|
enginna
|
arkadaşlar si dediğimiz programlama dili hangisi? eğer hepsi aynı ise yeni başlamak için hangisi tercih edilmeli? teşekkürler
|
|
|
|
|
|
bir fikrim var. internetteki siteleri kaydeden bir site yapalım. isteyen bu siteler içinde arama yapsın. sitenin domaini'de google.com olsun nasıl? 
|
|
|
|
Oytun Tez
|
si dediğimiz programlama dili C dir. C++, onun nesne yönelimli olarak geliştirilenidir. Ayrıca görseldir. C# ise, (si şarp diye okunur), web için kullanılır. .net ile.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Oytun Tez
|
Başlangıç için ise tabiki C.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
enginna
|
bu c ile masaüstü programlama yapılıyor dimi. mesela istersem bir muhasebe istersem de media programı yazabilirim
|
|
|
|
|
|
bir fikrim var. internetteki siteleri kaydeden bir site yapalım. isteyen bu siteler içinde arama yapsın. sitenin domaini'de google.com olsun nasıl? 
|
|
|
|
Oytun Tez
|
hayır. C ile msdos programı yapabilirsin. C++ ile görsel/masaüstü programları yapabilirsin. C# ile de web programlama yapabilirsin  C ailesi denir zaten. Daha bir sürü C sürümü var bildiğim kadarıyla. aileyi aşmış durumda C 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
enginna
|
o zaman ben c++ öğreniyim en iyisi teşekkürler oytun tez
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cakirhal
hali ibrahim
Yeni Kullanıcılar
|
slm
bence eğer c vb. bir programlama dilinde tecrüben yoksa turbo c'de(C) yani dos ortamında başlamalısın. tabii seçim senin. dos'tan windows'a geçiş daha kolay olacaktır.
iyi şanslar..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
enginna
|
ya arkadaşlar bu dos ne oluyor  yani dos programı yapmak falan. daha bunu bile bilmiyorum 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jpc
Emir Bostan
Yeni Kullanıcılar
|
hayır. C ile msdos programı yapabilirsin. C++ ile görsel/masaüstü programları yapabilirsin. C# ile de web programlama yapabilirsin  C ailesi denir zaten. Daha bir sürü C sürümü var bildiğim kadarıyla. aileyi aşmış durumda C  C ile Windows için masaüstü programları yapılıyor diye biliyorum. Yoksa yanlış mı biliyorum? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
onurbaran
Yeni Kullanıcılar
|
ya arkadaşlar bu dos ne oluyor  yani dos programı yapmak falan. daha bunu bile bilmiyorum  slm dos programında görsel bişey yapamazsın program sadece fonksiyonunu gerçekleştirir.(FORMAT C: ) mesela sende dos ekranında bi hesap makinesi yapabilirsin ama görsellik bakımından pek bişey yapamazsın. bi de dos programları 16 bit modunda yazılır media programları ise 32 bit modunda yazılır(bu arada umarım doru hatırlıyorumdur)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Oytun Tez
|
MSDOS'u bilmiyor musun? Herhangi bir download sitesine gir ve dos programlarından birini indir. O zaman anlarsın ne olduğunu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
SkorP
|
bence c yi ögren ardindan ise c# ile ilgilen. c# ile masa üstü programlari da yapa bilirsin. web programlamayida asp.net ile birlikde kullanirsan yaparsin.
dos la niye ugrassinki direk c ogrensin , dos ogrenmekdeki amaci goremiyorum acikcasi??
|
|
|
|
|
|
<?php echo "nobody is perfect"; ?> http://www.skorp.eu.... klavyesi olan kendini phpci zanmaya basladi nere gidiyor bu php .....
|
|
|
|
Oytun Tez
|
Temel C olduğundan, ve C de dos ortamında olduğundan onu kastediyoruz. Daha sonra c++ ve c# ile görsel ve web programlamaya geçebilir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zombie
Global Moderatör
|
arkadaşlar temeli falan boşverin, dos mu kaldı dostan bahsediyorsunuz. eğer temele bakacak olursanız assambly öğrenmeniz gerekecek  ) eğer gerçekten iyi ve işe yarayan bir programlama dili öğrenmek istiyorsanız c++ builder veya delphi yi tavsiye ederim, c++ c ve c++ syntaxı kullanır, delphi ise paskal, zaten buraya geldiğinize göre az çok programlama mantığını kavramışsınızdır. c++ öğrenirken zorlanmak çok doğal, biraz inat ederseniz iyi bir sistem programcısı olabilirsiniz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
enginna
|
pek anlamasamda zombie sana katılıyorum. teşekkürler.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|