|
|
|
Author
|
Topic: Crontab sunucuyu zorlar mı? (Read 1001 times)
|
sourso
Guest
|
akşam saatlerinde yaklaşık 100 kişinin online olduğu bir internet sitem var. Sunucum eskiden daha kaliteliydi ve kullanıcı sayım azdı, ben de pek umursamıyordum performans olayını. Sonradan şartların değişmesiyle ana sayfanın yaratılma süresini düşürmek için çok uğraştım. 2 ile 6 saniye arası değişen bu zamanı 0.3 ün altına indirdim. Bunu öncelikle sql sorgu sayısını azaltarak (acemiliğimden kaynaklanıyormuş, yaklaşık 30 olan sorguyu 4e düşürdüm) ve anasayafadaki listelemeleri her seferinde veri tabanından çekmek yerine 5 dakikada bir yeniden yaratılan bir dosyadan alarak sağladım.
Şimdi şöyle bir sorunum var, bu güncellemeler esnasında cronttab kullanıyorum. Site en yoğun zamanlarında, yarım saatte bir tamamen erişilmez hale geliyor. Düzelmeye başlayınca online kullanıcı sayısının direk 3e 5e düştüğünü görüyorum.
Sunucu hizmeti veren şirkete durumdan bahsettim, şu anda inceleme yapıyorlar.
Crontab sunucuyu fazladan zorlar mı böyle?
Bir de şu var, e-posta gönderme. Saat başı 100 e-posta gönderen bir kod var, bir anda gönderiyor. Daha önceleri sunucu sahiplerinden çok azar işittim bu yüzden, bir seferde 10.000 mail gönderilir mi diye, böyle toplu mail atmak sunucuyu benim etkileneceğim şekilde zorlar mı?
yılda 80$ verdiğim bir yer olmasa bu durumu hiç buraya yazmazdım, adamlara bağırır çağırırdım ama bana bu fiyata bu hizmeti (5gb alan, 150gb bw ) vermeleri bu sorunları kabullenmemi sağlıyor...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mudkicker
Arif Ender
Admin
Mastered PHP
|
Crontab olayında, yaptırdığın işlem önemli. Mail de ise o kadar mail server'ı yorabilir tabii, bu kadar sağlam bir siteyse gerçekten optimizasyonu ve neler sunup neler sunamayacağını karşılaştırman lazım. Sonuçta şöyle düşün belki çoğu kullanıcının gereksiz bulduğu ve senin yaptığın ama bunun siteni bariz yavaşlattığı işlemler vardır. Bunları minimize etmeye çalış.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
SkorP
|
80 dolar kac euro yapiyor bilmiyorum ama 5 gb icin cok bir para, 60 euroya kendi root serverinizi ala bilirsiniz. hemde super hizli bi sekilde.
ilginizi cekerse , detaylari yazarim;)
|
|
|
|
|
|
<?php echo "nobody is perfect"; ?> http://www.skorp.eu.... klavyesi olan kendini phpci zanmaya basladi nere gidiyor bu php .....
|
|
|
|
muratmoon
|
Yıllık 60 euro mu? Yanlış anlaşılma olmasın.
Varsa öyle bi sunucu bende düşünürüm. Siz bi detayları yazın.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
SkorP
|
yanlis okumusum sorry;) tabiki ayda olcakdi. kahve icmeden yazarsam boyle olur tabi 
|
|
|
|
|
|
<?php echo "nobody is perfect"; ?> http://www.skorp.eu.... klavyesi olan kendini phpci zanmaya basladi nere gidiyor bu php .....
|
|
|
|
 |
|