Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
04, 2008, 11:07:10 pm
42710 Mesaj 9329 Konu Gönderen: 17902 Üye
Son üye: Remark
Turk-Php.Com Forum  |  Yardım Forumları  |  Genel Yardım  |  Nedir bu işin sırrı? « önceki sonraki »
Sayfa: [1] 2 Yazdır
Yazan Konu: Nedir bu işin sırrı?  (Okunma Sayısı 3003 defa)
PHYSiCaL_MeM
Yeni Kullanıcılar
*

Üyelik Bilgileri
Nedir bu işin sırrı?
« : 18, 2005, 10:45:46 am »

Merhaba arkadaşlar. sanırım 6 - 7 aydır web ile cok cok yakından ilgiliyim. php & javascript konularında kendimi yetiştirmeye calısıorum + bir yandanda okul Smiley Sormak istediğim nedir bu işin sırrı? ilerde bu iş ile geçimimi sağlamayı planlıyorum. illede okul okumak zorundamıyız , illede elimizde bir belge olmak zorundamı. şu anda web bilgim orta düzeyde ancak deneyimsizlik var tabi. and. lisesi 1. sınftayım.Web tasarım & programlama şirketinde calısmak için neler gerekir kendimi ne kadar geliştirmem gerekir. vs. vs. sorular dahada coğalır. konu hakkındaki görüşlerinizi yazarsanız sevinirim. iyi calısmalar.

en son olarak msn den konustuğum daha bilgili kişiler yada kendini oyle gosteriyorlar konustukca moralim alt üst oluyor nedendir bilmiyorum ama işte oyle bir şey. eziliyoz anlıcağınız Smiley
« Son Düzenleme: 18, 2005, 10:51:35 am Gönderen: PHYSiCaL_MeM » Logged
oktay
Admin
*

Üyelik Bilgileri WWW
Ynt: Nedir bu işin sırrı?
« Yanıtla #1 : 18, 2005, 11:16:57 am »

Benim tavsiyem su anda bildiklerini gelistirirken bir yandan da daha yeni teknolojiler ogrenmeye calis. Ornegin PHP'nin yanina Java tabanli bir iki teknoloji ekleyebilirsen veya Microsoft teknolojileri bile olur (ben sahsen yapmam ama piyasada ise yarar). Bu sekilde kendini diger adaylardan biraz ayirmis olursun.

Madem lisedesin, kesinlikle yazin veya okuldan zaman buldukca staj gibi birseyler bul ve onunla ugras derim.

Son olarak.. Eger bu is konusunda ciddiysen. Kimsenin daha el atmadigi bir konu bulup o konuda ozgur yazilim lisansli bir uygulama hazirla. Bu kisiler cok cabuk taninip kesinlikle birisi tarafindan kapiliyor hemen.

Basarilar.

Oktay

Jabber:  oktay@member.turk-php.com

[color=666666]Oktay Altunergil, http://konspyre.org [/color][/size][/font]
PHYSiCaL_MeM
Yeni Kullanıcılar
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : 18, 2005, 11:52:48 am »

cok teşekkürler, staj konusunda sıkıntı çekerim gibime geliyor. bu konuda yalnızım, ailem neler yapabileceğim ve bilgisyar konusunda bilgili değil dolayısıyla bana destek veren birisi yok.  bu konuyu en detaylı sekilde araştırmam gerekiyor. soyle bir soru yoneltsem, benim durumumda olan arkadaşlarımız neler yapıyor, sizin gibi bu yollardan geçmiş büyüklerimiz neler yapmış. yazarlarsa sevinirim.
« Son Düzenleme: 18, 2005, 11:56:35 am Gönderen: PHYSiCaL_MeM » Logged
cemcem
PHP Stajyeri
**

the Coding is a Lifestyle

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : 18, 2005, 02:18:31 pm »

staj icin ben sana yardim ederim. hangi ildesin istanbul avrupa yakasinda oturuyorsan tatillerde gel ben sana yardim ederim

Impetus Plexsus
PHYSiCaL_MeM
Yeni Kullanıcılar
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : 18, 2005, 02:21:25 pm »

cemcem cok sağol. malesef illerimiz tutmuyor Sad taaa akdenizdeyim, Mersinde.. Sad
mudkicker
Arif Ender
Admin
*

Mastered PHP

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : 19, 2005, 11:49:33 am »

Merhaba arkadaşlar. sanırım 6 - 7 aydır web ile cok cok yakından ilgiliyim. php & javascript konularında kendimi yetiştirmeye calısıorum + bir yandanda okul Smiley Sormak istediğim nedir bu işin sırrı? ilerde bu iş ile geçimimi sağlamayı planlıyorum. illede okul okumak zorundamıyız , illede elimizde bir belge olmak zorundamı. şu anda web bilgim orta düzeyde ancak deneyimsizlik var tabi. and. lisesi 1. sınftayım.Web tasarım & programlama şirketinde calısmak için neler gerekir kendimi ne kadar geliştirmem gerekir. vs. vs. sorular dahada coğalır. konu hakkındaki görüşlerinizi yazarsanız sevinirim. iyi calısmalar.

