|
Author
|
Topic: Linux Ubuntu 6,06 (Read 791 times)
|
|
Quadim
|
Dvd isosunu kurdum. Eklentilerini tam kurdugumu dusunuyorum. Ama bi turlu apache mysql php yi kuramadım. Apachle ve php tamamda mysql de sorun yasıyorum. Kurmayı deneyen war mı ? sudo apt-get update
sudo apt-get install apache2
sudo apt-get install libapache2-mod-auth-mysql
sudo apt-get install libapache2-mod-php5
sudo apt-get install mysql-client-5.0
sudo apt-get install mysql-server-5.0
sudo apt-get install php5
sudo apt-get install php5-mysql
sudo apt-get install phpmyadmin ile kurulumu tamamladım. ama sorun war. deneyen arkadas war mı ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aziz
|
Synaptic ten bu işlemleri kolaylıkla yapabilirsiniz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
engin
|
mysql serveri kurduktan sonra mysql_install_db komutu ile mysql ve test databaselerini oluşturmanız gerekiyor olabilir /var/log/mysql altında sorunla ilgili faydalı bilgiler bulabilirsiniz birde mysql'i nasıl başlatıyorsunuz ve aldığınız hata nedir?
|
|
|
|
|
|
Engin Dumlu engin ~ turk-php.com achilles ~ member.turk-php.com
|
|
|
|
Quadim
|
sudo mysql diye baslatıyorum. mysql altına gecıyorum ve oradan komut sıstemı kullanarak tablo olusturuyorum. ama duygudum kadarıyla php 5 ve apache linux serverlarında ayar istiyormus. synapticten basaramadım. ubuntuda birşey olsa gerek.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aziz
|
İlkönce synaptic ten php, mysql, apache, phpmyadmin i kaldırın. Sonra tekrar buradan kurun. Dikkat etmeniz gereken ek paketleri kurmayı unutmamak (required) yazıyor bazı paketler için. Daha sonra php.ini ve config.ini.php ve http.conf dosyalarını gözden geçirin, gereklki ayarları yapın....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Quadim
|
deneyecegım saol..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
engin
|
İlkönce synaptic ten php, mysql, apache, phpmyadmin i kaldırın. Sonra tekrar buradan kurun. Dikkat etmeniz gereken ek paketleri kurmayı unutmamak (required) yazıyor bazı paketler için. Daha sonra php.ini ve config.ini.php ve http.conf dosyalarını gözden geçirin, gereklki ayarları yapın....
merhaba neden kaldırıyor, kurulumlarda çözülemeyecek bi problem mi var? yapılması gereken yerler bold kısım butip durumlarda kaldır yeniden kur en son yapılacak şeydir madem linux kullanıyorsunuz bunada alışın, yoksa linux'a alışamassınız
|
|
|
|
|
|
Engin Dumlu engin ~ turk-php.com achilles ~ member.turk-php.com
|
|
|
|
Quadim
|
paketleri kurdugumuz yerler farklı oldugundan dolayı kaldırıp tekrar kur dedıgını sanıyorum. sudo dan çektim. synaptic daha farklı. neyse su anda sorun yok. ayarlarında hata yapmısım. duzelttm 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aziz
|
paketleri kurdugumuz yerler farklı oldugundan dolayı kaldırıp tekrar kur dedıgını sanıyorum. sudo dan çektim. synaptic daha farklı. neyse su anda sorun yok. ayarlarında hata yapmısım. duzelttm  Teşekkürler, anlamışsınız... Sevindim
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Quadim
|
fedoradaki sistemle denedıkten sonra anladım.. mandrake mesela farklı bır sıstem kullanıyorlar.. ayrıca xaamp gibi triad paketlerinin de de php den sonra apache ile bi anlaşmazlık sonrasına sanırım oto kurulumlarda sorun cıkmıs..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |