|
|
|
Yazan
|
Konu: Php Nuke Üyeler (Okunma Sayısı 1606 defa)
|
cagatayh
Yeni Kullanıcılar
|
Benim bir forumum var. Forumdaki kişiler tekrardan siteye üye olmasın diyorum. Yani üyeler ortak olsun site ve forum. Bunu nasıl yaparım
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Witkey
Ziyaretçi
|
Veritabanındaki bilgileri diger forma entegre etmelisiniz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Witkey
Ziyaretçi
|
Veritabanındakı kullanıcıları aktaracaksın arkadasım gereklı mysql php deneyımın yoksa edınmelısın !
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mudkicker
Arif Ender
Admin
Mastered PHP
|
Veritabanındakı kullanıcıları aktaracaksın arkadasım gereklı mysql php deneyımın yoksa edınmelısın !
Lütfen diğer üyelere biraz daha dikkatli bir şekilde hitap edin, arkadaşın sorusuna daha açıklayıcı cevap verebilirsiniz, vermek istemiyorsanız da mesaj atmazsınız. Durup dururken insanların bu konulardaki bilgi ve tecrübesizliğine saldırmamak lazım. cagatayh; sorununa gelince, kayıt olmak isteyen kişinin kayıt formuna girdiği verileri daha önce kaydolan insanların bilgilerinden eşleştirerek kontrol etmelisin atıyoru mbir veritabanında eğer aaa@aaa.com adlı üye varsa ve yeni kayıt olmak isteyen kişi bu maille kayıt olmak istiyorsa SELECT email FROM kullanicilar WHERE email = '$kullanicinin_forma_yazdigi_mail';
gibi bir sorguyla kontrol dip varsa hata mesajı yollayabilirsin.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
shapcy
Mustafa Şapçılı
Admin
PHP Coding...
|
@mudkicker: sanırım biraz yanlış anlamışsın sorunu. Benim anladığıma göre, arkadaşın portal sistemi ve forum sistemindeki üyelikler ayrı çalışıyor. Yani ikisi de üyelik istiyor ve dolayısıyla veritabanında ayrı tablo kullanıyorlar. Arkadaşta bunun olması yerine tek bir üyelik sistemiyle bu ikisini birleştirmek istiyor.
Bunun için yapılması gereken bir ortak veritabanı belirlemek ve kayıtların buraya yapılıp çekilmesini sağlamak. Ama bunun için de biraz tecrübe gerekiyor. Yani biraz uzun iş anlayacağın. Bunun için önce biraz veritabanı işlemlerine göz atıp sonra bir daha bu olayı düşünmen...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mudkicker
Arif Ender
Admin
Mastered PHP
|
hmm... evet şimdi bir daha okudum da cümle düşüklüklerinden sıyrılarak anladım sorunu o zaman ya forumun ya da sitenin kullanıcı bilgilerini içeren tablosunu ötekine senkronize edeceksin ya da ötekini kendin kuruyorsan kullanıcı tablosu olarak öbürünü referans alacaksın. aslında karışık bir işlem değil ama yeniysen biraz kafanı karıştırabilir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Witkey
Ziyaretçi
|
Üzgünüm sert davrandıgım icin.
Şimdi sorunumuza gelelim :
PHP nuke sitenizde eğer PHPBB forum kullanıyorsanız bır kac tablo oynaması ıle forumdakı bılgılerı alabılırsınız Ama kullanıcıları bırlestırmek problemlı olacaktır ,Henüz işin Başındaysanız zaten PHP nuke'nin Kendi forum modulu var PHPBB group tarafından yapılmış ve BBport olarak adlandırılan onu kullanmanızı onerırım Eğer farklı bir forum tercih ediyorsanız ki en güzel örneklerinden biri de Vbulletin. Vbulletin ile PHPNUKE tamamen ayrı şifreleme sistemlerine sahipler Vbulletinde farklı kombinasyonlar kullanılmakta. PHP nuke ise sade md5 i kullanmakta. Forum'u Siteye gecirmek veya Siteyi foruma gecırmek arasında hıcbır fark yok . İkisi de zor olacaktır sizin icin en mantıklısı Forum olarka BBport secmenız.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
irrite
Yeni Kullanıcılar
|
cagatayh, eğer kullandığın sistem hakkında detaylı bilgi verirsen daha iyi yardımcı olabiliriz. Withkey'in de dediği gibi normalde böyle bir sorun yaşamaman lazım. Çünkü kendi forumu zaten var.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
|