|
Author
|
Topic: java mı? c++ mı? (Read 2361 times)
|
|
enginna
|
arkadaşlar şimdi de bunda kararsızım. 3-5 satır php bilgim var. biraz hızlı ilerleyebileceğim ve güzel işler yapabileceğim hangisidir? java mı, c++ ' mı? teşekkürler
|
|
|
|
|
|
bir fikrim var. internetteki siteleri kaydeden bir site yapalım. isteyen bu siteler içinde arama yapsın. sitenin domaini'de google.com olsun nasıl? 
|
|
|
zombie
Global Moderatör
|
bana göre programlamanın mantığını öğrenmek programlama dilini öğrenmekten daha önemli, zaten mantığı kavradıktan sonra başka bir programlama diline geçiş yapmanız gerekse bile çok zorlanmazssınız. c++ ı öneririm, bugun en çok kullanılan dillerden biri, windows, linux işletim sistemlerinin büyük çoğunluğu c/c++ ile yazılıyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
enginna
|
evet fakat java ilede çok güzel işler yapılıyor. gelecek te vaadediyor açık kaynağada geçti bildiğim kadarıyla. hangisini daha kolay öğrenirim? bu biraz önemli benim için
|
|
|
|
|
|
bir fikrim var. internetteki siteleri kaydeden bir site yapalım. isteyen bu siteler içinde arama yapsın. sitenin domaini'de google.com olsun nasıl? 
|
|
|
|
SkorP
|
öncelikle ne kodlamak istedigini biliceksin?? c konusu acmissin simdide bu, ne kodlamak istiyorsunki? hardware e yakin kodlucaksan c / c++ ögren ama windows da calisicak programlar programlicaksan c#, java ögren
bu programlama dilleri php gibi kolay diller degiller ondan önce ne yapmak istedigini bil sonra o konu hakkinda bilgiler edin. sonucta ögrnemen baya vaktini alicak, ondan ilerde sade windows programlari kodlucaksan c++ ögrenmeen gerek yok.
hangisi kolay demissin ikiside zor.
|
|
|
|
|
|
<?php echo "nobody is perfect"; ?> http://www.skorp.eu.... klavyesi olan kendini phpci zanmaya basladi nere gidiyor bu php .....
|
|
|
Witkey
Guest
|
Önerim ikiside olacaktır Enginna hocam (: bende javaya ufak ufak başlayacağım.
İyi çalışmalar, Onur Yerlikaya
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
enginna
|
arkadaşlar benim yapmak istediğim php'den başka herhangi bir masaüstü programlama dilini bilmek. amaç bu. yani şunu şunu yapacam diye birşey yok. masaüstü programları yazabileceğim geleceği olan bir dil istiyorum. birde javanın öğrenimi daha kolay diye duymuştum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MeW
|
Seçenekler dışında bir öneri olacak ama başlangıcı kolay olsun, geleceği olsun, her istediğimi yapsın tarifine uyan Python diye bir dil var. Temiz kod yapısı, cümle yapısının basit ve anlaşılır olması, açık kaynak olması ve buna bağlı geniş kütüphane desteği, her platformda çalışabilmesi ilk anda akla gelen güzellikleri. Hem web, hem masaüstü uygulamaları yapılabiliyor olması da başka bir özelliği. Python 'ı atlama derim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CoDeDaNCeR
Guest
|
ben de senin gibi bir masaüstü prog. dili öğrenmek istiyordum, visual basic seçtim. gelecekte çok daha vazgeçilmez bir dil olacağı söyleniyor onun için seçtim. ayrıca asp ile uğraşmıştım vbscript biliyorum o yüzden de benim daha kolayıma geldi. bir de javascript ile uğraşmış birinin vb öğrenmesi daha kolay hatta javascriptten daha kolay çünkü IDE var vb'de ve onu kullanarak form elemanlarını ekleyip özelliklerini belirliyorsun. bir tek database kalıyor SQL biliyoruz biraz da ADO öğreNdik mi tamamdır. ama windows apileri var hiç bilmediğimiz onları da öğreneceğiz. ben vb diyorum
kafanı biraz daha karıştırabildiysem ne mutlu bana:)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
enginna
|
