|
Author
|
Topic: Kavramlar php, mysql, apache: Proğramlarda apache yerini aldı. Fakat.. (Read 1142 times)
|
Dede Korkut
Yeni Kullanıcılar
|
Php, Mysql ve Apache'yi kurmaya çalışıyorum.
php : 5.1.6 win32 mysql : 4.0 apache : 2.2.3
Şu an üçüde bilgisayarımda ve işlevsiz. Ya da ben öyle sanıyorum. Çünkü: 1. Apache "diğer proğramların içinde." 2. php ve Mysql ise " C Sürücüsünde" , ya da niye proğramlar arasında yerlerini almadılar. Mysql ve php bir proğram değil mi? ya da ben uygulama hatası mı yapıyorum. Kaydetmek ve Kurulum farklı biliyorum. Fakat bir dosya bilgisi ve proğram bilgisi de farklı. Aynı sepette yer alamayabilirler. 3. Sonuç olarak: php ve mysql'un yeri neresi, proğramlar arasında olmaları mı gerekiyor. Eğer öyle ise kurulum işini yapamadım demektir.
Görüşlerinize ve bilgilerinize ve yönlendirmenize ihtiyacım var.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wodoo
Guest
|
Hiç uğraşmana gerek yok. http://www.apachefriends.org/en/xampp-windows.html sayfasından xampp paketi indir herşey içinde zaten. XAMPP Windows 1.5.4a [Basic package] yazan kısımın altında Installer [MD5] 33 MB Installer linki var tıkla ona başka bir sayfaya yönlendirileceksin br kaç alternatif download istasyonu var herhangi birisini seç oradan indir. İnince kurulumu basit. çalıştır ileri ileri ileri kurulum bitince masa üstüne bir kısa yol atacak tıklayınca konsol tarzı birşey çıkar. mysql çalıştır apache çalıştır durdur v.s kurduğun klasörün içinde php switch.exe var ona tıklayıp php versiyonunu ister 5 ister 4 olarak kullanabilirsin.
|
|
|
|
« Last Edit: October 22, 2006, 10:10:14 am by wodoo »
|
|
|
|
|
Dede Korkut
Yeni Kullanıcılar
|
Söylediklerini aynen yaptım.
Kuruldu. Kısa yol yerini aldı. Kısa yola tıkladığımda; hata mesajı veriyor. XAMPP Control Panel açılıyor: ve mesaj: ERROR: XAMPP is already running.
Ayrıca; bilgisayar sağ alt köşesinde: hem xampp simgesi, hem de yeşil oklu apaçi tüyü var.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wodoo
Guest
|
ERROR: XAMPP is already running Hata: xampp zaten çalışıyor demek. bu durumda taskbarda saatin yanında xamppın simgesini göreceksin ona tıkla açılan konsolda apache mysql mercury filezilla çıkacak birde yanlarında srv yazar eğer svr işaretliyse windows services olarak çalışır yani bilgisayar açıldığında otomatik çalışır. filezilla ftp serveri mercuryde mail serveri localde test için kullanabilirsin. Yanında eski apache oku çıkıyorsa eski kurduğun apacheyi uninstall et xamppta zaten apache + php + mysql var. konsoldan apache ve mysqli çalıştır. http://localhost yaz locale girersin. hepsi bu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dede Korkut
Yeni Kullanıcılar
|
apache mysql mercury filezilla çıkacak birde yanlarında srv yazar eğer svr işaretliyse windows services olarak çalışır yani bilgisayar açıldığında otomatik çalışır.
Yalnızca, mercury yanında svc yazmıyor. aktif onay kutusunda onay işareti yok. Apache okunu, daha önce kurduğum, kaydettiğim proğramları silerek kaldırdım. Şimdi kitabımı açabilirmiyim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wodoo
Guest
|
Evet sorunsuz kurulmuşa benziyor. Son olarak veritabanı oluşturmak için http://localhost/phpmyadmin sayfasından phpmyadmini kullanabilirsin şu andaki versiyonunu denemedim bende eski sürümü var xamppın onda mysql kullanıcı adı root şifresi boş yani yok. kolay gelsin
|
|
|
|
|
|
|
|
|
can_fx
Yeni Kullanıcılar
|
Slm arkadaslar!Dediginiz gibi kurdum, kapali portlari windows firewaldan acip yeniden kurdum ama apache baslatilamiyor!  Ne yapmam gerekiyo apache yi baslatabilmek icin?Yardim ederseniz sevinirim simdiden tesekkurler 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wodoo
Guest
|
Daha önceden apache veya başka paket kurduysan 2 tane apache olmasından kaynaklanabilir. Öyleyse Eskilerini kaldırıp xampp kurman gerekir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
can_fx
Yeni Kullanıcılar
|
actigim zaman filezilla mySQL calisiyo durumunda apache ye start veriom baglaniyo hemen kopuyo yardim edin
|
|
|
|
|
|
|
|
|
HepYek
Yeni Kullanıcılar
|
Xampp kurdum ve çalıştırdım. Her şey yolundaydı. Ancak bilgisayarı yeniden başlattığımda şimdi localhosta giremiyorum.
Xampp Controllerden Apachi ve Mysql açıyorum ama adres satırına localhost yazdığımda bekleyip duruyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |