Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
06, 2008, 02:13:09 pm
42719 Mesaj 8080 Konu Gönderen: 17914 Üye
Son üye: vS.
Turk-Php.Com Forum  |  Turk-PHP  |  Sizden Bize  |  Veri 2 Crypto & Crypto 2 Veri « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Yazdır
Yazan Konu: Veri 2 Crypto & Crypto 2 Veri  (Okunma Sayısı 636 defa)
mcwebteam
PHP Stajyeri
**

PHP && My-Sql && OOP && AJAX && FLEX

Üyelik Bilgileri WWW
Veri 2 Crypto & Crypto 2 Veri
« : 16, 2006, 10:09:48 pm »

Merhaba Arkadaşlar.

Sizlerle birşey paylaşarak sizlerden konu hakkında yardım almak istiyorum.

İki gündür belirli aralıkda bir sınıf üzerine kafa yoruyorum. Ne üzerine çalıştığım başlıkdan anlaşılıyordur.
Diyeceksiniz cryptolamak için birçok hazır script var ama ben kendim için birşeyler yapmak istedim.

Size biraz sınıf hakkında bilgi vereyim..

Sınıf dışarıdan gelen veriyi harf be harf ayırarak değerleri ord  tablosundaki karşılığına çeviriyor ve o kısımın ardından sınıfa dışarıdan gönderilen special karakter ekleniyor. Elde edilen aynı yöntemle  decimal değerine döndürülüyor buradan elde edilen aynı yöntemle hex değerine döndürülüyor. Buradan elde edilen değer gzcompress yöntemiyle sıkıştırılıyor ve base64 yöntemiyle tekrar şifreleniyor.

akış olarak şu şekilde

Veri -> ORD -> DEC -> HEX -> GZCOMPRESS -> BASE64_ENCODE

dönüşümünüde sondan başa doğru uygulatarak elde ediyorum. Tabi sınıfda verinin kaç kez şireleneceğide mevcut varsayılan değeri 1 , veri kaybı olmaması için sınıfın üzerinde varsayılan belirlenmesi daha iyi olur diye düşünüyorum.

şimdi şifreleme ve dönüşüm sırasında akışın bir noktasına bir müdahale yaptım  mantık çözülürse başka biri tarafından o noktasını bulamayacağı için bir şekilde engellemiş oldum tabi şimdilik ben öyle zannediyorum.

Şimdi sizden istediğim şu size şifrelenmiş bir metin verecem  metin 1 kere şifrelenmiştir.Şifrelenmemiş metinin karakter uzunluğu 12'dir.Bu metinin şifresi çözülebilir mi bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
Şifreli metin aşağıda şimdiden teşekkürler.

Kod:

eAEdxcENgDAQA8GW7hw74be1oET0XwKIx2h0GWfhUbgGnaC5keZ/50ZPcJ9PU7welAuO

Erdem
Php İzmir Grubu Kuralım (İzmir'den Arkadaşlarla)
http://www.a1tradenetwork.com
Jabber : mcwebteam@member.turk-php.com

http://www.youtube.com/v/jKaO_dyKIpA
zombie
Global Moderatör
*

Üyelik Bilgileri
Ynt: Veri 2 Crypto & Crypto 2 Veri
« Yanıtla #1 : 17, 2006, 04:51:19 pm »

merhaba, yazdığın crypto yu çözmek elbette ki mümkün, zaten çözülemeyecek bir crypto da yok (sadece zaman sorunu var, ama süper bilgisayarlar o sorunu da ortadan kaldırıyor.) burda önemli olan ne için yazdığın, eğer kendi siten, için bir güvenlik önlemi olarak düşünüyorsan bence iyi olur, hazır bazı algoritmalara göre daha da zayıf olsa da md5 e göre kendi algoritmanı kullanman tabi ki daha iyi.  ama amacın md5, sha1 tarzı bir şifreleme algoritması yazmak ise tabi ki gzcompress vs gibi hazır fonksiyon (crypto, algoritma...) kullanmanı önermem.

p.s: bende hobi olarak zaman zaman böyle algoritmalarla uğraşıyorum. ama sadece hobi, oturupta ciddi bir şey üreteyim diye uğraşmıyorum.(maalesef Smiley )

mcwebteam
PHP Stajyeri
**

PHP && My-Sql && OOP && AJAX && FLEX

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : 17, 2006, 05:10:59 pm »

tabiki zombie bende mesajımda iddalı sözcükler kullanmadım zaten, ancak yaptığım şifrelemenin siz arkadaşlar tarafından  denenip  çözülüp çözülemiyeceğini sizlerden olumlu veya olumsuz sonuç almak için bekliyorum.

sonuç itibariyle yukarıda şifreleme akışımı vermişim bir denerseniz memnun olurum, bu sayede çalışırlığını ve bir nebze olsun sağlamlığınıda kanıtlamış oluruz diye düşünüyorum.

Erdem
Php İzmir Grubu Kuralım (İzmir'den Arkadaşlarla)
http://www.a1tradenetwork.com
Jabber : mcwebteam@member.turk-php.com

http://www.youtube.com/v/jKaO_dyKIpA
war_bird
PHP Öğrencisi
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : 03, 2006, 11:45:46 am »

Şayet çözmeyi denemedim fakat;
3-4 kere üst üste şifrelerseniz daha güvenli olur gibime geliyor,
kriptoyu okumak için de 3-4 kere üst üste okursanız gerçek metne ulaşırsınız.

Benim md5'i 10 kere üst üste kullandığım günler de oldu.Paronoyaklık işte Smiley
Sayfa: [1] Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

Turk-Php.Com Forum | SMF Forum Software © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.