shapcy
Mustafa Şapçılı
Admin
PHP Coding...
|
Debian ile birlikte, köklü bir değişikliğe gitmek istiyorum  İlk defa linuxa başlıyorum, gerçi sanırım debian seçmekle biraz zorlanabilirmişim başta öyle diyorlar ama ben kararlıyım  Debian ile ilgili başlangıç seviyesi dökümanlar bulabileceğim linkler verebilir misiniz?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mudkicker
Arif Ender
Admin
Mastered PHP
|
bence başlangıçta SuSE filan takılsaydın...
Zorlanabilirsin gerçekten.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
shapcy
Mustafa Şapçılı
Admin
PHP Coding...
|
Ya ayarları yapabilseydim zorlanmazdım belki ama  Knoppix var elimde bi de bundan başka acaba onu mu denesem yoksa internetten indireyim mi suse veya başka bir tavsiye edeceğiniz paketi?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mudkicker
Arif Ender
Admin
Mastered PHP
|
Ben SuSE'yi seviyorum yani benim tavsiyem o olurdu...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
shapcy
Mustafa Şapçılı
Admin
PHP Coding...
|
Hımm peki şöyle bir soru sorayım. KDE, Gnome gibi bir arayüz kullanınca Debian'da bana Suse'ye göre ekstradan çıkacak zorluklar nelerdir? Yani Suse niye Debian'dan daha az zorluyor?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mudkicker
Arif Ender
Admin
Mastered PHP
|
SuSE-Distribution
Avantajlar: * YaST RPM-Frontend olarak paketleri kurmada kolaylık sağlar. * Yine YaST ile çok kolay denetim masası gibi işlemler yapılabilir * Core-Dumplar yoktur * Yazılım fazladır.
Dezavantajlar: * Bazı paketler hiç işlemiyor. * Dosyasistemi standartlarında kendi kendince davranıyor. * SuSEconfig kendi kendine config dosyalarının üstüne yazıyor.
Die Debian-Distribution
Avantajlar * Sistem çok stabil ve transparan şekilde işliyor. * apt kullanlıyor paket yönetimi için. * baya fazla software çeşitliliği var. * nternet seçenekleri çok gelişmişm tüm internet ile ilgili servisleri kolayca işletebiliyorsunuz. * kütüphaneler en eskisinden yenisine mevcut * kendi kendine sistem ayarlarında güncelleme ve oynama yapmıyor * dağıtım herşeyi kaplıyor.
Dezavantajlar * DEbian kesinlikle ticari birşey içermiyor. * kurulması zor, ayarlanması zor başlangıçta.
Sonuçta Debian evet daha iyi, ama başlangıç için SuSE ile başlayıp sonra deb gibi bir dağıtıma geçmek daha iyi gibi..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Witkey
Ziyaretçi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
shapcy
Mustafa Şapçılı
Admin
PHP Coding...
|
Die Debian-Distribution
Dezavantajlar * DEbian kesinlikle ticari birşey içermiyor.
Bu gerçekten de dezavantaj mıdır? Kitapta okumuştum da debian ticari birşey içermediği için övülüyordu. Ben de onun için debian ile başlayayım dedim. Bu arada başlangıç zor, çünkü hala tam olarak başlayamadım  Ama böyle daha hoşuma gidiyor. Neden bilmiyorum, hiç bilmediğim birşey keşfedermiş gibi zevk alıyorum  (Görüşler için gerçekten çok teşekkürler mudkicker)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mudkicker
Arif Ender
Admin
Mastered PHP
|
görüş değil, sadece ben de bir ara bunlara merak salmıştım, sonra bir alman sitesinde buldum bu karşılaştırmaları ve kullanınca adamın dedikleri doğru çıktı.
O almancayı da türkçeye çevirdim şimdi ama gerçekten de öyledir yani.. Ben hala SuSE takılıyorum mesela. (Gerçi bu ara linuxu kaldırdım hiç uğraşamadığım için ama...)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|