|
|
|
Yazan
|
Konu: Alan adı, DNS, hosting ayrı yerlerde nasıl? (Okunma Sayısı 440 defa)
|
|
Furstlip
|
Merhaba.
Alana adını ve hostingi ayrı firmalardan alıyorum. DNS sunucusu hizmetini yıllık 10 dolar gibi rakamlara verenler var. Buralardan böyle bir hizmet olarak dns sunucusu alsam nasıl kullanırım.
Sistemin işleyişi nasıl olur?
Sonuç olarak whois sorgusunda hosting firmasının sağladığı bilgiler yerine DNS serverin bilgileri çıksın istiyorum. Şimdilik alan adını aldığım firmada panelden DNS olarak hostingin verdiği ns leri giriyorum.
whois de ns1.hostingfirmam.com çıkıyor. Ben ns1.dns-sunucu-firmam.com çıkmasını istiyorum.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 01, 2006, 08:08:42 am Gönderen: newus »
|
|
|
|
|
|
Quadim
|
Firmanın kendısıne ait sunucuları mı war ? Yoksa aracı bir firma mı ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Furstlip
|
Host firmasının sunucularını soruyorsan kendinin. DNS bakıyorum ama daha bulmadım. Bi domain için 10 USD istiyorlar. Bende domain bira fazla olduğu için bir domaine 10 USD vermem mümkün değil. Sınırlama koymayan bir yer bulabilirsem iyi olacak. Yada en azından sayıca fazla domaine izin vermeli. Fakat aradığım şeyin DNS hosting olduğundanda tam olarak emin olamadım. Bazı yerlerdede o kadar çok girdi koymuşlarki mail a cname bilmemne filan gibi şeyler..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Quadim
|
Firmanın kendısıyse normal birşey..Bu arada hostuda domainide aynı yerden almıs gıbı gorunuyor olman lazım. Bu arada ucretler biraz garip geldi. 9,95 Alan tescili.Domain 10 dolar ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Furstlip
|
Üstadım DNS denilen şey doamin name server malumunuz.. Alan adı sunucusu. Yani bu adlarını kaydında tutan en ilk yetkili yere hostun yani sitenin dosyalarının hangi makinede olduğunu söyleyen makina. Sitenn dosyalarını barındıran makinanın ip sini veren makine. Alan adı kayıt firmasında panele diyorsunki benim dosyaları ns1.filanca.com dan sor. O meşgulse ns2.filanca.com dan sor. ns1.filanca.com da browser a diyorki ha omu o sitenin dosyaları şu ip nolu makinada. Git ondan iste diyor. Browser hiç vakit kaybetmeden o makinaya yöneniyor. http standardıda 80 nolu port olduğu için sitenin dosyalarını barındıran makinanın 80 noluportuna bana index.html yi gönder diyor.
İşleyiş böyle.
Sitenin dosyalarını bulunduran makina ile domaini tutan makina arasında ns1.filanca.com var. Bu alan adı sunucusu oluyor. Yalnız ben whois sorgularında ns.filanca.com çıkmasını istemiyorum. Bunu içinde araya başka bir dns dahamı sokmam gerekiyor onu anlamaya çalışıyorum. Eğer öyle ise uygun fiyalı bir dns arıyorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Quadim
|
bilgilendirmen için saol.. ben biraz daha farklı bişi dusunmustum ama yanılmısım  maglum ben localhosttan baska ortamda daha calısmadım  )))
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
|