|
|
|
Yazan
|
Konu: dhtml mi, ajax mı? (Okunma Sayısı 734 defa)
|
|
enginna
|
evet arkadaşlar bu konuda kafam karıştı biraz. ajax yeni yeni kullanılmaya başlanan bir teknik galiba. dhtml daha eski. ama dhtml'nin tanımı ve yaptığı iş ajax'ın aynısı. sandi sadece ad değiştirmiş gibi. bu konuda ne düşünüyorsunuz?
|
|
|
|
|
|
bir fikrim var. internetteki siteleri kaydeden bir site yapalım. isteyen bu siteler içinde arama yapsın. sitenin domaini'de google.com olsun nasıl? 
|
|
|
|
MeW
|
DHTML ile AJAX'ın pek alakası yok. Dahası resmi manada DHTML diye birşey yok. DHTML tabir edilen zımbırtısal aktiviteleri sağlayan bazı etiketlerin de standart dışı(deprecated) olduğunu düşünürsek senin soruna AJAX diye cevap verilebilir. Lakin tekrar belirteyim ikisinin kullanım yerleri oldukça farklı.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
enginna
|
ama hocam bir kitapta dhtml için şöyle diyordu. veritabanı sistemleri arasında falan... tam hatırlamıyorum  sonuçta ajax diye de, dhtml diyede bir programlama dili yok. ikiside var olan dilleri harmanlıyor. yani bibirine biraz fazla benzemiyorlarmı?
|
|
|
|
|
|
bir fikrim var. internetteki siteleri kaydeden bir site yapalım. isteyen bu siteler içinde arama yapsın. sitenin domaini'de google.com olsun nasıl? 
|
|
|
|
MeW
|
W3C DHTML için diyor ki; DHTML is not a standard defined by the World Wide Web Consortium (W3C). DHTML is a "marketing term" - used by Netscape and Microsoft to describe the new technologies the 4.x generation browsers would support.
DHTML yeni nesil tarayıcıların desteklediği yeni kodlar için kullanıldı zamanında. Yeni bir teknoloji olduğundan ve o zamanlar çok da renkli olmayan web sayfalarına "hareket" kattığından pek bir sevildi. Fakat o zamanlar yeni olan teknolojiler (html etiketleri) şu an eski ve standart dışı. Dolayısı ile şu an DHTML kapsamında tanımlanabilecek etiketleri kullanmak sayfanın standart dışı olmasına neden olacaktır. Bunun dezavantajları ise başka bir konu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
enginna
|
MeW hocam çok teşekkürler. ikisinin arasındaki benzerlik (bence) dikkatimi çekmişti. ve ben dhtml öğrenmeye karar vermiştim. ama şuan vazgeçme aşamasındayım. teşekkürler tekrardan
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
|