|
yonjanet
|
asp ile yapılmış web sayfalarında form doldururken yada kayıt işlemi yaparken aşağıdaki hata geliyor. Ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olursanız sevinirim karsiyakali100@hotmail.comMicrosoft JET Database Engine error '80040e09' Cannot update. Database or object is read-only. /kayitisle.asp, line 139
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Witkey
Guest
|
Asp'den anlamam ama verdıgı kayda gore şöyle diyor :
Microsoft JET Veritabanı Hatası '80040e09'
Güncellenemiyor.Veritabanı veya nesne sadece okunabilir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
isinan
PHP Öğrencisi
|
Microsoft Jet dedigine gore Access kullanma ihtimaliniz yuksek veritabani olarak. Access dosyaniz yazmaya karsi korumali olabilir. Bir fikir sadece.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yonjanet
|
cevap için teşekkürler
nasıl yzmayı etkinlestirebilirim fikrin varmı baya urastım bi çozum bulamadım
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
deja_wu
|
CHMOD özeliğini 777 yaparak deneye bilirsiniz yada Remote desctop ile bağlana biliyorsanız dosya özelliklerine girip güvenlik bölümünden kısıtlamalarını kaldırarak çöze bilirsiniz.
Kolay Gelsin..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yonjanet
|
chmod özelliği nerede bulunur nasıl girilir? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Witkey
Guest
|
Eğer FTP'de ise FlashFxp ile yapabilirsiniz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
deja_wu
|
dosyaya ne şekilde ulaşa bildiğinin söylersen ona göre açıklamakta kolay olur 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yonjanet
|
d:/websize/ksk şeklinde ulasabiliom
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
deja_wu
|
1-) Web sitesi senin localinde mi yani kendi bilgisayarında mı ?
2-) Ftp ile mi bağlanıyorsun yoksa Remote Desctop ile mi ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yonjanet
|
oki arkadaslar dediğiniz gibi oldu izinler ile ilgili problem asıldı daha oncede yapmıstım ama olmamıstı restart edince yedi tesekkur ederim ilginize. tabi kurtuldunuz sanmayın garip garip hatalar ile karsılastım hepsini sizlerle paylasıcam bu isi bitiricem artık inat meselesi oldu 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yonjanet
|
asp ile yapılan sitede kayıt işini yardımlaınızla hallettim. denemeler yaparken bi hata ile karşılaştım. nasıl olduğunuda anlatıyım reklam ekle diye bi bolum var sıtede üm reklamları sildim. tekrar girip reklam ekliyim istedim ama hata verdi
Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers error '80040e14'
[Microsoft][ODBC Microsoft Access Driver] Syntax error (missing operator) in query expression 'kid='.
/Admin/katduzenle.asp, line 10
işte bu. bunun ebb sitesindenmi yoksa serverdan kaynaklanan bi hata olduğuna karar veremedim. ama anladığım kadarıyla yine acces sıkıntısı gibi, fikri olan varmı nasıl duzeltırım ne yapmalıyım
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Witkey
Guest
|
Eksik operator kullanmışsınız herhalde :S
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yonjanet
|
Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers error '80004005'
[Microsoft][ODBC Microsoft Access Driver] Operation must use an updateable query.
/kur.asp, line 297
buda asp nuke kurulumunda cıktı
eksik operator derken biraz daha acarsan sevinirim tam olarak ne yapmalıyım
|
|
|
|
|
|
|
|
|