Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
20, 2008, 12:19:32 pm
42890 Mesaj 8129 Konu Gönderen: 17999 Üye
Son üye: Umut1983
Turk-Php.Com Forum  |  Yardım Forumları  |  Sunucu Yardım Forumu  |  Hosting Satmak « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Yazdır
Yazan Konu: Hosting Satmak  (Okunma Sayısı 1698 defa)
bahadir75
Yeni Kullanıcılar
*

Üyelik Bilgileri
Hosting Satmak
« : 18, 2006, 10:37:42 pm »

Problem çözülmüştür
« Son Düzenleme: 11, 2008, 04:24:27 pm Gönderen: bahadir75 » Logged
can_fx
Yeni Kullanıcılar
*

Üyelik Bilgileri
Ynt: Hosting Satmak
« Yanıtla #1 : 25, 2006, 11:49:34 am »

Bilen varsa anlatsin bende baya merak ediyorum bu konuyu!Tesekkurler... Roll Eyes
masterbg
Yeni Kullanıcılar
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : 16, 2007, 09:40:07 am »

Bende cook merak ediyorum ama su var.
Eger sen bunlari bilmiyorsan bence hosting  satmaya baslama  Roll Eyes
ben olsam senden host almam yani IT uzmani olman gerek  Roll Eyes
samety
Ziyaretçi

E-Posta
« Yanıtla #3 : 19, 2007, 03:22:51 pm »

bazı şirketler reseller veriyor onları kullanabilirsiniz başlangıç olarak isterseniz
tiamat
PHP Stajyeri
**

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : 19, 2007, 04:16:20 pm »

Sunucu  var ise veya olupta sunucuna güveniyosan Cpanel (WHM) kullan. Yapman gerekn bir linux kurmak. Fedora tercih sebebidir cpanel için sitsinden inceleyebilirsin. Sadece linuxu ku ve sitedeki parametleri uygula konsola. Sonra server static bir IP isteyecektir. Onu da sağşadıktan sonra gerisini bilmiyorum Smiley ama araştırırsan çok iyidir cpanel. Kurduktan sonra domain ve alan yöneitimini içerisinde verilen WHM ile yapabiliyorsun.

http://www.cpanel.com

Tuvalete oturmadan önce,
Musluğunu kontrol et bence
daghaner
Yeni Kullanıcılar
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : 29, 2007, 11:31:57 pm »

evet.. bunlari bilmeden hosting satman cok anlamsiz.. ben bunu anlamiyorum .. herkes kendi isini yapsa keske.. birileri program yazsa, birileri grafik yapsa birileri hosting satsa .. ama kimse kimsenin isini yapmaya calismasa.. boylesi daha iyi olmaz mı yada herseyi iyice ogrendikten sonra yapsa... Boylece hem yapılan isten zevk alinir, getiri dahada yukselir hemde basarisiz olma ihtimali azalir..

dedigin islemle ilgili olarak internette bir suru program var WHM de otomatik hesap acmak icin.. bence yapman gereken en mantıklı sey once reseller hesabi al.. orda dene.. adım atmadan kosmaya kalkarsan olmaz.. alacagin resellerda whm ve cpanel olmasina dikkat et.. daha sonra neti arastir otomatik hesap acma programlari icin..icinden cikamazsan bana mesaj at.. ben sana gonderirim bende olmasi lazim..

kolay gelsin
DarkElder
PHP Stajyeri
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : 30, 2007, 03:17:59 pm »

arkadaşlar bence yanlış düşünüyorsunuz.

Sonuçta hosting ile web tasarımı/web programcılığı kesinlikle birbirine bağlı değil. Sonuçta bir programcı kendisine neler gerektiğini bilir ama hosting satacak birinin programlama bilmesi gerektiğini düşünmüyorum.

Sorunun cevabına gelince
Öncelikle herhangi bir domain registrar ile anlaşıp bir domain reseller hesabı alıyorsun. Onların kendi sistemleri ile uyumlu olan, verdikleri APİ'yi sistemine entegre ediyorsun.
Plesk'in kendi içinde de bir API sistemi mevcut. ( Bkz: Google => Plesk API ) Bu api ile haberleşecek bir sistem hazırlaman gerekiyor. Baştan söyleyeyim oldukça sıkıcı bir uğraş Smiley (CPanel üzerinde işlem yapabilen hazır scriptler bulunuyor. İşin biraz daha kolay olabilir.)

Bunu da hazırladıktan/bulduktan sonra sistemine entegre ediyorsun. Şimdi yarı-otomatik bir sistemin bulunuyor. Bir bankadan sanal pos satın alıp onun api'sini ne sistemine koyduktan sonra siten kendi kendine domain+hosting satacak hale geliyor.
bahadir75
Yeni Kullanıcılar
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : 25, 2007, 11:33:03 pm »

Arkadaşlar,
zaten benim bir resellerim var, az buçuk php ile birşeyler de yapıyorum. Plesk ve diğerlerinden de haberdarım. Ancak çekindiğim nokta, dedicated aldıktan sonra, siteye bağlanan müşteriler için hazırlayacağım arayüzden otomatik olarak satın alınan domain ve hostları nasıl plesk'e tanıtacağım. Sorum bu kadar dı, bu  işten para kazanmak istiyorum. Tüm problem bu.
sergede
Yeni Kullanıcılar
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : 18, 2007, 08:50:15 am »

Bende hostingciyim sana tavsiyelerim,

1-Serverını 1 ay deneme sürecine al dene uptime oranlarına bak devamlı down oluyorsa yani uptime oranı azsa firmanı değiştir
yeni bir firmaya geç.
2-Online domain kaydı otomatik hosting hesabı açma kapam için dünyaca ünlü şirketlerin bile kullandıgı AWBS denen bir sistem var onu kullan türkiyedede kuran firmalar var hemde garanti pos kredi kartlı satış sistemi entegre ediyorlar buda sana kredi kartlı versionu 300 ytl ye filan gelir.tek seferlik
3-Awbs satış scriptine iyi bir tema düzenle ve koy bu çok öenmli seni dier firmalardan ayırna fark
4-7/24 destek çok öenmli artık kesinlikle msnin başında olmasan bile açık olması ve devamlı ticketları cvplayıp msn ve tel destek vermen çok öenmli
5-İnsanlar karşısında bilen birini göürürse daha çok hoşlarına gider ögren devamlı ögren php asp kitaplar oku photoshopa yönel bütün hazrı scriptleri incele zaten türkiyede hostin alanların yüzde 95i  hazır script kuruyor bütün sorunlar onun üzerine gelir
6-Kesinlikle panelin cpanel olsun türkçeli yani rvskinli olanı serverın windows 2003 içine sql yüklenmiş versionuyla bölece hem windows hemde linux servera para ödemmessin ayr ayrı hemde müşterlerin memnun olur hemde daha güvenlikli
7-reklam en öenmlilerinden biri hiçbir zamn reklamdan kaçınma 30 40 ytl ye reklam alan 30.000-40.000müyeli siteler var onlara reklam ver
8-Bir çok hosting üzerinde kurulumuş firmalrın rekabet içinde oldugu site var hosting aram bulma sitesi onların hepsine güzel bir şekilde kayıt ol paketlerini ekle reklam ver paran varsa

Bunları uygularsan emin ol para kazanırsın bol şanslar....
Sayfa: [1] Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

Turk-Php.Com Forum | SMF Forum Software © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.