|
|
|
Yazan
|
Konu: ubuntu yardım (Okunma Sayısı 1268 defa)
|
Crafts
PHP Öğrencisi
|
artık bilgisayar=windows kafesinden çıkmanın zamanı geldi diye düşündüm ve linux a geçmeye karar verdim zaten pc de oyun oynamıyorum windows öyle çok işime yaramıyor  ubuntu.com sitesinden ev adresime cd istedim ve ücretsiz olarak gödnerdiler bilgisyara kurdum fakat linux hakkında çok yetersizim language support bölümünden dil türkçe seçili kurulurkende türkçeyi seçtim fakat kurulum bitti sistem başlayınca herşey ingilizce.nasıl türkçe yaparım? ve en önemlisi adsl ethernet modemim var ama internete bağlanamıyorum nasıl bağlanırım?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aziz
|
ben ubuntuyu kurarken adsl (network) yapılandırmasını kendi yapmıştı sorunsuz olarak. 127.0.0.1 (localhost) üzerine Sanırım soruyordu kurulumda. Dil ayarlamasını ubuntunun içinde yapacaksınız, yukarıdaki menüde dil paketleri var. Orada Türkçe yi seçerseniz kuracaktır. Ancak CD den mi kurar online mı bilemiyorum. O yüzden hem güncellemeler ve yamalr için, hem driver lar vs. için siz ilk önce internet bağlantınızı yapılandırmaya bakın.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Master Jedi
Yeni Kullanıcılar
There is a Bug!!!!
|
selam ben de (x)ubuntu kullanıyorum..mesajınızı gördüm cevap yazayım dedim.. ifconfig -a yazarak o anki donanım durumunuzu görün.. eth0 gibi bir ethernet aygıtı sistem bulduysa sudo dhclient -q eth0 diyerek devam edin..sorunsuz bir şekilde internete bağnacaktır. deneme için nslookup www.kde.org gibi bir şey deneyebilirsiniz./etc/resolv.conf dosyasına nameserver 10.0.0.2 nameserver 212.156.4.1 nameserver 212.156.4.4
satırlarını ekleyin..ama bunlar örnektir yani 10.0.0.2 benim şu anki modemimin IP numarası siz kendi modeminize göre yapın.diğer iki IP de TTNET in dns leridir.. umarım işinize yarar..iyi çalışmalar dilerim...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
majeste-alp
Yeni Kullanıcılar
|
C: ye format attim ubuntum kayboldu ne yapmaliyim tesekkürler simdiden yardimlariniz icin.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MercilessTurk
|
C: ye format attim ubuntum kayboldu ne yapmaliyim tesekkürler simdiden yardimlariniz icin.
Açılış yöneticisi windows tarafından silindiğinden bu olmuştur. Burada bir makale var nasıl tekrar açılış yöneticisini yükleyeceğinle ilgili. Ama ubuntu cdsi ya da dvd si ile pc yi başlatıp rescue seçeneğine girdiğinde re-install boot loader gibi bişeyler varsa oradan kısa yoldan halledebilirsin. Mandriva da o şekilde hallediyorum ben. Kolay gelsin.
|
|
|
|
|
|
BlogTo follow the path look to the master, follow the master, walk with the master, see through the master, become the master.
|
|
|
engin
Admin
|
|
|
|
|
|
|