Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
July 09, 2008, 05:55:53 am
42749 Posts in 8091 Topics by 17932 Members
Latest Member: codder
Turk-Php.Com Forum  |  Yardım Forumları  |  Linux/Unix Yardım Forumu  |  arkadaşlar yeni başlıcam LINUX SUSE 10 nasıl « previous next »
Pages: [1] Print
Author Topic: arkadaşlar yeni başlıcam LINUX SUSE 10 nasıl  (Read 610 times)
yolcu
PHP Öğrencisi
*

View Profile WWW
arkadaşlar yeni başlıcam LINUX SUSE 10 nasıl
« on: October 02, 2006, 07:10:01 am »

arkadaşlar iyi derecede php programcısı sayılırım bundan dolayı 3 tane linuz serverim var ama linuz den anlamadığım için 1 dk. işi yapması için server firmasını günlerce beklemek zorunda kaldığım oluyor linuxten uzak linuxe masaüstü bağlantısı yapılabiliyormuş bundan dolayıdır linuxa başlamaya karar verdim netten suse 10 u 5 tane iso dosyası olarak indirdim cdlere kopyalıcamda bu suse iyimidir yoksa en iyisi şudur diyebileceğiniz varmı?

zombie
Global Moderatör
*

View Profile
Ynt: arkadaşlar yeni başlıcam LINUX SUSE 10 nasıl
« Reply #1 on: October 03, 2006, 08:59:17 am »

artık linux sürümleri eskisi gibi karışık değil, windowsu kullanabilen biri en azından linuxa başlangıç için çok zorlanmaz. windowsu bile çok iyi bilmeyen bir arkadaşım linux kurdu geçen gün, windowstan daha çok sevdi. ubuntu, knoppix, suse iyidir.

MeW
PHP Memuru

View Profile WWW
« Reply #2 on: October 03, 2006, 10:15:41 am »

Tüm dağıtımların artıları eksileri var. Ama temel olarak hepsi aynı çekirdeği ve grafik arayüzü kullandıklarından pek de birşey değişmiyor ilk başta.

Bu arada uzak masaüstü bağlantısı yapmak için sistem değiştirmeye gerek yok. Tüm sistemlerden tüm sistemlere bağlanabilirsin. Kullanılan protokoller hepsinde aynı. (( Bu lafımı yanlış anlama Smiley Tabi sen yine de açık kaynak bir işletim sistemi kullanmanın hazzını ve rahatlığını yaşamak için Linux'a geç.))

Master Jedi
Yeni Kullanıcılar
*

There is a Bug!!!!

View Profile WWW
« Reply #3 on: December 04, 2006, 08:18:17 pm »

ilk kez linux le tanışacaksanız belki bir Live dağıtımı deneyebilirsiniz...mrneğin Knoppix bence live dağıtımların en iyisi..bunlarda yapacağınız bir kaç ısınma hareketi sizin açınızdan iyi olacaktır.ama arkadaşlarımızın da vurguladığı gibi linux artık o kadar karışık değil(en azından grafik arabirim:)) ) suse debian tabanlı güzel ve anlaşılır bir dağıtım bence..hele kurulumu MSN messenger ı kurmaktan farksız..Smiley

sizin açınızdan güzel bi deneyim olacaktır..

iyi çalışmalar dilerim...
Quadim
PHP Stajyeri
**

View Profile
« Reply #4 on: December 05, 2006, 07:23:44 pm »

Mandrake kullanmanı onerırım. Ama su anda adı degıstı we paralı oldu Sad
Suse a gelınce sanırım ınternetten program guncellemelerı (paketler) ucretlı bır sısteme gectı. Tabı tum paketler değil. Ama inan windowstn daha iyidir..
Pages: [1] Print 
« previous next »
Jump to: