|
|
|
Yazan
|
Konu: count ekleyemiyorum (yine birleştirme sorugu) (Okunma Sayısı 694 defa)
|
|
enginna
|
ya arkadaşlar yapan nasıl yapıyor anlamıyorum dellenecem ya şu ramazanda bunalıma girdim iki gündür. bu sorgu niye çalışmıyor hatam nerede? amacım en çok yorum alan yazıları bulmak. <?php select yazi.si, yorum.yazino, count(yorum.yazino) as toplam from yazi, yorum group by yorum.yazino where yazi.yazino=yorum.yazino order by toplam desc ?> denemediğim şekil kalmadı. öyle yaptım böyle yaptım bir türlü olmuyor. mysql_error ile verdiği hata You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'where yazi.yazino=yorum.yazino order by toplam desc' at line 1 teşekkürler
|
|
|
|
|
|
bir fikrim var. internetteki siteleri kaydeden bir site yapalım. isteyen bu siteler içinde arama yapsın. sitenin domaini'de google.com olsun nasıl? 
|
|
|
|
|
|
enginna
|
yine olmadı hata devam ediyor. teşekkürler
|
|
|
|
|
|
bir fikrim var. internetteki siteleri kaydeden bir site yapalım. isteyen bu siteler içinde arama yapsın. sitenin domaini'de google.com olsun nasıl? 
|
|
|
huseyinalb
Yeni Kullanıcılar
|
<?php select yazi.si, yorum.yazino, count(yorum.yazino) as toplam from yazi, yorum where yazi.yazino=yorum.yazino group by yorum.yazino order by toplam desc ?>
şeklinde olmalı. Kusura bakma görmemişim sorgunun sonundaki order by ı. Tabloları yarattım boş olarak ve denedim bunu, çalıştı. (mysql 5 te)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
enginna
|
tekrar teşekkürler fakat yine olmadı. aynı sorguyu denemiştim bende ama hata veriyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
raincu
|
where yazi.yazino=yorum.yazino alan isimlerinin aynı olmasından kaynaklanıyor olabilirmiii?   diye düşündüm.. bir dene istersen..
|
|
|
|
|
|
ANLADIM İŞİ ; SANAT ALLAH I ARAMAKMIŞ ! GERİSİ BOŞ, ÇELİK ÇOMAKMIŞ.. (nfk)
|
|
|
|
enginna
|
raincu teşekkürler fakat sorun oradan değil. şu şekilde muratmoon halletti çok sağolsun. belki başkalarınada lazım olur. <?php SELECT yazi.yano, yazi.yabaslik, COUNT(*) yorumsayisi FROM yazi INNER JOIN yorum ON yazi.yano = yorum.yano GROUP BY yazi.yano ORDER BY yorumsayisi DESC LIMIT 0, 5 ?> teşekkürler
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
|