|
Yazan
|
Konu: Acaba kaç tanedir? (Okunma Sayısı 2991 defa)
|
|
tiamat
|
Türkiyedeki yaklaşık php betiği bilen kaç kişi vardır acaba. Az-Orta-Cok derecede hiç önemli değil. Ya da kaç asp bilen vardır. Heee bi dee bi dee ikisini birden bilen kaç kişi vardır. Bu istatistiklerden haberdar olan var mı?
|
|
|
|
|
|
Tuvalete oturmadan önce, Musluğunu kontrol et bence
|
|
|
ozlakhan
Yeni Kullanıcılar
|
O kişi ben değilim
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cemcem
|
php bilen bildigini dusunen bildigini zanneden bildigini bilmeyen , asp bilen bildigini dusunen bildigini zanneden bildigini bilmeyen hem asp hem php bilen bildigini dusunen bildigini zanneden bildigini bilmeyen ,
o kadar cok kisi varki gelde cik isin icinden tia. sende cok kazik soruyorsun be kardesim
|
|
|
|
|
|
Impetus Plexsus
|
|
|
crasher
Yeni Kullanıcılar
Paylaşmak için burdayız!!
|
Ehuehe. Hayırdır ya napcan ki? Bırak herkes biliyor olsun da bak seviyemiz ne kadar yüksek diyelim 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Witkey
Ziyaretçi
|
Birşeyi tam manasıyla biliyorsanız o konunun uzmanı olmuşsunuz demektir. Bunu söyleyebilecek fazla kişi tanımıyorum. 24 Nisan 2005 tarihinde başladım PHP'ye bende daha acemiyim .)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mudkicker
Arif Ender
Admin
Mastered PHP
|
PHP ile tanışmam 4 seneyi aştı ve hala acemiyim!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
NikeFootball
|
bu konunun net olarak cevabını bilmek hakikaten zor ortalıkta o kadar çok ben php biliyorum diye gezinen ama php nuke ile php ayrımını yapamayan çok kişi var adama soruyorsun anlarmısın php den ,oo tabi anlarım felan , sadece phpnuke de install yapmayı öğrenmiş o kadar hatta hatta bazıları buna dayaranktan tasarım sitesi açıyor bir ara görmüştüm ve şirket web sitelerinide hazır template kullanarak php nuke ile yapıyordu  gerçekten tahmin edilesi zor bir konu tabi az bilen felanda diyorsan üniversitede programcılık okuyanların nerdeyse hepsi azda olsa biliyordur bu şekilde yola çıkılabilir. son 4 yılda programcılıktan mezun olan ve şu an okuyanların sayısının tamamını öğrendiğin takdirde en az olarak php asp bilen sayısı çıkabilir. tabi benim gibi evde boş zamanı olupta kendini geliştirmeye çalışanlarda var bende endi meslek lisesini bitirdim ve bilg. çok vakit ayırdığım için bu işede merak saldım nasılsa üniyi kazanamam o nedenle.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Witkey
Ziyaretçi
|
Bence Bilgisayardan Önce Üniversiteyle ugrasmalısın önce Üniversite Sonra Bilgisayar.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
NikeFootball
|
çok zor artık, 2 defa dershaneye başladım ama bıraktım 2 ay gittikten sonra , temel yok endüstri meslek te ne matematik gördük ne fizik sadece sınıf geçmek için öylesine derslere girdik hocalarda dersi bitirsek gitsek havasında felan ben meslek lisesine başlarken asıl hatayı yaptım zaten bundan sonra çalışsamda kazanmam zor ... ancak birisinin beni çalıştırması lazımki bide gerçekten zor neyse konuyu dağıtmayalım  zaten şu an askere mi gitsem üniye mi hazırlansam diye düşünüyorum karar aşamasındayım yaşıtlarımın askerli kağıtları geldi ama benim ki gelmedi askerlik şubesine gitmem lazım bu düşüncem kesinleşmediği içinde henüz gidemedim şubeye kimden yardım alacağımıda bilemiyorum herkes farklı konuşuyor bu işi gerçekten seviyorum ve bir yerlere gelmek istiyorum ama üniversitesiz olmayacaksa bu işi hobi olarak devam ettiririrm sadece kendime yaparım web sitemi ve yakın çevremden isteyen olursa yaparım ve sıradan vatandaş gibi bir fabrikaya girer çalışırız  ama bir fikrim yok kararsızlık en kötü şey oldğunu şimdi anladım 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aziz
