|
|
|
Yazan
|
Konu: Öneri: cok kullanilan kodlarin sunumu (Okunma Sayısı 915 defa)
|
|
ayturka.com
|
selam arkadaslar,
hani bazi kodlar vardir, herkese gerekebilir... aramaktan gina gelir, kendin yapsan zaman kaybidir (cünkü cok basit bir istir ama satirlarca kod gerektirir)...
iste bu tür kodlari - herkesin kullanabilmesi icin - bir forumda toplamak nasil olur sizce?
ilk örnegi veregim - Türkiye iller listesini select'e almak: 81 kez option acip kapatacaksin ve her birine il ismi ve il plaka kodu yazacaksin mesela... kim ugrasacak yaa simdi:( basit bir array yani... iste bu array'i sunuyorum...
simdi bana ülkeler listesi gerek - ama ugrasasim yok, cünkü o kadar is varki daha... hep sona atiyorum bu isi - ama eninde sonunda mecburum yapmaya:( simdi baska bir arkadasta vardir, oda ülkeler array'ini sunar... güzel bir paylasim olur bence.
kusura bakmayin, bu bilgisayar ve programlama konusunda türkcem bir hayli zayif:) onun icin örnek vererek nasil birseyin bana gerektigini yazayim - standart bir kodlama icin titizlik biraz fazla bende...
simdi ülkeler listesini bir array'da toplarkan array("turkiye" => "Türkiye") veya array("tur" => "Türkiye") degilde, array("TR" => "Türkiye") olarak listelenmesi bence daha avantajli. yani listelenen seyin bir standart kodu varsa o kullanilmali bence. Türkiye iller listesinde Türkiye Il Plaka kodlarini kullandigim gibi, ülkeler listesindede ülke kodlari alinmali bence.
neyse, benden bir öneri... ilk adimida ben yapayim... herkesin ne oldugunu daha iyi bilmesi ve kolayca bulabilmesi icin yeni bir baslik acacagim ve oraya yazacagim...
selamlar
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ozznur
Yeni Kullanıcılar
|
Bence de iyi bir fikir. hem aradığmıza daha çabuk ulaşmak açısından hem de zaman tasarrufu sağlamış oluruz. Fikrine katılıyorum ben de.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mocak2
Mustafa Ocak
Yeni Kullanıcılar
|
Biz arkadaşlarla böyle bir site üzerinde çalışıyoruz. Adı da www.ipucu.web.tr . Sadece PHP değil JavaScript ipuçları da var. Sizler de örnek kodlarınızı ekleyebilirsiniz. Biz inceleyip yayınlarız. Yardımlarınızı bekliyoruz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
|