|
|
|
Yazan
|
Konu: Acces to MySQL Güncelleme (Okunma Sayısı 1325 defa)
|
|
menala
|
Merhaba Arkadaşlar;
Sorunumu şöyle acıklayayım; şimdi 2 ayrı yerde bulunan 2 pc 'de .mdb (access) veritabanı var. ve bunlara hergun yeni veriler ekleniyor. bir de host 'ta mysql veritabanı var. yapmam gereken access teki verileri mysql e tasımak. ancak bu hergun, gun sonunda, sadece o gune ait verilerin mysql veritabanının sonuna eklenecek sekilde olmalı. yani hergun verilerin tamamı değil sadece o gune ait veriler eklenecek.
şimdi ben bu verileri nasıl host 'taki (mysql) veritabanına tasırım? Php ile o pc de bulunan .mdb veritabanını (mesela bu .mdb masaüstünde kayıtlı olsun) okuyabilir miyim?
çok acil çözüm bulmam lazım... şimiden tesekkur ederim....
|
|
|
|
|
|
[color=CCCC00]menala[/color] Koşarken Yavaşlar Gibi...
|
|
|
Witkey
Ziyaretçi
|
Google üzerine arama yapabılırsın forumda boyle bır baslık netaslan tarafından acılmıstı onu ınceleyebılırsın oraya gereklı programları da yazmıştım.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
menala
|
Google üzerine arama yapabılırsın forumda boyle bır baslık netaslan tarafından acılmıstı onu ınceleyebılırsın oraya gereklı programları da yazmıştım.
ama benim sorunum cok farklı... access teki veri tabanını mysql e ceviriyorum zaten. asıl sorun local olarak bilgisayarda (access e) girilen verilerin host taki mysql e aktarılması... bunu nasıl yapacagım... yani sen şimdi kendi bilgisayarında .mdb ye her gun veri giriyorsun... ve her aksam da internet e baglanıp bu yeni verileri host taki mysql e aktaracaksın... acıklaması biraz zor ama anlamadıgınız yerleri sorun ben burdayım daha:)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Witkey
Ziyaretçi
|
Anladım anladım da İşte bu istediginiz tam bır problem  Allah yardımcınız olsun . Sourceforge.net üzerindekı projelerı ıncele ve Google'nin altını ustune getır. Başka caren yok sanırım
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
menala
|
Anladım anladım da İşte bu istediginiz tam bır problem  Allah yardımcınız olsun . Sourceforge.net üzerindekı projelerı ıncele ve Google'nin altını ustune getır. Başka caren yok sanırım valla kac gundur altını ustune getiriyorum... hatta ustu tekrar uste cıktı  ama hala bi sonuc bulamadım... boyle bişey yapmış kimse yok mu yaa... Lütfen yardııımm....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mudkicker
Arif Ender
Admin
Mastered PHP
|
şöyle birşey olabilir ama karışık da olabilir. biliyorsunuz windows da schduled task var. bununla crontab gibi bir php scripti çalıştıraiblirsiniz.
php scripti içinde günlük access verilerini okuyup hosta bağlanıp oradaki mysql e insert yapman gerekebilir. biraz kastırıcı gibi ama daha otomatik bir sistem aklıma gelmiyor...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
isinan
PHP Öğrencisi
|
ama benim sorunum cok farklı... access teki veri tabanını mysql e ceviriyorum zaten. asıl sorun local olarak bilgisayarda (access e) girilen verilerin host taki mysql e aktarılması... bunu nasıl yapacagım... yani sen şimdi kendi bilgisayarında .mdb ye her gun veri giriyorsun... ve her aksam da internet e baglanıp bu yeni verileri host taki mysql e aktaracaksın... acıklaması biraz zor ama anlamadıgınız yerleri sorun ben burdayım daha:) Sizin sorununuz accessteki gunluk verileri cekmek ise bunu ancak siz yapabilirsiniz cunku bizim access databaseiniz hakkinda hic bir bilgimiz yok.Yani oradaki tablolar sutunlar hep sizin bilginizde. Oradaki sutunlara gore bir sorgu olusturup cikan verileri belki gecici bir text dosyasina atip sonra da mysql e yazdirmak. Teorik olarak php ile odbc yoluyla accesse baglanabilir veri cekebilir ve yine php ile mysqle baglanip ayni verileri yazdirmalisiniz. Bunu gunun belli vakitlerinde duzenli yapmanin yolu linuxda crontab, windows ta ise scheduled tasks (yukarida soylendigi gibi).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
muratmoon
|
Yada bilginiz varsa bir program oluşturursunuz (script değil windows ugulaması), bu uygulama sürekli çalışır ve istediğiniz saatlerde access veritabanına bağlanır. Bilgileri okur. Mysql sunucusuna kayıt için; sunucuda bulunan bir php scriptine querystring ile gönderir.
Bu tip bişeyi burada yardım isteyerek yaptırmanız zor. Ciddi bir iş ise projeler bölümüne yazmanızı öneririm.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
|