun Tez
|
Pek anlamadım ama? smarty olayını?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Witkey
Ziyaretçi
|
Template Motoru smarty.php.net adresınden ınceleyebılırsın.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|