Python'a biraz baktım bana biraz uzak galiba. internette pek döküman bulamadım. yani ısınamadım bu Python'a  java'yamı başlasam ne yapsam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jpc
Emir Bostan
Yeni Kullanıcılar
|
Bütün platformlara yönelik çalışmak istiyorsan Java işine yarayabilir. C++ hakkında sağlıklı yorum yapacak kadar bilgim ne yazık ki yok  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ozguryazilim
Yeni Kullanıcılar
ÖZGÜR YAZILIM
|
eğer alt seviye işlemler ile uğramşayacaksan javayı kesinlikle tercih ediyorum java dilden ziyade bir platformdur j2ee.j2se,j2me java şu an bir çok alanda kullanılıyor iyi bir javaı olursan iş bulma sorunun olmaz çünkü java bir ihtyaç haline geldi artık ayrıca sadece iş içindeğil günlük yaşamın da da kullanabilirsin ben JAVA derim
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mudkicker
Arif Ender
Admin
Mastered PHP
|
Şu an bana sorsan ne üstünde ilgilenmek isterdin diye, direk JAVA derdim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
GaziMarşı
|
bende bir ara işim için cari hesap takibi gibi küçük programlar yazmak , hemde hobi niyetiyle arayış içine girmiştim. sonuçta yapmak istediğim basit şeylerdi veritabanı bağlantısı veriyi cek, adam et , ekrana bas, değiştir, sil vs... onun için visual basic öğrenmeye başladım. çünkü delphi , c ve java dillerini öğrenmem yapmak istediklerim için fazlaydı. aslına bakarsan önemli olan ne yapmak istediğindir. iş olsun diye başlama, düşlediklerini yapmak için başla...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LORDTEK
LORDTEK
PHP Öğrencisi
LORDTEK
|
Sen webçisin değil mi? C++ ile ne yapacaksın? web üzerinden hızlı bir şekilde donanım kontrolü mü? Yoksa desktop uygulamalarının web üzerinde çalıştırmak mı? Önce bunu seçmelisin. VB'den nefret ederim ama galiba yapacağın basit işleri VBScript ile web uygulamalarına entegre edebilirsin, yani işine yarayabilir. Ayrıca Java ile de Applet çalışmaları yapıp o alanı bu şekilde de kullanabilirsin. Benim sana kişisel tavsiyem C++'ı tercih etme. Java veya VB olabilir. Ama yok ben donanım kontrolü yapacağım ve çok hızlı olsun diyorsan iş değişir ve bizim tarafa gelirsin  "C/C++" Gereksiz yere kasmanın ve kastırmanın anlamı olmadığı için önce kendini ve yapacağın işleri tanımlayıp ardından seçim yapmak ZORUNDASIN. Şöylece özetleyeyim; C++ alanındaki uygulamayı VB ile yapmak imkansız gibidir. VB alanındaki uygulamayı C++ ile yapmak 10 kat uzun süreni alabilir. Başarılar...
|
|
|
|
|
|
LORDTEK
|
|
|
|
engin
|
Sen webçisin değil mi? C++ ile ne yapacaksın? web üzerinden hızlı bir şekilde donanım kontrolü mü? Yoksa desktop uygulamalarının web üzerinde çalıştırmak mı? Önce bunu seçmelisin. VB'den nefret ederim ama galiba yapacağın basit işleri VBScript ile web uygulamalarına entegre edebilirsin, yani işine yarayabilir. Ayrıca Java ile de Applet çalışmaları yapıp o alanı bu şekilde de kullanabilirsin. Benim sana kişisel tavsiyem C++'ı tercih etme. Java veya VB olabilir. Ama yok ben donanım kontrolü yapacağım ve çok hızlı olsun diyorsan iş değişir ve bizim tarafa gelirsin  "C/C++" Gereksiz yere kasmanın ve kastırmanın anlamı olmadığı için önce kendini ve yapacağın işleri tanımlayıp ardından seçim yapmak ZORUNDASIN. Şöylece özetleyeyim; C++ alanındaki uygulamayı VB ile yapmak imkansız gibidir. VB alanındaki uygulamayı C++ ile yapmak 10 kat uzun süreni alabilir. Başarılar... merak ettim bu yazdıklarınız ciddi miydi? yoksa laf olsun diye mi yazıyorsunuz?
|
|
|
|
|
|
Engin Dumlu engin ~ turk-php.com achilles ~ member.turk-php.com
|
|
|
|
 |