Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
05, 2008, 08:17:23 pm
42717 Mesaj 8081 Konu Gönderen: 17909 Üye
Son üye: bytasarimci
Turk-Php.Com Forum  |  Yardım Forumları  |  Diğer Programlama Dilleri Yardım Forumu  |  C++ varken neden Visual Basic vb...? « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Yazdır
Yazan Konu: C++ varken neden Visual Basic vb...?  (Okunma Sayısı 732 defa)
Matlabmania
Yeni Kullanıcılar
*

Üyelik Bilgileri
C++ varken neden Visual Basic vb...?
« : 26, 2006, 07:56:32 am »

Herkese selamlar;
Benim ucundan JavaScript bilgim, 3 yıldır uğraştığım bir MATLAB bilgim ve 1-2 haftalık form oluşturabilecek bir php bilgim var. Ama ben artık kendi halinede bağımsız, kapsamlı masaüstü programları yazmak istiyorum. Algoritma bilgime çok güveniyorum fakat bu kadar fazla programlama dili olması benim kafamı biraz karıştırıyor. Şimdi okuduğum makaleler içerisinde anladığım kadarıyla öğrenmem gereken dil C++. Fakat anlayamadığım şey, eğerki C++ bunların en kapsamlısı ise niçin insanlar delphi, visual basic..vb. programlarını tercih ediyorlar. Acaba çok geçerli nedenleri var mı, belki bu nedenler benimde bu programlardan birini tercih etmeme yardımcı olabilir. Herşey kontrolüm altında olmalı, kolum her yere uzanmalı, C++ ile bu mümkün mü??? Başlayabilir miyim?(Visual basic, delphi, javascript .. vb kullananların savunmalarına ihtiyacım var) 
zombie
Global Moderatör
*

Üyelik Bilgileri
Ynt: C++ varken neden Visual Basic vb...?
« Yanıtla #1 : 26, 2006, 08:52:47 am »

mrb, "neden c++ varken diğerleri" biraz tuhaf bir soru olmuş Smiley bu neden windows varken başka os lar yapılmış gibi birşey oluyor, bu sadecce benzetmeydi ama her programlama dilinin güçlü olduğu, eksik kaldığı konular var, bu da başka programlama dillerinin oluşmasına neden olmuştur. mesela en basit örnek php dir, php tamamen perl den türemiştir, ama perl php ye göre çok daha karmaşıktır, öğrenmesi php den kat kat daha zordur. 

c++ gerçekten iyi bir programlama dili, visual basicle karşılaştırılamaz bile, visual basic basit masa üstü programlar için, ben kullanmadım, bilmem ama visual basic ile yapılmış karmaşık bir program duymadım açıkçası. matlab ile uğraşmışsanız zaten c++ a fazla uzak değilsinizdir, zaten matlab da c++ betikleri bile kullanabiliyoruz. c++ a geçişiniz bence çok zor olmayacaktır.
bana göre programlamada olması gereken tek şey programlamanın mantığını bilmek.

mesela c++ builder kullanıyorum, c++ c ve c++ dilini temel alır, delphi ise paskal ı temel alır, açın ide leri bakın ikiside baştan sonra aynı, borland firması yapıyor bunları. yani hangisini kullanmalıyım diye çok da düşünmemek gerekir bence. c++ iyi bir tercih olabilir.

Matlabmania
Yeni Kullanıcılar
*

Üyelik Bilgileri
Ynt: C++ varken neden Visual Basic vb...?
« Yanıtla #2 : 27, 2006, 06:12:16 pm »

Selam;
Öncelikle yanıtın için teşekkürler. Gayet aydınlatıcı bir açıklama olmuş. Anladığım kadarıyla benim için en iyisi MATLAB bilgimi C++ la birleştirmek olucak. Sadece sizin açıklamanız yeterli oldu sanırım. Zaten benimde düşündüklerimi desteklemiş oldu. E o zaman yarın  C++ ile "Hello world " demeli.  laugh
Sayfa: [1] Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

Turk-Php.Com Forum | SMF Forum Software © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.