en son olarak msn den konustuğum daha bilgili kişiler yada kendini oyle gosteriyorlar konustukca moralim alt üst oluyor nedendir bilmiyorum ama işte oyle bir şey. eziliyoz anlıcağınız Smiley

El elden üstündür çekirge Smiley o ezenleri boşver, ego tatmin etmekten başka birşey değil aynı şeyleri ben de yaşadım. Da nooldu? Daha da iyi oldu Smiley

Witkey
Ziyaretçi

E-Posta
« Yanıtla #6 : 19, 2005, 11:56:28 am »

Evet Mudkicker cok dogru soyluyor Smiley
Çok iyi oldugumu soylemıyorum php de ama kendımı sureklı olarak gelıstırıyorum...
Bir anımı anlatayım :

Aktifnuke editörlerinden biriyken Bir Güvenlik paketi cıkardım
İp Log tutan ve Ip banlama sistemi şimdi bana ilkel geliyor ama o zaman yenı baslamıstım ve ılk php ıle yazdıgım yazılımlardan bırıydı.Benim Okul ogretmenlerimden birine yolladım bunu ve ondan sonra hocam nasıl olmuş dedıgımde bana cins cins bakarak benım kullanmamı ıstermıydın dedı
Bende o günün hırsıyla canavar gibi calısıyorum php'ye Smiley Bir kac gun sonra da MYSQL'in ne oldugunu ogrenmıstım ( Daha ilk karşılaşmamdı bir Db ile ) hocam dedım php ile nasıl baglanabılırım Aldıgım cevap kotu oldu moralım bıraz bozuldu ama gene hırsım o oldu Smiley
" Şimdi bunu sana anlatmam 1 günümü alır. Anlatamam , üzgünüm"

Bir de yeri geldiginde gelin bize soru sorun diyen hocalar Smiley
Malesef bana realden yol gösteren olmadı Internetteki okudugum dokumanlardan yolu bulabildim.

PHYSiCaL_MeM
Yeni Kullanıcılar
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : 19, 2005, 12:36:24 pm »

witkey benimde reelden hiç arkadaşım olmadı kendimi internette bulduğum dökümanlarla geliştiriyorum ancak artık dökümanlar tükendi malesef Sad şu aralar javascript bilgimi geliştiriyorum bir kitap almayı düşünüyorum. anlayacağınız tam web canavarı olma yolunda ilerliyorum Smiley Javascripti de az cok oğrendikten sonra türkce bi şeyler kalmıyor ki buda ingilzce oğrenmemi gerektiriyor. yazın kurslara falan katılacam, lise1 i bi geçeyim dil sınıfına gidicem zati. Oğretmenler dilde tm de hayat bitti diyor ama dil i farklı amaclar doğrultusndak ullanmayı planlıyorum, anlarsınız işte Smiley . Herkese  bu yolda başarılar.
aziz
PHP Programcısı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : 19, 2005, 12:54:14 pm »

Merhaba,

Daha evvel gönderdiğin bir kodu okumuş ve hiçbirşey anlamamıştım, çünkü benden ileridesin  Wink Ben başlayalı 3,5 ay oldu ve elimden geldiğince çabalıyorum. Zeki biri olduğun eğilimlerinden belli...
Bu sana problem getirecektir, ilk önce bununla başedebilme yollarını öğrenmeye çalış.
İşin sırrı : "SABIR" ve "SÜREKLİLİK".
Bir üniversiteye , gidemeyecek bir sağlık sorunun, engelin olmadığı sürece GİTMELİSİN. Bu acı ama gerçek. Sana her zaman sorulan 2. soru "nereyi biritdin", "nereden mezunsun" olacak... Birincisi ise tabiki adın  Wink İş hayatında, sosyal hayatında, aile hayatında...
Eğer kendini saatlerce izahat vermekten kurtarmak istiyorsan ve iş ararken/işe girerken aynı şekilde ikna etmek için ayrı bir çabalamadan kurtarmak istiyorsan  bir yüksek okul bitirmelisin. O yüksek okul sana "muhtemelen" sosyal deneyimler dışında birşey kazandırmayacak. Ama dil dökmekten, izahattan kurtulacaksın... İnsanlar (çoğu/hemen hepsi) zekayı genelde belgelendirilmiş halde görmeyi isterler. Gerçi o belgenin "aptal" birisinde olmasına sık rastlansa da, en azından "çalışkan" olduğu ispatlanmış olur.
Sana  önerim bu yönde olur. Sabret, süreklilik göster , bunu belgelerle süsle ve "rahat yaşa" Smiley

