mrb, "neden c++ varken diğerleri" biraz tuhaf bir soru olmuş

bu neden windows varken başka os lar yapılmış gibi birşey oluyor, bu sadecce benzetmeydi ama her programlama dilinin güçlü olduğu, eksik kaldığı konular var, bu da başka programlama dillerinin oluşmasına neden olmuştur. mesela en basit örnek php dir, php tamamen perl den türemiştir, ama perl php ye göre çok daha karmaşıktır, öğrenmesi php den kat kat daha zordur.
c++ gerçekten iyi bir programlama dili, visual basicle karşılaştırılamaz bile, visual basic basit masa üstü programlar için, ben kullanmadım, bilmem ama visual basic ile yapılmış karmaşık bir program duymadım açıkçası. matlab ile uğraşmışsanız zaten c++ a fazla uzak değilsinizdir, zaten matlab da c++ betikleri bile kullanabiliyoruz. c++ a geçişiniz bence çok zor olmayacaktır.
bana göre programlamada olması gereken tek şey programlamanın mantığını bilmek.
mesela c++ builder kullanıyorum, c++ c ve c++ dilini temel alır, delphi ise paskal ı temel alır, açın ide leri bakın ikiside baştan sonra aynı, borland firması yapıyor bunları. yani hangisini kullanmalıyım diye çok da düşünmemek gerekir bence. c++ iyi bir tercih olabilir.