|
|
|
Yazan
|
Konu: Php de resim upload etmede problem!!! (Okunma Sayısı 1801 defa)
|
mustillik
Yeni Kullanıcılar
|
Arkadaşlar,sorunum çok acil ve ciddi neden olduğunu bilmiyorum.Php yi öğrenmeye çalışıyorum.Bu arada tasarımını yaptığım ve arkadaşıma kodlamasını yaptırdığım sitede yapmam gereken bir değişiklik vardı. Yönetici panelinde ürün ekleme sayfasına girdiğimde,ürün ile ilgili 1 resim upload edebiliyorum.Müşterimin yoğun baskısı sonucu bu sayıyı 5 e çıkarmaya çalışıyorum.Phpmyadmin de varolan resim tablosunun altına resim2 resim3 resim4 resim5 diye açtım.gerekli eklemeleri de hem yönetici paneline hem de resimlerin görüntülenmesi gereken "detay.php" sayfasına yaptım.Fakat bir türlü serverda belirttiğim klasöre upload ı yapmıyor... İlginç olan şey daha önce upload ettiği resimi yine upload ediyor benim yaptığım eklemelerdeki resimleri eklemiyor.Zip li dosyaya yönetici panelindeki "ue2.php" adlı dosyayı ve görüntüleneceği "detay2.php" dosyasını ekledim.BU ARADA "yeni.php" adlı dosya da uploadı komutlayan kodlamalar var.... YARDIMCI OLABİLECEK ARKADAŞLARDAN ÇOK ACİLEN YARDIM BEKLİYORUM. HERKESE ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.... http://www.php.org.tr/components/com_simpleboard/uploaded/files/phpkod.zip
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mudkicker
Arif Ender
Admin
Mastered PHP
|
html deki file dosyalarını bir array ismi haline sokacaksın örenğin name="file[]" gibi.
daha sonra foreach gibi bir döngüyle hepsini upload edeceksin. arşivde ve hatta bu yeni forumda bununla iligli örnek/ler mevcut.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Witkey
Ziyaretçi
|
 Umarım bu kod sana yardımcı olur arkadsım  sadece mantıgını anlaman acısından yazıyorum ! <?php // Witkey - PHPonline@msn.com // Multi dosya yükleme :)
// Bismillahirrahmanirrahim.
$ds = "3"; // Dosya Sayısı $dizin = "yuqle";
Echo "<form enctype=\"multipart/form-data\" action=$PHP_SELF method=post>"; for($a=0;$a<$ds;$a++){ Echo "<input type=file name=dosya$a><br>"; } echo "<input type=hidden name=onay value=onay>"; Echo "<br><input type=submit value=gonder></form>";
if($onay == "onay") { for($b=0;$b<$ds;$b++) { $dosya = "dosya".$b; if(is_uploaded_file($_FILES[$dosya]['tmp_name'])){ @move_uploaded_file($_FILES[$dosya]['tmp_name'],$dizin."/".$_FILES[$dosya]['name']) or die ("ERROR"); } } // for bitti } // if bitti ?>
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
|