Jabber:
xmpp:aziz@member.turk-php.com
Alihan ÇETİN
www.azizce.com
PHYSiCaL_MeM
Yeni Kullanıcılar
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : 20, 2005, 04:13:30 am »

anladım ne demek istediğinizi, Ülkemiz şartlarında malesef elimizde bir belge olmak zorunda... Ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin hesabı.
Witkey
Ziyaretçi

E-Posta
« Yanıtla #10 : 20, 2005, 12:23:58 pm »

Bunun ıcın kurslara gidip sertifika edinebilirsin Wink
Oytun Tez
Oytun Tez
PHP Memuru

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : 29, 2005, 07:58:39 am »

Merhabalar,
Ben de lise1 deyim..Anadolu lisesinde. (hazırlık okuyanlardan  Tongue )

Ben de bayadır hem programlama hem de web üzerinde çalışıyorum..
5.sınıfta QBasic ile başlamıştım bu işlere..Dosta program  Grin Grin Grin
Oytun Tez
Oytun Tez
PHP Memuru

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : 29, 2005, 08:06:39 am »

Merhabalar,
Ben de lise1 deyim..Anadolu lisesinde. (hazırlık okuyanlardan  Tongue )

Ben de bayadır hem programlama hem de web üzerinde çalışıyorum..
5.sınıfta QBasic ile başlamıştım bu işlere..Dosta program  Grin Grin Grin
Fakat qbasic beni baya geliştirdi, syntax gibi açılardan.

Qbasic den sonra programlama olarak delphi ye geçtim..Delphi çok iyi bir platform. Özellikle db uygulamaları üzerine çalışıyorum delphi de.Fakat tabi ne kadar başarılı olduğum büyüklerime nazaran meçhul  Grin

Web tasarım olarak da ilk önce asp ile başladım (sunucu taraflı olarak)..Asp ciddi anlamda phpden güçsüz kalıyor..Bir oyun sistemi yazıyordum asp de.Harry Potter ile ilgili bilenler bilir  Grin Asp o kadar yetersiz kaldıki anlatamam.Hadi ondan vazgeçtim phpnuke tarzı asp ile portal yazmaya başladım..Binbir hile ile yazıyordum portalı asp nin eksiklerinden dolayı.En sonunda dayanamadım ve php ye geçtim..Şimdi mutlu refah  kodlarımı yazıyorum.. Grin  Ama çok eksiğim var her konuda herkes gibi..
Umarım yakında da .net e geçeceğim.VB.net düşünüyorum.Hem visual basic de öğrenmiş olurum, hem de .net .Tabi böyle her platforma dağılmamak lazım.Birinde uzmanlaşmak lazım.Fakat emin olun hakkında bilgi sahibi olduğunuz diğer şeyler de web veya programlama hayatımızda çok rol oynuyor..

Algoritma yazmayı çok seviyorum..Bir o kadar da deliriyorsam da yazarken  Grin Grin Grin Grin Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked

ben de programlama veya web hizmeti veren bir kurumda staj yapmak isterim ne güzel olur..Fakat bulunduğum yerde (İZMİR/bergama) pek böyle kurum yok.

Ayrıca bu kadar şeyi yapmama rağmen, evimde hiç bilgisayarım olmadı  Angry Angry Angry Angry Angry Angry Angry
Ailem neler yapabileceklerimi tam olarak bilmiyor sanırım!!! İşlerimi de babamın işyerinden hallediyorum mecburen artık..Bu mesajları da  Grin

İleride ne yapacağım hakkında fikirlerim var..Web ve programlama yapan bir şirkette çalışacağımı zannetmiyorum..Mühendislik okuyarak, yapay zeka üzerinde master-doktara yapmak istiyorum.Ama kısmet işte..

[[[ Ahh ahh...evimde bi bilg.im olsaaa Cry  3dye de başlamak istiyom..onu istiyom bunu istiyom napcam ben böyle Cry Cry  ]]]
isinan
PHP Öğrencisi
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : 08, 2005, 02:25:22 am »

Gonderdiginiz yazilari okudum ve mutlu oldum. Dogru yoldasiniz calismayi birakmayin.
muratmoon
PHP Memuru

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : 08, 2005, 03:07:38 am »

Bende Asp'yi yetersiz gördüğüm için PHP'ye geçmiştim.

Ancak soradan öğrendim ki aslında Asp sandığım kadar da kötü değilmiş.

Tabi bunun için dili sadece dil olarak düşünmeli, dış objelerini karşılaştırmamalısınız.

Web için tercihim halen PHP olacaktır o da ayrı tabiki.

Sayfa: [1] 2 Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

Turk-Php.Com Forum | SMF Forum Software © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.