|
Yazan
|
Konu: değerleri tarih olarak db ye nasıl kaydederim.Değerler dışarıdan girilecek (Okunma Sayısı 556 defa)
|
sdemirel
Yeni Kullanıcılar
|
combolardan baslangıc ve bitis tarihini seçiyorum.bunlar int değerler olduğu için datetime tipine çevrilmesi lazım ki db ye kaydedebileyim Bu çevirme işlemini hangi fonksiyonlaa yapabilirim mktime() unix timestamp'a çeviriyor ama onuda normal date tipine çevirmek lazım bu konuda yardımlarınızı bekliyorum
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
raincu
|
forumda bu konu hakkında büssürü başlık var, onları aratırsan bilgiye ulaşabilirsin.. nerden biliyorsun diyceksin, çünkü; geçenlerde aynı konu hakkında benimde bilgiye ihtiyacım vardı, burada aradım buldum, olduğuna eminim yani..  hadi kolay gelsin..
|
|
|
|
|
|
ANLADIM İŞİ ; SANAT ALLAH I ARAMAKMIŞ ! GERİSİ BOŞ, ÇELİK ÇOMAKMIŞ.. (nfk)
|
|
|
sdemirel
Yeni Kullanıcılar
|
php yardım formunu komple 3 defa taradım genelde localtime ile ilgili başlıklar var benim öğrenmek istediğim konu ile ilgili bir başlık bulamadım .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
raincu
|
yazdığım bir koddan örnek veriyorum galiba bu işini görür.. <?php
$date = "12/09/2006";
list($gun, $ay, $yil) = split('[/.-]', $date);
$tarih ="$yil-$ay-$gun";
echo $tarih;
?>
|
|
|
|
|
|
ANLADIM İŞİ ; SANAT ALLAH I ARAMAKMIŞ ! GERİSİ BOŞ, ÇELİK ÇOMAKMIŞ.. (nfk)
|
|
|
sdemirel
Yeni Kullanıcılar
|
Galiba yanlış anlattım verdiğin kodlarda elde ettiğin $tarih değişkenini database de smalldatetime olan bir colon a girebilmek istiyorum ama değeri string gördüğü için sürekli 01.01.1900 giriyor. $tarihteki değişkenin içeriğini bişekilde smalldatetime çevirmek lazım ama php de öyle bir veri tipi yok (bildiğim kadarıyla).Şimdi ne yapmalıyım üzerinde işlem yapmak istediğim için string olarak db de tutmak istemiyorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sdemirel
Yeni Kullanıcılar
|
<? $baslangic=$basay-$basgun-$basyil; $bitis=$bitgun-$bitay-$bityil; include "baglanti.php"; $proc3=mssql_init("sp_garanti_ekle",$s); mssql_bind($proc3,"@barcodno",stripslashes($barcodno),SQLINT4,false,false); mssql_bind($proc3,"@baslangic",stripslashes($baslangic),SQLINT4,false,false); mssql_bind($proc3,"@bitis",stripslashes($bitis),SQLINT4,false,false); $sonuc3=mssql_execute($proc3); mssql_close() or die("database kapatılamadı"); ?>
verdiği hata Warning: mssql_execute() [function.mssql-execute]: message: Error converting data type int to smalldatetime. (severity 16) in C:\Inetpub\wwwroot\at\frm_pc_ekle.php on line 76 Warning: mssql_execute() [function.mssql-execute]: stored procedure execution failed in C:\Inetpub\wwwroot\at\frm_pc_ekle.php on line 76
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 29, 2006, 10:14:27 am Gönderen: sdemirel »
|
|
|
|
|
|
|
|
MeW
|
veritipinin olması gibi bir durum gerekmiyor zaten. sen veri tabanına girerken gün.ay.yıl şeklinde girersen girer. ((bu dediğim MySQL için geçerli. m$ yine saçma bir kısıtlama yapmış olabilir.)) strtotime() fonksiyonu da bir ihtimal işini görebilir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |