|
Yazan
|
Konu: Sorulan Sorulara Verilen Cevaplar (Okunma Sayısı 1528 defa)
|
|
Besiroglu
|
Burada şöyle bir yanlış durum var bazı kişiler bir iki şey öğrenince soru soran kişiden kendini üstün görme gibi bir salaklık .. Foruma yazılan mesajları okuyorum açıkcası Verilen Cevapların %90 ı Geyik .. Sorulan sorudan çok verilen cevaplara eleştiri getiriliyor cevaplar doğru olsa bile herkes aynı mantıkla program yazmas farklı farklı şekilde işini görürler sonucta işini görürler
Birisi soru soruyo başka başka sitelerden adres veriyolar burayı okumadınmı sen. Adam başka siteleri okuyacaksa bu siteye niye girsin googlede girer bakar.. kimse cevap vermeye mecbur değil .. ama soran kişileri azarlamayada hakkı yok .. Sorulan soruya verilecek bir cevabın yoksa susucaksın yorum yapmayacaksın kendini birşey sanmayacaksın ... Bu benim kişisel sorunum deildir kimse yanlış anlamasın ben gerekn cevabı veriyorum zaten benim yazılarıma yanlış yorum yapanlara.. ama yeni başlayanlar inanin soru sormaya çekinmeye başladı bu forumdaa.. ve 5-6 kişiyi geçmeyecek bu tipler yüzünden kalitesi düşüyor Turk-php nin
Sanmıyorumki çoğu kişide farkında Değil olayın ..
|
|
|
|
|
|
Kim o gözlerindeki yabancı
|
|
|
|
GaziMarşı
|
Aslında soruların cevabı forumda daha önce verilmişse veya soruyla örtüşen bir cevap başka bir kaynakta varsa, soru soran kişiyi yönlendirmek gayet normal. Sonuçta sorun çözülmüş.
Forumda bir kalite düşüklüğü varsa bunun nedeni araştırmadan soru sormak veya aynı başlıkların açılması (araştırmadan soru sormaktan kaynaklanıyor) olabilir. Burada şöyle bir sorun da var soruyu soran kişi neyi nasıl araştıracağını bilemeyebilir.
Herkesin mizacı yumuşak olmayabilir ama arkadaşların art niyetli olduğuna inanmıyorum. Yazarak duygularımızı tam olarak ifade edemiyoruz.
Sonuçta; ben forumda araştırdım, googleda araştırdım, bir çok kaynak buldum ama yapamadım diyen bir arkadaşımıza herkes seve seve yardım eder...
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 01, 2006, 05:32:11 pm Gönderen: GaziMarşı »
|
|
|
|
|
zombie
Global Moderatör
|
Burada şöyle bir yanlış durum var bazı kişiler bir iki şey öğrenince soru soran kişiden kendini üstün görme gibi bir salaklık... arkadaş bence o salak dediklerini söyle de yöneticiler de birşeyler yapsın, madem senin görebildiğin fakat kimsenin göremediği yanlışlıklar var uyarıyorsun onlar da gereken kişileri uyarırlar merak etme.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bndrs
|
Selam, @Besiroglu söylediklerine katılıyorum. Son zamanlarda cevapdan ziyade "önce ara sonra sor", "forumu taratırsan bulursun" gibi yorumlar çoğunlukta.
Sitenin diğer bölümlerinde makaleler vs. Yeteri kadar örnek, ders veya çözüm olmadığı için bir birine benzer soruların gelmesi doğal. Yanlış anlaşılmasın ben turk-php.com'un eleştirilmesinden yana değilim bu birazda insanlarımızın belirli bir seviyeye geldikten sonra "aman bana ne" deyip geriden gelenleri göz ardı etmesinden kaynaklanıyor. Seninde bahsettiğin tavır ya yeni başlayan veya ilgi duyan insanların uzaklaşmasına neden oluyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
GaziMarşı
|
selam. ..."önce ara sonra sor", "forumu taratırsan bulursun" gibi yorumlar çoğunlukta. Sorulan sorunun cevabı forumda mevcutsa nasıl bir cevap verilmesi lazım acaba? O zaman şöyle bir şey yapabiliriz. Cevabı eski kaynaktan kopyalarız, sorunun altına yapıştırırız.  bu birazda insanlarımızın belirli bir seviyeye geldikten sonra "aman bana ne" deyip geriden gelenleri göz ardı etmesinden kaynaklanıyor. Katılmıyorum... Sonuç : Daha geniş bir yönetim kadrosu bu tür sorunların üstesinden kolaylıkla gelebilir.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 01, 2006, 06:19:59 pm Gönderen: GaziMarşı »
|
|
|
|
|
|
Besiroglu
|
Burada şöyle bir yanlış durum var bazı kişiler bir iki şey öğrenince soru soran kişiden kendini üstün görme gibi bir salaklık... arkadaş bence o salak dediklerini söyle de yöneticiler de birşeyler yapsın, madem senin görebildiğin fakat kimsenin göremediği yanlışlıklar var uyarıyorsun onlar da gereken kişileri uyarırlar merak etme. Kendisini burda üstün görüp adam gibi mesaj yazmassa salaktır benim için o kadar.. Ben kimseyi kırmak istemiyorum .. ama forumlara verilen cevaplar adam gibi değil inkar edecek varsa buyursun birde soruların başlıklarını yazan arkaaşlarda bazen bizde de oluyor başlık yeterince açık olmuyor bunları tartışacak değilim Burada Sadece verilen soruyo kimseye silah zoruyla birşey yaz denmiyor cevap ver de diyen yok.. cevaplama gitsin ama burası kimsenin kimseye php vs bilgisini kanıtlama yeri değildir kısacası onu anlatmak istiyorum herkes bilgi seviyesini kendisine saklasın verecek adam gibi cevabı yoksa yazmasın.. Tekrar belirtiyorum benlik bişey değil bu yeni üyelere sorulsun cevabını alırsın demek istediklerimin Yok hala anlamak istemiyorum diyorsan gir bi konuya alacaksın cevabını dediklerim yoksa daha bişey demeyecem bana örnek göster dersen göstermem görmek isteyen görür ..
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 01, 2006, 06:29:14 pm Gönderen: Besiroglu »
|
|
|
|
|
|
GaziMarşı
|
Bu konu forum yöneticileri tarafından etraflıca tekrar ele alınmalı... Aslında her iki tutumda kendi içinde tutarlı gerekçelere dayanıyor...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
enginna
|
Besiroglu sen de şu anda kullandığın üsluba dikkat etmelisin. ben bu sitede bugüne kadar böyle bir olaya rastlamadım ve senden eskiyim. eğer varsa başına gelen böyle bir olay linkini verirmisin? düşünsene benim bile forumda 3-4 kere cevapladığım sorular yeniden soruluyor, bende diyorumki forumda daha önceden verilmişti aratırsan bulabilirsin diyorum. bu çok doğal birşey. yani en azından bu güne kadar burada bana herkes seve seve yardım etti. kimse de beni horgörmedi ve azarlamadı.
|
|
|
|
|
|
bir fikrim var. internetteki siteleri kaydeden bir site yapalım. isteyen bu siteler içinde arama yapsın. sitenin domaini'de google.com olsun nasıl? 
|
|
|
zombie
Global Moderatör
|
sanki biri arkadaşın canını çok yakmışta o da acınısı çıkarmaya çalışıyor:) cidden çok merak ettim kimse söyle de bakalım kim kime nasıl hava atmış, ya da adam gibi olmayan mesaj nasıl verilmiş (kim sana karşı öyle bir terbiyesizlik yaptıysa artık  )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MeW
|
Soru sormayı bilmeyen, maksadı öğrenmek olmayanlara bir miktar tersleyici cevap vermek kişilerin mizaçlarına bağlıdır. Sadece bunu yaparken kimsenin bilgisini yargılamamak/ölçmemek, hakaret etmemek, kimsenin kimseden üstün olmadığını farkında olmak gerekiyor. Maksadı öğrenmek olan birisi gerekli araştırmayı yapıp, konu üzerinde uğraşıp takıldığı noktayı sorar. Böyle bir soruya da (forumda cevabı olan birşeyi sormuş dahi olsa) kimse"git googleda ara" demez, diyemez. Maksadı yazması gereken 3-5 satır kodu da başkalarına yazdırmak olan, işi programlama olmayan, bağ nasıl kurulur öğrenmek yerine kasa kasa üzüm isteyen kullanıcı zaten yazdığı başlıktan, soru soruşundan belli oluyor. Hak verirsin ki ne kimsenin 0dan konu anlatacak kadar vakti var ne de bunun yeri bu forum. Bu arada bu mesaja "alt tarafı bir soru soracağız onun için bu kadar anlatım çok değil mi?" demesi muhtemel arkadaşlara http://catb.org/esr/faqs/smart-questions.htmlbu bağlantıya bakmalarını, lütfedip okumalarını öneririm.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Besiroglu
|
Bana kimse hava atmadı olayı saptırma. Burada sorduğum soru sayısıda bellidir zaten. Adamın canını sıkma yok soru sormuşumda biri beni hor görmüşte böyle birşey yazmadım iyi oku.
Ne oldu zombie nie bu kadar zoruna gitti ben senle alakalı hiç bişey yazmadım ama baya üstüne alındın ..
Neden böyle mesaj yazdığımıda forumdaki soruları ve cevapları okurken şimdiye kadar olan olayları göz önüne alarak yazdım. Ama herkes üstüne nie alındı bunu anlamadım.. bazı kişiler dedimm..
Olurda bişey sorarsam yanıtlamayı verin (Üstüne Alınanlar) . Ben diyorum Beni rahatsız eden bir durum var siz ben yapmadım ben şöyle yaparım diyorsunuz ben kimseyi suçlamadım burda sadece . Yazılan soru ve mesajlara daha dikkatli cevap verelim dedim özü bu ve verilen cevaplara ve tutumdan bahsettim tüm mesajlarıı ima etmedim ..