|
bileni tanımlarsak şu şekilde : php ile uğraşırken ne yaptığının farkında olan, kopyala yapıştırdan uzak, kendini geliştirmeye açık, öğrenmenin sonunun olmadığına inanan ve yazdığı kodlarda karşılaşabileceği hataları anlayıp düzeltebiliecek kapasitedeki php kodu yazan, yaratan şahıs  Bu sayı 2500-5000 i geçmez Türkiye de kanımca. Diğer dilleri bilenleri de aynı şekilde tanımlarsak, Türkiye'de 10-15 bin adet işini bilen kodcu vardır denilebilir. Ki bu iyi ihtimaller sonucu yazdığım rakamlar. Diğer bütün bilme şekillerini katarsak ise sayı 100 bini bulabilir... Her koşulda Üniversite sınavlarına giren-kazanan oranından çok çok yüksek bir rakam çıkıyor 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tiamat
|
Bir de açık kaynak kod meselesinin ömrünü merak ediyorum. Her an dibe vuracakmış gibi geliyor. Gelenek olan C, C++ sanki Java Ent, Java Stn gibi dilleri ezip geçecek gibi duruyor. asp,asp.net desen öyle. Ne dersiniz. İnşallah aklımdakiler hayatta karşımıza çıkmaz. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mudkicker
Arif Ender
Admin
Mastered PHP
|
kesinlikle batmaz emin ol.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Witkey
Ziyaretçi
|
Açık kaynak bu işe gönül verenler tarafından geliştirilen bir şey ? Yanı ıstedıgın ısı yapıyorsun bunu ucretsız ve yazılımı gelıstırılebılır yapıyorsun ? Amacın ne ? Amacın bırseyler ogrenebılmek kendını gelıstırmek yoksa sen baska bır sey ıcın ugrasmıyorsun artı ugrastıgın bu acık kaynak kodlu yazılımdan zevk alıyorsun ve dahası da var ınsanlara da faydalı oluyorsun 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tiamat
|
Aman arkadaşlar sakın yanlış anlaşılmasın ben sıkıldımda bunları söylüyorum falan değil. En çok destekleyenlerden birisiyimdir yani  Sadece beni emperyalistler korkutuyor. Bilirsiniz amacı kötü olan herşey daha kolay öne çıktı herzaman. Gerçi şöyle bir durumda var. Belki bazı arkadaşlar kabul etmeyecek ama windows,C,asp gibi bir sistem olmasaydı böyle alternatifler çıkarmıydı acaba. Biraz bunlara da şükretmeliyiz diye düşünüyorum. Düşmanlıktan çok rekabet ortamına sokulmalı. Bir de ben açık kaynak kod sistemlerinin yardım ve bilgi sayfalarının daha fazla olmasını da bir avantaj olarak görüyorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
raincu
|
ben 10 yıldır bilgisayar donanım işiyle uğraşıyorum bundan iki yıl öncesine kadarda donanım işi yapıyordum, ama ne yazıkkı ülkemizde ne zaman ki bir eline tornavida alıp diğer elinede cd çantası alıp ben donanımcıyım diye ortalıkta gezen bilgisayarcılar türeyince, artık bu işten ekmek yiyemiyeceğimi anlayınca, iki sene önce web tasarımı ve programlama işine başladım, yani iki senedir bu işin içindeyim ama daha önceki yıllarda html bilgim vardı iyi denecek derecede bu iki sene içinde html bilgimi çok geliştirdim, sagolsun programcı arkadaşlarım ve turk-php tarzı siteler sayesinde php bilgimide geliştirdim, şu an kendim özgür php kodlama yapabiliyorum, ama hiç bir zaman kendime php uzmanı demedim, çünkü değilim, kendi açımdan durum bu. Ama bir türkiye genellemesi yapmak gerekirse hiç bir fikrim yok, çünkü; bilenle bilmeyeni ayırt etmek çok zor bu ülkede, herkes herşeyi bildiğini zannediyor, bir not düşmek gerekirse,,,,, " BİR HASTANEDE TEMİZLİKÇİNİN MİDE YIKADIĞI BİR ÜLKE HAYAL EDİN VE BU ÜLKENİN ADINI KOYUN, NERESİ ACABA " 
|
|
|
|
|
|
ANLADIM İŞİ ; SANAT ALLAH I ARAMAKMIŞ ! GERİSİ BOŞ, ÇELİK ÇOMAKMIŞ.. (nfk)
|
|
|
|
 |