Burda elinden geldince yardım eden arkadaşlar çokkkk fazla şimdi onlarda alınacakk üzerlerine ..
İşin Özü : Sorulan soru ne olursa olsun cevabınız yoksa soru hakkında yorum yapılmasın .. geyik .ukalalık yapılmasın Bunu istiyorum Yanlış bişeymi istedim acaba ..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
samety
Ziyaretçi
|
Neden böyle mesaj yazdığımıda forumdaki soruları ve cevapları okurken şimdiye kadar olan olayları göz önüne alarak yazdım. Ama herkes üstüne nie alındı bunu anlamadım.. bazı kişiler dedimm.. forum hakkında konusuyosun bu forumdaysan sahipleniceksin forumu forum sadece yönetici arkadsların değil burdaki en yeni üye bile forumun bir parcası eger forumla ilgili bi sorun varsa bu bütün forum üyelerinn bi sorunu demektir. senin dedigin olaya gelince biras olayı cevap verecek kişi tarafından düşünür müsün? bir onceki konuda sorulan sorunun cevabı oldugu halde yine aynı soru soruluyorsa buna bakan kişi cevabını bilse bile bu sorunun cevabı var verdim bu soruya cevap veya cevaplandı bu soru(beni enayi yerine mi koyuyorsun) ben senin codein miyim gibi çeşitli düşüncelere kapılaiblir.Buda biras sert bir şekilde yansıyabilir aslında sert değildir o oyle bile olsa burda soruyu soran kiş için bi art niyet amacında biir mesaj atmaktan bahsetmiyorum. bende yeniyim ama henüz soruma sadece forumda daha once konusuldu kelimesinden daha kotu bi mesaj almadım.aslında bu kotu bi mesaj değil.çünkü zaten programcının işidir arastırmak.arastırmadan konu acan birisi burda arastırma yapıyorsa bence hiç te iyi birşey değil hatta diger kişilere saygısızlık olarak kabul gorebilir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zombie
Global Moderatör
|
Bana kimse hava atmadı olayı saptırma. Burada sorduğum soru sayısıda bellidir zaten. Adamın canını sıkma yok soru sormuşumda biri beni hor görmüşte böyle birşey yazmadım iyi oku.
Ne oldu zombie nie bu kadar zoruna gitti ben senle alakalı hiç bişey yazmadım ama baya üstüne alındın ..
Neden böyle mesaj yazdığımıda forumdaki soruları ve cevapları okurken şimdiye kadar olan olayları göz önüne alarak yazdım. Ama herkes üstüne nie alındı bunu anlamadım.. bazı kişiler dedimm..
Olurda bişey sorarsam yanıtlamayı verin (Üstüne Alınanlar) . Ben diyorum Beni rahatsız eden bir durum var siz ben yapmadım ben şöyle yaparım diyorsunuz ben kimseyi suçlamadım burda sadece . Yazılan soru ve mesajlara daha dikkatli cevap verelim dedim özü bu ve verilen cevaplara ve tutumdan bahsettim tüm mesajlarıı ima etmedim ..
Burda elinden geldince yardım eden arkadaşlar çokkkk fazla şimdi onlarda alınacakk üzerlerine ..
İşin Özü : Sorulan soru ne olursa olsun cevabınız yoksa soru hakkında yorum yapılmasın .. geyik .ukalalık yapılmasın Bunu istiyorum Yanlış bişeymi istedim acaba ..
üstüme alındığımdan falan değil, sadece ağzını niye bu kadar bozdunda burdaki herkesi salak yerine koydun onu merak ettim, özel mesajla kim ne yaptı diye sordum elemanın verdiği cevaba bakın; Bana artislik yapma ben senden bahsetmedim orda ne cigeri ne saçmalıyon .. Çok kaşınıyosan kaşıtırım amaa Adamın canını sıkma sana ciğere uzanamayan kedi dedim ama bu söylediğim yeterli değilmiş, hakettiğin sıfatları bir bir yazardım ama burası bir forum herkes senin gibi gereksizleri görmek zorunda değil. bu seviyeden de böyle konu açması beklenir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
GaziMarşı
|
Pişman olacağınız sözler söylemeyin. Sakin olmakta fayda var. Forumun seviyesi en düşük konusunu okumaktan üzüntü duydum. Forum yöneticileri uyuyor mu ?
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 02, 2006, 06:24:33 am Gönderen: GaziMarşı »
|
|
|
|
|
|
enginna
|
Besiroglu üslubuna dikkat et biraz. bu forumda bulunan herkes bu söylediklerini üstüne alınabilir. ukalalık yapılmasın diyorsun ama sen yapıyorsun. biraz daha sakin konuş
|
|
|
|
|
|
bir fikrim var. internetteki siteleri kaydeden bir site yapalım. isteyen bu siteler içinde arama yapsın. sitenin domaini'de google.com olsun nasıl? 
|
|
|
|
 |